Pozor !! Padají letadla !!

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozor !! Padají letadla !!

#91 Příspěvek od AR1 »

No vidíš, ty jsi mistroval, já ty sedačky nabíjel, mám typovku na BRI i VS2, sedačky jsme stříleli při přípravách L-39MS, ale klidně mě to vysvětli znova. :wink: Nicméně, protože jsem dělal ve vývoji, tak L-39 pro mě byla skutečně jen okrajový typ, byla tam už jen jedna a spoustu práce si dělali mechouši sami.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Pišta
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od Pišta »

Tak to určitě znáš Peťu Štefla (můj spolužák), Pepu Laubeho a na ostatní si už asi nevzpomenu. Jo ještě tam dělával "DROBEK" a
Libor Jelen. Jo kde jsou ty časy. V kterým roce jsi tam byl ty? Možná že se známe. Dej vědět, když tak SZ.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od AR1 »

Pistolku znám, Pepu taky, ten snad teď jezdí traktorem, Libor Jelen se mi už nevybavuje obličej, Dorbek jsme nikomu neříkali ale věděl bych na koho to pasuje :D Jinak jsem tam byl 92-96, a potom znovu před 8-10 lety, to mám zase typovku na Ae-270, tentokrát už i s UCL razítkem. Ale to už vývoj neexistoval.
V těch 90 .letech to bylo ještě fajn, zkoušela se NATO výzbroj, Garrett motory, v Malackách se střílelo, na sedačkách se zkoušela katapultáž skrz překryt za tím místem, jak stávalo to SU-7 za učňákem. Jo a doktor na intru byl nějaký Dr. Ráth (ale toho nikdo nezná :lol: )
opisk

#94 Příspěvek od opisk »

mbiron píše:Otazka, byl nekdo z vas na letisti v Zatci a letel s tim letadlem potazmo panem Janickem?

no ja som to videl na vlastne oci bohuzial ale neletel som, vazne som o tom uvazoval ale teraz ked vidim ze nemoze clovek verit ani tak skusenemu pilotovi tak nvm, asi by som sa na to nedal (nesudim, neobvinujem, mam svoj nazor, vyse hodiny som videl tu `akrobaciu`) a musim povedat ze to bolo uzasne!!! az do toho momentu...
inak som cital ze pani bola jeho znama, myslim ze bola tiez pilotka pretoze s nou robil zlozitejsiu akrobaciu ako s clovekom predtym cize na pretazenie musela byt zvyknuta...
vcera som to riesil so znamim co to tiez videl a nejak sme priblizne aj nacrtli plan letu poslednych 20-30s cca....
smer vetru si tiez pamatame stejne, hotova rekonstrukcia ale k comu to... :( strasne ma to mrzi, kazduchvilu vidim obraz toho ohniveho vybuchu :(((
rodina musi byt zdrvena
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od ZIPP »

Pánové, já se nestačím divit...tady je pomalu každý odborník přes Delfína, pomalu našeho bývalého Delfína znáte do šroubku, ale je zajímavé, že jsem vás nikoho u nás v hangáru nepotkal, když jsme na něm dělali..... sakra nechte už těch žvástů a ti kteří se kolem letadel pohybují jako profíci chvilku racionálně popřemýšlejte než sem něco napíšete...jen díky tomu, že jsem byl v práci tak jsem v ten den nedělal na něm technika, jinak by mne odvezli asi taky....a Jirka, kterého jsem znal 25 let a dost jsem se s ním nalétal byl létající předpis....nikdo ještě neví co se opravdu stalo...díky za pochopení...
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
opisk

#96 Příspěvek od opisk »

ZIPP píše:Pánové, já se nestačím divit...tady je pomalu každý odborník přes Delfína, pomalu našeho bývalého Delfína znáte do šroubku, ale je zajímavé, že jsem vás nikoho u nás v hangáru nepotkal, když jsme na něm dělali..... sakra nechte už těch žvástů a ti kteří se kolem letadel pohybují jako profíci chvilku racionálně popřemýšlejte než sem něco napíšete...jen díky tomu, že jsem byl v práci tak jsem v ten den nedělal na něm technika, jinak by mne odvezli asi taky....a Jirka, kterého jsem znal 25 let a dost jsem se s ním nalétal byl létající předpis....nikdo ještě neví co se opravdu stalo...díky za pochopení...

mas pravdu, niesom odbornik, neviem presne co sa stalo viem iba co som videl... pockame si na zaver vysetrovania..
kazdopadne sa za seba ospravedlnujem pokial sa to niekoho dotklo, nechcem nad nikym vynasat sudy ani obvinovat... je to tragedia, treba sa z nej poucit aby sa podobne veci pokial mozno nestavali...
kamarata mi je luto, iste to bol skvely chlap...
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
MX12

#97 Příspěvek od MX12 »

ZIPP píše:....a Jirka, kterého jsem znal 25 let a dost jsem se s ním nalétal byl létající předpis....

Na úvod vyjádřuji soustrast všem pozůstalým. Předpisy se soustavně porušovaly, třeba jen tím že letadlo OK-ATZ bylo schváleno pro nekomerční využití. Mělo letadlo pojištění pro komerční lety? Pokud ano, u které pojišťovny? Spolumajitel letadla do medií alibisticky prohlašuje, že o kritickém letu nic neví, aby se vyhnul případnému odškodnění. Považuji to také za velké selhání UCL, museli mít informace co se v prostoru TRA 88 Merklín odehrává.
MX12
Nerozumím Vám, zkuste mi to zahrát loutkovým divadlem.
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od ZIPP »

MX12 píše:
ZIPP píše:....a Jirka, kterého jsem znal 25 let a dost jsem se s ním nalétal byl létající předpis....

Na úvod vyjádřuji soustrast všem pozůstalým. Předpisy se soustavně porušovaly, třeba jen tím že letadlo OK-ATZ bylo schváleno pro nekomerční využití. Mělo letadlo pojištění pro komerční lety? Pokud ano, u které pojišťovny? Spolumajitel letadla do medií alibisticky prohlašuje, že o kritickém letu nic neví, aby se vyhnul případnému odškodnění. Považuji to také za velké selhání UCL, museli mít informace co se v prostoru TRA 88 Merklín odehrává.
MX12

OK-ATS v prostoru TRA 88 Merklin nelétal, jeho pracovní prostor byl jinde.
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
JMalik

#99 Příspěvek od JMalik »

MX12 píše:......... Předpisy se soustavně porušovaly, třeba jen tím že letadlo OK-ATZ bylo schváleno pro nekomerční využití. Mělo letadlo pojištění pro komerční lety? Pokud ano, u které pojišťovny? ........
MX12

Hodně mi to připomíná vyšetřovací postupy některých současných horlivců nadšených z EU předpisů.
Taky to tak končí. Pokud se zjistí, že jsi např. neměl zaplacený poplatek za radiostanici, tak je to hlavní důvod, proč to upadlo :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
MX12

#100 Příspěvek od MX12 »

JMalik píše:Hodně mi to připomíná vyšetřovací postupy některých současných horlivců nadšených z EU předpisů.
Taky to tak končí. Pokud se zjistí, že jsi např. neměl zaplacený poplatek za radiostanici, tak je to hlavní důvod, proč to upadlo :wink:

No, mě to zase připadá jako zásadní porušení předpisů, jestliže mám schválený letadlo pro nekomerční použití, tak s ním nemůžu lítat za úplatu adrenalínový zážitky! Viz jejich sránky včetně ceníku. To nejde srovnávat s nějakým nezaplaceným poplatkem za radiostanici. Ty otázky na to pojištění byly asi zbytečné (jen připomínám že pro komerční lety a použití letadla pro letecké práce musí být letadlo pojištěno). Jasně že by to dopadlo stejně, nezávisle na tom jestli bylo pojištěné nebo NEpojištěné. Pojištění havárii nezabrání, je určeno k hrazení vniklých škod. Zmařené životy však nelze nahradit.
MX12
AR1
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od AR1 »

JMalik

#102 Příspěvek od JMalik »

MX12 píše: No, mě to zase připadá jako zásadní porušení předpisů, jestliže mám schválený letadlo pro nekomerční použití,..........
MX12

Velmi dobře si přečti celou část toho zákona a potom zapřemýšlej proč to tak situovali (tohle se týká i RC modelů)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
cilek

#103 Příspěvek od cilek »

JMalik píše:
MX12 píše: No, mě to zase připadá jako zásadní porušení předpisů, jestliže mám schválený letadlo pro nekomerční použití,..........
MX12

Velmi dobře si přečti celou část toho zákona a potom zapřemýšlej proč to tak situovali (tohle se týká i RC modelů)

Jenže pokud je ten předpis platný, tak se MUSÍ dodržovat. To, že se několika amatérům z modelářského fóra nelibí ještě neznamená, že je špatný. A jsou jen dvě možnosti - buď ten předpis změnit nebo se jím řídit. Ono je všechno zase o penězích. I po této havárii začne pěkná pranice o prachy a jistě dojde i k "nepěkným" situacím. Ta poznámka o pojištění, myslím, nebyla úplně od věci.
JMalik

#104 Příspěvek od JMalik »

cilek píše:
....Jenže pokud je ten předpis platný, tak se MUSÍ dodržovat. To, že se několika amatérům z modelářského fóra nelibí ještě neznamená, že je špatný.......

O dodržování těch předpisů nediskutuji.
Někteří amatéři z modelářského fóra, kterým se podobné věci nelíbí se s tím totiž setkávají i profesionálně. Tady to totiž začíná fungovat tak, že úředník je už dopředu celý podělaný z EU směrnic. Od toho se odvíjí většina jejich přiblblých aktivit.
Dám Ti jeden z příkladů. Pro dvoumístné UL platí limitní hmotnost 450kg ( + záchranný systém, pokud tam je). Přijeď na jakoukoliv leteckou akci, podívej se, jak z toho lezou dva vepříci a vyndavají tašky. Museli tam mít aspoň trochu paliva, aby to letělo. V kabině přímo před čumcem máš tabulku, kde je vyznačené max. množství paliva pro vzletovou hmotnost.
I blbec za deset vteřin spočítá, že neexistuje u nás takové letadlo se kterým by jsi vyhověl tomu nablblému předpisu. Všichni to ví. Jsou zticha ( kromě výrobců, ti mají mozek v hlavě a počítají to třeba na 620kg), ale jen než to začne rýt zem. Potom na prvním místě příčiny téhle nehody figuruje nepovolené přetížení.
Tak to je asi tak ode mě, co si myslím o některých předpisech.
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od mbiron »

Asi by bylo nejlepsi kdyby se na tohle tema uz prestalo psat a zamklo se to. Jak psal ZIPP nikdo z vas v Zatci na letisti nikdy nebyl, nikdo z vas to letadlo nevidel ale kazdej vite co se stalo.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“