Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
mbiron
Kontaktovat uživatele:

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#451 Příspěvek od mbiron »

Ja lepim purexem, sekundak ti moc casu na praci nedava.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#452 Příspěvek od mkyral »

Nakonec jsem si objednal obojí. Uvidím s kterým to půjde lépe.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#453 Příspěvek od mkyral »

Super, balíčky z Hong Kongu dorazily. Takže ještě letadlo, vysílačku a nějaké drobnosti (včetně napájení nabíječky) a můžu začít stavět.

Mimochodem, nabíječka dorazila bez návodu. To už se šetří i na několika potištěných papírech? :-D
Graupner MX-12
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#454 Příspěvek od Klubas »

Pokud to je Accuel 6 tak je českej návod na netu. Teď jsem na mobilu, večer ti to pošlu :)
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Bradik

#455 Příspěvek od Bradik »

Spektrum DX7, Beta 1400, Funcub, NoName akrobat
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#456 Příspěvek od mkyral »

Díky, návod se dá stáhnout i z HK. Dokonce i česky, ale to je klasický automatický překlad, nedává smysl. Naštěstí mi angličtina nevadí.
Graupner MX-12
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#457 Příspěvek od mkyral »

Tak Beta a rádio je doma. Jediné co mi chybí je napájení k nabíječce a sucháč od 3M. To momentálně není na skladě. Rádio vypadá dobře, jediné co se mi moc nelíbí, že komunikuje v němčině :-(

Myslel jsem, že se to dá jednoduše přepnout na angličtinu, ale chyba lávky. V návodu jsem to nenašel, v menu taky nic a ani na internetu zatím nic. No nic, jdu dál hledat. O víkendu asi moc času nebude, navíc bez zdroje aku nenabiji. Mám tu zdroj k NB, ale ten má jak na potvoru 19,5V :-(
Graupner MX-12
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#458 Příspěvek od mkyral »

Nakonec jsem to v tom návodu našel. Je potřeba zastrčit dodanou SD kartu a nahrát z ní anglický firmware. Teď dobíjím accu ve vysílačce. Hodně mně zarazilo, že se smí nabíjet jen s vypnutým vysílačem a nabíjení není nijak indikováno :-( V návodu je, že nabíjení může trvat až 15 hodin. Ovšem zůstává mi záhadou, jak zjistím, že už je hotovo.
Graupner MX-12
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#459 Příspěvek od Pekacek77 »

Po delší době oživuji téma plováky 8)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C9g7TcOKVxw[/youtube]
Crashpc

#460 Příspěvek od Crashpc »

Zdravím piloti!

Trvalo to dlouho - letadla pro mě byly vždy časově a finančně nedosažitelná, a strach nedovolil něco pořídit - kvůli strachu o vyhazování peněz do kanálu jsem o tom jen snil.
Čas pokročil, slušná létátka jsou levnější, člověk si časem vydělá a tak to na mě definitivně přišlo.
Jsem začátečník a hledám nějaké príma klidné letadýlko se zajímavým potenciálem upgrade. Pročetl a prokoukal jsem vše o Betě, která se mi moc zalíbila.
Chtěl bych s ní v následujícím kvartále začít a postupně upgradovat. Jsem dost šikovný, dělám elektroniku (výroba + servis), fyziku ovládám, na simulátorech mám nalétáno cca 25 hodin. Byl bych nadšený, kdyby někdo poradil:
Jaký nejlevnější bližší RC k betě pořídit, když je Cadet shledán tak nestabilním?
Které modely baterek nad 2200mAh se vejdou do bety?
Rád bych to koupil jako kit a dodělal si sám, hlavně kvůli tomu dálkáči. Jestli to ale bude drahé, asi koupím celý set a budu pomalu upgradovat - aku,vrtule,regulátor,RC. Už jen pro to potěšení z techniky...
Za případné rady děkuji.
Nikon and Canon people should not get married to each other. How did you let this happen?!
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#461 Příspěvek od mkyral »

Crashpc píše:Jaký nejlevnější bližší RC k betě pořídit, když je Cadet shledán tak nestabilním?

Když jsi přes tu elektroniku, tak Turnigy/FlySky je přesně to co hledáš. S tou si určitě vyhraješ.

Crashpc píše:Které modely baterek nad 2200mAh se vejdou do bety?

Podle mně všechny, v trupu by mělo být místa dost. Záleží na váze, jak bude vycházet těžiště.

Crashpc píše:Rád bych to koupil jako kit a dodělal si sám, hlavně kvůli tomu dálkáči. Jestli to ale bude drahé, asi koupím celý set a budu pomalu upgradovat - aku,vrtule,regulátor,RC. Už jen pro to potěšení z techniky...
Za případné rady děkuji.

No já teď koupil kit. Serva, regulátor, nabíječku z HobbyKingu, baterku přes aukro (s poštovným to vyšlo lépe než nechat si to poslat z německa). Letadlo a rádio (Graupner MX-12) u nás (savage.cz). K tomu nějaké serepetičky (lepidla, konektory, nějaké nářadí). Spočítané to ještě nemám, ale odhaduji to na cca 7 - 8 000 Kč. Takže záleží co je pro tebe drahé a co všechno už máš doma ;-)

Přes víkend nebyl moc čas, jediné co jsem udělal, byl Audio kabel pro připojení k simulátoru. Musím říct, že je to něco zcela jiného než joypad, co jsem používal před tím.
Graupner MX-12
xpertvis

#462 Příspěvek od xpertvis »

turnigy t9x je pre teba ako elektrikara naozaj zaujimave radio, len sa tazsie zhana.
beta ARF (tj. komplet lietadlo bez baterie a RX) + turnigy t9x + bateria 2200mAh + nabijacka bez zdroja (vsetko z HK okrem bety) suma: 230€
Crashpc

#463 Příspěvek od Crashpc »

Juj :-)

Tím pádem je rozhodnuto.
Nemůžu dát tolik peněz na první pokusy. RC sice není to, co by se rozflákalo čumákem o zem, a paradoxně RC může způsobit, že to tak dopadne, ale celková cena na první seznamování převyšuje moje předpoklady. Půjdu tedy cestou set + upgrade. Po upgrade zbydou alespoň nějaké náhradní díly na nouzové lety když něco pak odejde, a budu si také moci postupně dovolit kupovat mnohem lepší součástky...
Díky za skvělé typy.
Nikon and Canon people should not get married to each other. How did you let this happen?!
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#464 Příspěvek od Tchor »

Koukam ze bydlime kousek od sebe - betu mam a uz s ni v podstate nelitam takze jestli si ji chces vyzkouset tak neni problem se nekdy domluvit a spolecne si zalitat. jezdim nejcastejc litat na letiste v Novem Straseci, ale s betou se da litat temner kdekoli.

Co se tyce baterek idealne mi teziste vychazelo s 3S 2200mAh, ale s fousem se tam vejdou i 3300mAh.
Crashpc

#465 Příspěvek od Crashpc »

Nemám to nějak namáklý, četl jsem že kvalitnější aku může být o kousek lehčí než to běžné co se tam dává.
Kdybych tam teda dal něco lepšího, nebo jen 2600mAh, mohlo by to klapnout.
Nejsem přímo ze Slaného, ale po R7 jsem tam v mžiku. Rozhodně bych Ti utrhal ruce radostí, kdybychom se mohli někdy sejít a já
se na to kouknul naživo.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“