J-3 Cub Ultra Micro Electric
-
beginner99
Re: J-3 Cub Ultra Micro Electric
Ohodně lepší ,pevnější a levnější máš nějaké mikro rtf letadýlko od rc system,scorpio nebo nine eagles- vydrží to strašně hodně. Zalítáš si s tím i na fotbalovém hřišti a vydrží to to i trochu víc vítr. ( nejlépe funtic nebo micro aquila)
Já s microletadýlkama začínal,věřil jsem,že mi to vydrží,ale zkušenější měli pravdu."Chytlo" mě to víc,než je zdrávo,a už v tom "lítám".Jako relax za barák to není špatné,ale jak tě to bude bavit,brzo se budeš zajímat o lepší éra! 
-
oplu
- Kontaktovat uživatele:
U mě to bylo tak, že jsem často jezdil kolem modelářského leťiště a vidět ty macky létat, tak jsem se zamiloval. Jinak mě bylo jasné, že když jsem viděl "Ferrari" tak se nespokojím s "trabantem"
, ale od toho trabanta se k tomu Ferrari musím prokousat
. Jinak já naštěstí měl na lidi v klubu strašné štěstí
Navíc se jedná o pány věku důchodového takže ti jsou tam pečení vaření smažení 
-
petr.zikmund
beginner99 píše:Ohodně lepší ,pevnější a levnější máš nějaké mikro rtf letadýlko od rc system,scorpio nebo nine eagles- vydrží to strašně hodně. Zalítáš si s tím i na fotbalovém hřišti a vydrží to to i trochu víc vítr. ( nejlépe funtic nebo micro aquila)
Dekuju za tip. V obchodech jsem uz nasel jen RC SYSTEM Funtic, Robin a MiniBee, ten se mi dost zalibil. A motor stoji 183 kc
-
beginner99
Motor máš stopro na aspoň 1 rok častého létání ,ale rovnou si kup buď
2 nahradni originální baterky (jedna max 15 minut dle sviznosti letu) ,ty ale mají strašně maly nabíjecí proud a nebo 1 baterii od Duremax a tu máš nabitou rychle , ale pokud nemas jiný nabíječ než ten co je v setu tak si kup ty dvě baterky origo . Jen tak z mojeho pohledu at nemusíš platit další poštovné
.
2 nahradni originální baterky (jedna max 15 minut dle sviznosti letu) ,ty ale mají strašně maly nabíjecí proud a nebo 1 baterii od Duremax a tu máš nabitou rychle , ale pokud nemas jiný nabíječ než ten co je v setu tak si kup ty dvě baterky origo . Jen tak z mojeho pohledu at nemusíš platit další poštovné
-
petr.zikmund
beginner99 píše:Motor máš stopro na aspoň 1 rok častého létání ,ale rovnou si kup buď 2 nahradni originální baterky (jedna max 15 minut dle sviznosti letu) ,ty ale mají strašně maly nabíjecí proud a nebo 1 baterii od Duremax a tu máš nabitou rychle , ale pokud nemas jiný nabíječ než ten co je v setu tak si kup ty dvě baterky origo . Jen tak z mojeho pohledu at nemusíš platit další poštovné.
Jeste jednou dekuji za radu. Zkouknul jsem YouTube a diskuse a nakonec jsem objednal to Scorpio A80 + baterii navic. Bude to klidnejsi nez MiniBee. Stejne si myslim ze brzy budu objednavat vrtuli, lepidlo tak kdyztak dalsi baterii dokoupim
-
beginner99
Akorát A80 má křidélka, sice asi k ničemu ,ale pád ti určitě zavinit můžou ,jestli necheš hned první let zničit trup ( nechci tě podceňovat ,ale jestli si nikdy neměl v rukou 4 kanál tak to hlavně nezalítávej sám) tak zajeť někam kde ti s tím vyletí do vzduchu a ty s tím zkusíš zatáčet ve vzduchu a přistane ti někdo jiný , máš mód 1 a ten mají skoro všichni .
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
A80 mini je skvělý model, dost se s ním vyblbnu, tedy nemyslím akrobačku, ale slouží mi jako nosič malé kamery (33g). Servo v křídle nemám, vyndal jsem ho a křídlo u kořene zezhora i zespoda zpevnil skelnou páskou (při letu s kamerou mělo moc velké vzepětí). Rovněž jsem sundal vrtulový kužel (zmírnily se vibrace způsobující vlny v obraze) a překryt kabiny - po nehodě jsem udělal malou úpravu, EPP část překrytu jsem napevno přilepil k trupu (s otvorem pro vkládání aku), důsledek zlomeného trupu - a teď se k tomu dostávám - důsledek jednoho z výpadků při startu. Ono se prostě občas stane, že zapnu vysílačku (naskočí většinou napodruhé) a dám aku do letadla a vše funguje, hodím model, letí vteřinu a zhasne motor a nereaguje. Neřízeně narazí do země a pak zase šlape. Není to jen můj případ, tenhle systém prostě není spolehliný. K dokonalosti A80tce chybí malý střídavý motor a třebas Spektrum přijímač/regl/serva v jednom (AR6400LBL - jestli pasuje rozměry nevím).
http://www.youtube.com/watch?v=J5mh_0VaL70 - video nárazu pořízené starší 15g kamerkou.
http://www.youtube.com/watch?v=J5mh_0VaL70 - video nárazu pořízené starší 15g kamerkou.
-
petr.zikmund
video jsem viděl včeraPekacek77 píše:http://www.youtube.com/watch?v=J5mh_0VaL70 - video nárazu pořízené starší 15g kamerkou.
S modeláři v okolí je to trochu problém. Pro začátek křidélka nebudu připojovat (některý z majitelů to na začátek dost doporučoval) a budu se snažit využít co jsem pochytil okolo ultralightů a co jsem pochytil ze simulátoru.beginner99 píše:Akorát A80 má křidélka, sice asi k ničemu ,ale pád ti určitě zavinit můžou ,jestli necheš hned první let zničit trup ( nechci tě podceňovat ,ale jestli si nikdy neměl v rukou 4 kanál tak to hlavně nezalítávej sám) tak zajeť někam kde ti s tím vyletí do vzduchu a ty s tím zkusíš zatáčet ve vzduchu a přistane ti někdo jiný , máš mód 1 a ten mají skoro všichni .
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
petr.zikmund píše:Nepřispěla tomu rozlomení hmotnost kamery? přeci jen je to 15% hmotnosti celého letadla.
Ono to bylo na ne moc vysoké trávě a letadélko se stočilo po větru a pak udělalo takovou krkolomnou hvězdu, EPP v místě lomu měl tu a tam mezery mezi bublinama, prostě nejslabší místo. Přilepení kabiny celý nos zpevnilo, měl jsem to udělat hned
Jinak kamerku Eltrinex SportCam W-HD unese jen tak tak, ale když ho odlehčíš, letí. Je super, že se s ním dá přistát na malé ploše, klesá fakt strmě, pak je výhoda, že je velice tichý, takže ani na náměstí nikoho neprudíš