Pozor !! Padají letadla !!

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Pozor !! Padají letadla !!

#106 Příspěvek od JMalik »

mbiron píše:Asi by bylo nejlepsi kdyby se na tohle tema uz prestalo psat a zamklo se to. Jak psal ZIPP nikdo z vas v Zatci na letisti nikdy nebyl, nikdo z vas to letadlo nevidel ale kazdej vite co se stalo.

Pokud je to na mě, tak jsem v Žatci na letišti přistával několikrát, to letadlo jsem znal a nezdá se mi, že bych tady dělal nějaké závěry z té události.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
cilek

#107 Příspěvek od cilek »

mbiron píše:Asi by bylo nejlepsi kdyby se na tohle tema uz prestalo psat a zamklo se to. Jak psal ZIPP nikdo z vas v Zatci na letisti nikdy nebyl, nikdo z vas to letadlo nevidel ale kazdej vite co se stalo.

Jsme na veřejném fóru, tak diskutujeme. Cožpak na smetišti můžou diskutovat jen lidé, kteří mají s danou věcí osobní zkušenost? Založte si uzavřené fórum pro znalce nebo si posílejte e-maily. A zamykat by se měla témata, kde se poruší pravidla fóra, ne jen proto, že se to někomu z osobních důvodů nelíbí.
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od mbiron »

Ja jen jesti vam to uz nepripada jako placani o nicem. Co si treba pockat na vysledky vysetrovani a pak podle toho muzeme dal pokracovat v debate. Od nedele kdy se to stalo jsem slysel uz treti moznost jak se to stalo.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od mbiron »

JMalik píše:

Pokud je to na mě, tak jsem v Žatci na letišti přistával několikrát, to letadlo jsem znal a nezdá se mi, že bych tady dělal nějaké závěry z té události.

Ne rozhodne jsem tim nemyslel tebe, ani nikoho konkretniho, beru to v globalu.
vitaa

#110 Příspěvek od vitaa »

Jsem jenom modelář a proto by mě zajímalo od znalejších: je nařízena u dospělého letadla nějaká minimální výška při průletu s vodorovným výkrutem ?,nebo je vše pouze na pilotovi ?
Pišta
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od Pišta »

AR1 píše:Pistolku znám, Pepu taky, ten snad teď jezdí traktorem, Libor Jelen se mi už nevybavuje obličej, Dorbek jsme nikomu neříkali ale věděl bych na koho to pasuje :D Jinak jsem tam byl 92-96, a potom znovu před 8-10 lety, to mám zase typovku na Ae-270, tentokrát už i s UCL razítkem. Ale to už vývoj neexistoval.
V těch 90 .letech to bylo ještě fajn, zkoušela se NATO výzbroj, Garrett motory, v Malackách se střílelo, na sedačkách se zkoušela katapultáž skrz překryt za tím místem, jak stávalo to SU-7 za učňákem. Jo a doktor na intru byl nějaký Dr. Ráth (ale toho nikdo nezná :lol: )

No já sem se tam učil 84-88, pak matura a znovu od 93-98 jako mistr u letečáků. Bylo to fajn, člověk viděl i techniku, která tenkrát moc k vidění nebyla - C 130, tuším že Il 16 s podvěšeným trupem z MS s DV 2, občas Migina z VZLÚ, IL 76, Mustang, Stampe a jiné. To bylo ještě letiště, já tam od té doby nebyl, jen jsem projížděl okolo, ale co jsem slyšel o Penta?, no nevím. Už to ztratilo kouzlo.
Futaba včíl 9Z opět 35 Mhz PCM
JMalik

#112 Příspěvek od JMalik »

vitaa píše:Jsem jenom modelář a proto by mě zajímalo od znalejších: je nařízena u dospělého letadla nějaká minimální výška při průletu s vodorovným výkrutem ?,nebo je vše pouze na pilotovi ?

Pokud se ptáš přímo takhle, tak odpověď je NE.
Záleží jen na pořadateli danné akce jak vyhodnotí "nebezpečné létání".
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Kissman »

vzpominam si na akci na LKCB kam zavitali na ukazku Gripeny... mel jsem tehdy sebou i prirucni radio tak jsem poslouchal. Po nekolika preletech nad divaky bylo Gripenum oznameno, ze to krapet prehani a zpet bylo odpovedeno "tak si priste naserte". A pak se Gripeny ztratili v dalce...

Myslim ze si obrazek o tom udela kazdy sam...
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od mbiron »

No divak chtel videt z toho letadla co nejvic :lol: cara na obloze nikoho nezajima, tech nam nad hlavama lita celkem dost. Na poslednim leteckem dni na vojenskem letisti v Zatci pro divaka vyskocil parasutista tak nestastne ze dopadl malem mezi divaky - neotevrel se mu padak :(
OrDa

#115 Příspěvek od OrDa »

vitaa píše:Jsem jenom modelář a proto by mě zajímalo od znalejších: je nařízena u dospělého letadla nějaká minimální výška při průletu s vodorovným výkrutem ?,nebo je vše pouze na pilotovi ?

Letový provoz odehrává se ve výškách nad 150 metrů, nad 300 metrů nad zástavbou. S výjimkou startu, přistání a schválených akcí.
Do 150 metrů létají modeláři se svými dvacetikilovými miláčky.
tony26

#116 Příspěvek od tony26 »

OrDa píše:

Letový provoz odehrává se ve výškách nad 150 metrů, nad 300 metrů nad zástavbou. S výjimkou startu, přistání a schválených akcí.
Do 150 metrů létají modeláři se svými dvacetikilovými miláčky.

Presne tak ... hovori o tom predpis L2
paicreat
Bydliště: BA-víkend,TN-týždeň,NZ/TT-prázdniny+volný čas Trvalý pobyt: Šurany

#117 Příspěvek od paicreat »

Ako už bolo povedané minimálne 150 metrov nad prekážkou v bežnej letovej prevádzke. Ale napríklad na leteckých dňoch je minimálna výška stanovená usporiadatelom alebo to nechajú na pilota aby lietal tak vysoko ako uzná za vhodné.
Pred pár rokmi pilot menom Zoltán Veresz (určite ste o ňom počuli) v nožáku pri prelete nad dráhou odlomil myslím že na lavom krídle ten uhlomer či ako sa to volá na konci krídla čo trčí z odtokovky. Po pristátí mu hovorili že divákom sa najviac páčilo práve to a on povedal len že ”Keby som to vedel odlomím aj druhý„ :D je to velký šoumen a pán pilot kto ho videl lietať určite pochopil o čom hovorím.
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od mbiron »

Urcite souhlasim, na ruznych leteckych dnech se leta tak aby bylo dosazeno co nejvetsiho efektu pro divaky. Urcite z vas kazdy videl radu videi na youtube kdy letadlo leti bokem a hranou kridla pomalu skrta o zem. Dalsi specificka kategorie je Red Bull Air Race tohle je uplne totalni extrem kdy letadla litaji na hrane lidskeho chapani. Ja tyhle lidi obdivuju a vubec nechapu jak je mozne takhle litat. Bohuzel i zde dochazi k nehodam ale pri tak extremnim sportu to neni nic neobvykle.
FlyBear

#119 Příspěvek od FlyBear »

paicreat píše:...Po pristátí mu hovorili že divákom sa najviac páčilo práve to a on povedal len že ”Keby som to vedel odlomím aj druhý„

Divákům na jedné modelářské akci se při předvádění bojových letů se skupinou několika modelů nejvíc líbila ta krásně provedená srážka ve vzduchu s realistickým pádem na zem spojená se zničením letadla nepřítele :mrgreen: Docela se divili, že to nebyla plánovaná součást exhibice...

Takže na diváky bych moc nedal. A na laické pozorovatele a komentátory od klávesnic taky ne.

Taky bych teď už raději počkal, jaké budou závěry z vyšetřování, protože bez nich je to tu řeč o ničem.
mašinist

#120 Příspěvek od mašinist »

mbiron píše:Ja jen jesti vam to uz nepripada jako placani o nicem. Co si treba pockat na vysledky vysetrovani a pak podle toho muzeme dal pokracovat v debate. Od nedele kdy se to stalo jsem slysel uz treti moznost jak se to stalo.

Zatím jsem jen četl,ale vidím,kolik odborníků vyvozuje závěry a to mne děsí.
To mne děsí v souvislosti s již vydaným doplňkem X,kdy jsou lidé,kteří by chtěli vše dirigovat,vymýšlet paragrafy,hodnotit a dělat závěry a Delfína viděli jen v televizi,ale umí si vše vygooglit a pak jsou nejchytřejší na světě.
Tito lidí mne děsí a je jich mnoho a pro naší modelařinu jsou vlastně hrobaři,protože si myslí,že jejich odborný výklad je ten nejfundovanější a oni mají ve všem jasno a jedině jejich výživný komentář je ten pravý.
Kurva hoši,nehodnoťte něco,o čem nemáte páru ,s předchozím příspěvkem,na který navazuji souhlasím.
Tím,že tady rozvíjíte svou bujnou fantazii a teorii o vystřelovací sedačce pomíjíte zcela fakt,že chyba je někde v technice a nebo u pilota.Nechejme prostor vyšetřovací komisi a nedělejme závěry,kterým se možná za pár týdnů budeme tlemit.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“