Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Mám tam origo kulatinu, Beta verze III.
Neumím si představit dělat looping s dvakrát silnějším motorem. Musí zákonitě zatleskat 
Tato baterka
má docela příjemné rozměry a akceptovatelnou hmotnost. Onen lepší motor má prý hmotnost stejnou jako původní. Teď už jen zjistit zda se baterka vejde.
Nenašel bys prosím čas to nějak proměřit když máš V3?
Tato baterka
má docela příjemné rozměry a akceptovatelnou hmotnost. Onen lepší motor má prý hmotnost stejnou jako původní. Teď už jen zjistit zda se baterka vejde.
Nikon and Canon people should not get married to each other. How did you let this happen?!
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Crashpc píše:Neumím si představit dělat looping s dvakrát silnějším motorem. Musí zákonitě zatleskat
Tato baterka
Já mám tuto. Mám ji nastojato, vejde se v pohodě, těžiště vychází cca centimetr před serva. Ale šířka je tak akorát, takže kdyby bylo potřeba, dá se dát i částečně mezi serva.
Jak tak porovnávám rozměry, tak ta tvoje baterka je delší a vyšší. Naležato to tam asi nacpeš, ale bude to na fest, takže těžiště budeš muset dovážit jinak než baterkou.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Ano, hmotnost a velikost je někde jinde. Nezbývá než pořídit betu, udělat si ze dřeva maketku baterky a servíček a laborovat 
Nikon and Canon people should not get married to each other. How did you let this happen?!
chlapi, beta nie je hotliner
kridla pruzia, keby to bolo tuhe ako skala tak pri havarii by to vytrhalo vsetko okolo kridel.
mimochodom, ak kupujete KIT tak sa viac oplati easystar 2
mimochodom, ak kupujete KIT tak sa viac oplati easystar 2
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Mě Beta stačí taková jaká je, jen jsem ukázal jak pěkně mává křídly, není to moc. A Easystar 2 je určitě lepší volba. Originál je jen jeden
A co Rookie od Graupnera? S tím létá Crazy Horst a létá moc pěkně!
http://www.youtube.com/watch?v=i6LvQaaSqNg
http://www.youtube.com/watch?v=i6LvQaaSqNg
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Hlásím úspěch. Dnes odpoledne jsme jeli za babi na chalupu (jedno z plánovaných letišť
), tak jsem celý víkend o volných chvílích makal na dokončení. Času fakt moc nebylo. Včera jsme stihli nákup kola pro dcerku, úvodní lekci a odpoledne krátkou procházku do hor, která se tak trochu zvrhla ve dvanácti kilometrový výšlap. Nicméně se povedlo a odpoledne jsem zvládl čtyři lety (a čtyři úspěšná přistání). Bohužel počasí bylo vrtkavé - chvíli bezvětří, vzápětí následované silnějším větrem. To bylo cítit hlavně ve větší výšce. Hlavně při třetím letu se přihnal nějaký větříček a měl jsem trochu problém dostat Betu na zem.
Před prvním hodem to bylo hodně adrenalinové, pak už jsem věděl, že to letí, tak to šlo. Dokonce i nějaké výkruty se povedly.
Takže teď bude čas nějaké dodělávky:
[*] Baterku zatím drží originální sucháč. 3M mám objednaný, zatím nedorazil. Až bude, tak buď nahradím dodaný suchý zip, případně vlepím sucháč do boků kabiny a pojistím baterku shora.
[*] Díra pro magnet co drží kabinu je o něco hlubší. Při lepení mi zapadl moc hluboko a se sekunďákem nebyla šance na opravu. Za letu kabinka drží, ale při prudším přistání vypadne. Asi přidám kousek suchého zipu.
[*] Jak už tady někdo psal - překližkové průchodky v křídlech jsou nějak špatně umístěné, po kompletaci jsem zjistil, že ty šrouby nezašroubuji. Vyvrtal jsem tedy díry vedle, ale podařilo se chytit jen přední šroub. Zadní je úplně mimo, musím vrtnout i průchodku na druhém křídle. Naštěstí tam držel dost pevně, takže se dalo létat a neztratil jsem ho. U předního šroubu je ta díra teď trochu větší, takže křídla nedrží napevno, ale dají se cca 3mm vysunout. Tp budu muset ještě nějak vyřešit,
[*] Nevěděl jsem jak dlouhá bude potřeba prodlužovačka pro serva v křídle. Tak jsem koupil metr kabelu a konektory, že to udělám dle potřeby. To nebyl nejšťastnější nápad. Nakonec jsem to říznul napůl a udělal dvě půlmetrové prodlužovačky. Trvalo mi to tři hodiny a málem letělo všechno do koše. Ale povedlo se. Půl metru se mi nakonec zdálo moc, asi 20 cm přebývá, ale nakonec se to ukázalo jako výhoda: při přepravě stačí povytáhnout křídla, vytáhnout uhlíkovou tyčku a složit křídla vedle trupu. Serva není potřeba odpojovat od přijímače. Asi to tak nechám, jen na spodní straně křídla vydlabu otvory, kam schovám to spojení serva a prodlužovačky.
[*] Nálepky teda nic moc, na hranách odstávají. Kvalita přilepení taky nic moc - jsou pod nimi bubliny. Jestli Beta přežije i další lety, tak je strhám a Betu nastříkám.
[*] Kabely od regulátoru potřebovaly nadstavit. Od regulátoru jsou relativně hrubé, na motoru jsou hodně tenké. Nadstavil jsem hrubším drátem, ale pak jsem měl celkem problém vytáhnout ty káblíky nahoru k motoru. Do motorové šachty se nechtěly vejít.
[*] Křidélka jsem připojil na samostatné kanály vysílače a pak jsem hodinu v návodu hledal, jak to nastavit, aby to chodilo. Český manuál s německými obrázky a anglický firmware ve vysílači (Graupner MX-12) není příliš šťastná kombinace.
[*] Ještě musím zjistit jak nastavit stopky, aby měřily čas spuštěného motoru. Zatím se mi to nepovedlo.
A nějaké foto na závěr:
[album]1601[/album] [album]1602[/album]
Před prvním hodem to bylo hodně adrenalinové, pak už jsem věděl, že to letí, tak to šlo. Dokonce i nějaké výkruty se povedly.
Takže teď bude čas nějaké dodělávky:
[*] Baterku zatím drží originální sucháč. 3M mám objednaný, zatím nedorazil. Až bude, tak buď nahradím dodaný suchý zip, případně vlepím sucháč do boků kabiny a pojistím baterku shora.
[*] Díra pro magnet co drží kabinu je o něco hlubší. Při lepení mi zapadl moc hluboko a se sekunďákem nebyla šance na opravu. Za letu kabinka drží, ale při prudším přistání vypadne. Asi přidám kousek suchého zipu.
[*] Jak už tady někdo psal - překližkové průchodky v křídlech jsou nějak špatně umístěné, po kompletaci jsem zjistil, že ty šrouby nezašroubuji. Vyvrtal jsem tedy díry vedle, ale podařilo se chytit jen přední šroub. Zadní je úplně mimo, musím vrtnout i průchodku na druhém křídle. Naštěstí tam držel dost pevně, takže se dalo létat a neztratil jsem ho. U předního šroubu je ta díra teď trochu větší, takže křídla nedrží napevno, ale dají se cca 3mm vysunout. Tp budu muset ještě nějak vyřešit,
[*] Nevěděl jsem jak dlouhá bude potřeba prodlužovačka pro serva v křídle. Tak jsem koupil metr kabelu a konektory, že to udělám dle potřeby. To nebyl nejšťastnější nápad. Nakonec jsem to říznul napůl a udělal dvě půlmetrové prodlužovačky. Trvalo mi to tři hodiny a málem letělo všechno do koše. Ale povedlo se. Půl metru se mi nakonec zdálo moc, asi 20 cm přebývá, ale nakonec se to ukázalo jako výhoda: při přepravě stačí povytáhnout křídla, vytáhnout uhlíkovou tyčku a složit křídla vedle trupu. Serva není potřeba odpojovat od přijímače. Asi to tak nechám, jen na spodní straně křídla vydlabu otvory, kam schovám to spojení serva a prodlužovačky.
[*] Nálepky teda nic moc, na hranách odstávají. Kvalita přilepení taky nic moc - jsou pod nimi bubliny. Jestli Beta přežije i další lety, tak je strhám a Betu nastříkám.
[*] Kabely od regulátoru potřebovaly nadstavit. Od regulátoru jsou relativně hrubé, na motoru jsou hodně tenké. Nadstavil jsem hrubším drátem, ale pak jsem měl celkem problém vytáhnout ty káblíky nahoru k motoru. Do motorové šachty se nechtěly vejít.
[*] Křidélka jsem připojil na samostatné kanály vysílače a pak jsem hodinu v návodu hledal, jak to nastavit, aby to chodilo. Český manuál s německými obrázky a anglický firmware ve vysílači (Graupner MX-12) není příliš šťastná kombinace.
[*] Ještě musím zjistit jak nastavit stopky, aby měřily čas spuštěného motoru. Zatím se mi to nepovedlo.
A nějaké foto na závěr:
[album]1601[/album] [album]1602[/album]
Graupner MX-12
Graupner MX-12
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Crashpc píše:Neumím si představit dělat looping s dvakrát silnějším motorem. Musí zákonitě zatleskat
Mám tam originální trubku a v ní vraženou menší taky laminátovou trubku a naprosto bez problémů s motorem 2826-6 2200 KV (nominálně 340 W). Přežilo to i taková zvěrstva jako vnější looping pod plným plynem apod.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že mi regulátor dorazil z HK bez návodu, kouknul jsem na stránku produktu a našel tam pdf. Zjistil jsem, že regulátor umožňuje programově otočit směr otáčení motoru. To vědět, tak jsem motor připojil ještě před slepením trupu a nemusel jsem složitě vytahovat dráty skrz šachtu 
Taky jsem zjistil, že po prvních letech se křídla nějak utřepala a oba šrouby jdou nyní bez problémů zašroubovat. Jen se teď křídla dají trochu vysunout do stran. Takže teď potřebuji buď nějak zmenšit ty díry, nebo udělat nové průchodky do křídel..
Taky jsem zjistil, že po prvních letech se křídla nějak utřepala a oba šrouby jdou nyní bez problémů zašroubovat. Jen se teď křídla dají trochu vysunout do stran. Takže teď potřebuji buď nějak zmenšit ty díry, nebo udělat nové průchodky do křídel..
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Hod to na magnet nebo na suchac a na srouby se vyprdni. stejne pokud to dostane ranu na kridlo tak se ten kousek vylomi, ja uz to lepil asi trikrat.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
mbiron píše:Hod to na magnet nebo na suchac a na srouby se vyprdni. stejne pokud to dostane ranu na kridlo tak se ten kousek vylomi, ja uz to lepil asi trikrat.
Plánoval jsem sucháč, ale když jsem se tak na to koukal, zjistil jsem, že jedna průchodka, kde je protáhnutá díra, je uvolněná. Tak jsem ji vyloupnul a pootočil, takže díra je orientována souběžně s trupem - tam to nemá kam uhnout. Všechny průchodky jsem pořádně zalil sekunďákem. Po sesazení jdou šrouby krásně zašroubovat a křídla drží, nic se neviklá. Zatím to tak nechám, sucháč si nechám v záloze. Přece jen, šrouby se můžou ztratit, kdežto přilepený sucháč ne
Znova jsem si pročítal zdejší vlákno (zatím jen tohle novější), upravil jsem si originální krabici na skladování Bety (@Pekacek77: díky za inspiraci).
Ještě mě zaujalo použití křidélek jako klapek. Zkusil jsem si to nastavit na MX-12 a povedlo se. Udělal jsem nový letový mód, kdy se mi křidélka vyklopí o cca 20% dolů. Musel jsem taky mírně snížit výchylky křidélek - páky serv při vychýlení narážely do těch ochranných kloboučků na křídle. Asi tam budu muset vydlabat nějakou dírku
Dnes jsem to byl vyzkoušet. Bohužel jsem si asi nevybral právě nejlepší místo. Bylo to na kopečku u lesa. U země bezvětří, ale stačilo vyletět výše a většinu času jsem trávil se spuštěným motorem a prodíráním se proti větru. Moc plachtit se nedalo. Na jednu baterku jsem měl na 10 minut motorového času jen 16 minut létání. U druhé baterky to bylo podobné. Ale je možné, že to prostě ještě neumím
Regulátor se celkem zahřál, většinu času jel na plno, případně skoro na plno. Bez toho by mi vítr Betu odnesl. Uvažuji, jestli by nestálo za to udělat díry na chlazení. Jednu na čumák, před kabinou a druhou někam dolů za křídlem. Regulátor mám umístěný dle návodu - mezi servy.
Naposledy upravil(a) mkyral dne stř 27.06.2012 21:58, celkem upraveno 1 x.
Graupner MX-12
Graupner MX-12
moja skusenost s priechodkami je taka, ze najskor neboli poriadne zalepene. Ked som ich prilepil poriadne, a podarilo sa mi tak nesikovnejsie pristat kridlom o zem, tak priechodka ako bola prisrobovana, odtrhla kusok z polystirenu
ten naraz proste kridlo vytrhol. Nic vazne, je tam diera, ale nieje to vidiet. Teraz tam mam suchac, drzi to fajn, a dufam ze pri naraze do kridla sa kridlo len odlepi a neponici
zatial som to netestoval
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Je normální, abych do baterky Li-Po Turnigy 2200mAh 3S1P 25C /35C vybité na 3,64V na článek nacpal 2350 mA? Nabíječka je Accucel-6.
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Ja to mam taky zatim na srouby ale az se mi ty packy utrhnou uplne tak to na ten suchac dam pokud to do te doby Betka vydrzi
Pokud jde o ten vitr v jine hladine tak se mi to taky uz stalo, do deseti metru naprosta pohoda ale jak jsem sel nahoru tak to s tim cloumalo nehorazne, vzdy jsem musel dolu a dostat to k sobe. No bude sranda az to jednou prijde o signal a odleti to nekam k neumetelum v mem pripade do Chanova 
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, létá někdo z vás BETU ve Zlíně? Rád bych ji viděl naživo v letu. Děkuji
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz