Kolik kanálů
Kolik kanálů
Zdravím.Chtěl bych si koupit větroně s klapkami a nevím,zda mi bude stačit 6kanálový vysílač.Dík za radu.
Re: Kolik kanálů
motor
výškovka
směrovka
levá klapka
levé křidélko
pravá klapka
pravé křidélko
t.j. 7
můžeš spojit klapky do jednoho kanálu
t.j. potom 6
výškovka
směrovka
levá klapka
levé křidélko
pravá klapka
pravé křidélko
t.j. 7
t.j. potom 6
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
bude stačit tzv Y-kabel?
Stenley píše:Zdravím.Chtěl bych si koupit větroně s klapkami a nevím,zda mi bude stačit 6kanálový vysílač.Dík za radu.
Co máš za vysílač soupravu? Radek
ICQ 638556901
- zero_ozero
Stenley píše:bude stačit tzv Y-kabel?
ano
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Může a nemusí - někdy je ještě třeba i servoreverz nebo přehodit kablíky v servu - dle konstukce křídla. Radekzero_ozero píše:Stenley píše:bude stačit tzv Y-kabel?
ano
ICQ 638556901
arda1 píše:Stenley píše:Zdravím.Chtěl bych si koupit větroně s klapkami a nevím,zda mi bude stačit 6kanálový vysílač.Dík za radu.
Co máš za vysílač soupravu? Radek
mam DX6i spektrum
DX6i sice dokáže za pomoci Y-kabelu ovládat 6 serv u větroně, ale vysílač nemá bohužel žádné větroňářské mixy. Něco málo se dá asi nastavit pomocí volných mixů, ale velký luxus to nebude.
Stenley píše:Zdravím.Chtěl bych si koupit větroně s klapkami a nevím,zda mi bude stačit 6kanálový vysílač.Dík za radu.
S šestikanálem to kompromisně půjde.
Pokud budeš do budoucna uvažovat o větroních, pořiď si čtrnáctikanál s dobrým SW.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
janch píše:motor
výškovka
směrovka
levá klapka
levé křidélko
pravá klapka
pravé křidélko
t.j. 7
t.j. potom 6
Na křidýlka jsou nutný 2 kanály?
corona píše:Na křidýlka jsou nutný 2 kanály?
Tady ano.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Stenley píše:bude stačit tzv Y-kabel?
pokud nejsi náročný na ruzná nastavení tak z nouze stačit bude,problém je spíš né ani tak jestli ti přímo počtem budou vycházet kanály na jednotlivá serva---v tvém případě 7,ale spíš že ty méněkanálové vysílače---třeba 9 kanál na ero kde ti stačí jen 7 kanálu nemá potřebné mixovací funkce,.serva tam napícháš,samostatně pujdou něčím ovládat,ale nejdou uplně podle potřeby plně promixovat,prostě strategie prodejce,dáme ti mnohokanál,ale stejně zjistíš že potřebuješ ještě vícekanál,páč mixy ti tam do programu v levném mnohokanálu nedáme
zkusím to trochu zjednodušit----pokud byla cena nějakého nového vysílače pod 10000kč bylo to o kompromisech,jde to,ale dře to.
pokud se jedná pouze o jeden model a předpokládáš,že nikdy už nic podobného nepořídíš,asi bych s tím v kabelem přežil,pokud to má být první víceservové ero v řadě,určitě bych řešil rovnou jiný vysílač,klidně pokud není peněz na zbyt nějakou bazarovku alespon těch 9 kanálu,pokud začínáš s klapkama,stejně žádný zázrak ze začátku než si na to zvykneš něco přecvakávat mít zázračný přínos nebudou.
Naposledy upravil(a) pepin dne stř 13.06.2012 23:02, celkem upraveno 1 x.
A "Y" kabel nelze použít? Není to náhodou kvůli nemožnosti reverzace jednoho serva?JMalik píše:corona píše:Na křidýlka jsou nutný 2 kanály?
Tady ano.
(Já nějaký F3B a podobně nikdy nezkoumal...).
(Já nějaký F3B a podobně nikdy nezkoumal...).[/quote]
tak zatím jen čti.
tak zatím jen čti.
corona píše:..............
.
Nemožnost separátního nastavení serv obou křidélek je hlavní důvod.
Reverz by jsi vyřešil poměrně jednoduše mechanicky, v případě potíží elektricky.
Ale tím končíš. Nedokážeš diferencovat rozdílně výchylky obou křidélek, nastavit jim nezávislé koncové body a hlavně nenaladíš diferenciaci, pokud je to lehce nesouměrné (to je vždy