Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Pravda pravda
Ale víš jak, kdo se neptá prd se dozví 
EvzEn píše:Znáte někdo nákej servis, kde umějm opravit spálenej FET od zadní části mcpxe ??
me shorel na zadek ten mosfet uplne se vypalil protoze sme mel spojeny ty kably od motoru jak byl na stejnych mistech seskrabli lak asi od padu..no takze se mi zakourilo z desky a moturek taky umrel..
ale ten mosfet jde opravdu pripajet snadno..pokud nejsou uplne levy ruce..mel sem vypalenou uplne jednu tu cestu uplne odchliplej ten laminat a drzel na kousicku ale zaletoval sem to a funguje to..
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
Jedna statistická otázečka,jak dlouho vám vydrzi hlavní a zadní motor ?? Hoďte nějaké přibližné číslo
Přemýšlím, jestli neni čas na vymenu 
Přes 500 startů i více. Mě spíš odcházejí serva - už po 100 startech a čištění nepomáhá, ale někomu (např. Seltino) vydrží taky přes 500.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
RadekCe píše:Přes 500 startů i více. Mě spíš odcházejí serva - už po 100 startech a čištění nepomáhá, ale někomu (např. Seltino) vydrží taky přes 500.
Se div, kdyz tomu davas tak napit
Přes 500 startů ??
:D Ty jo, tak to mám ještě aspoň 200 rezervu 
500 startů není žádný problém pro serva, samozřejmě je potřeba je pravidelně čistit. pokud lítáte po ránu,nebo po dešti když je vlko tak se ty serva zasírají mnohem rychleji a trpí o dost víc..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
To je pravda no, vsiml jsem ze rosa a pyl jsou trosku smrtelná kombinace, ale dokud se vrtas neklepe, nečistím 
Jsem rád, že ty motory ještě nejsou po smrti, zas tolik naletáno nemají..
Kolik dáváte pauzu mezi baterkami ?? Já lítám 4 za sebou a pak 4m pauza... Jak vy ??
Jsem rád, že ty motory ještě nejsou po smrti, zas tolik naletáno nemají..
Kolik dáváte pauzu mezi baterkami ?? Já lítám 4 za sebou a pak 4m pauza... Jak vy ??
Já svého času, když jsem byl jěště z tohohle prcka nadšený jsem bouchal 12 baterek v kuse non stop..
12 baterek odlítal, šup domů a za hodinu jsem byl už zase venku a lítal jednu za druhou. Když byl úspěšný den nebylo pro mě 50 letů s mrňousem žádný problém 
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Jojo, s mrňousem za den nalítáš 20 když je tak normálně
50 není vyjímka a mlátit jednu za druhou taky ne. Oběd pauza v práci - 12 baterek a šup zpátky.
Tom
Zatím mám jen 14 baterek, ale koukám, že ho nějak moc šetřím
Takže dneska dostane zabrat mnohem víc 
Vlákno jsem pročetl, ale nenašel jsem odpověd, tak se zkusím zeptat. Co jsem mladšího brášku vyndal z krabice, tak mi při nízkých otáčkách neskutečně vibruje, tedy hlavně při startu, při přepnutí do letového režimu vibrace ustanou a už je jako beránek (při křivce 100-95-90-95-100), původní mcpx mi to nedělal, no alespoň, že jinak létá v pohodě.
Všiml jsem si maličké vůle mezi kamenem a gripy, mohla by to být příčná hřídel? Listy jdou volně a sami spadnou, když vrtulník nakloním.
Všiml jsem si maličké vůle mezi kamenem a gripy, mohla by to být příčná hřídel? Listy jdou volně a sami spadnou, když vrtulník nakloním.
Ha, baui tu jednou napsal, neřešit a lítat. I dal jsem na jeho radu a dal si dnes cca 50 baterek, tři táhla ožvejkané kolo a ohnutý držáky na rámu a samozřejmě podepsané listy.
Parádně jsem si zahopsal, po cca 30ti nebo kolika baterkách vibrace zmizely, trošičku podezřívám, že na začátku, než se motorky trošku protočí, tak možná mají větší nároky na baterky, přišlo mi, že s hyperionkou to nedělalo, ale moc jsem to opravdu neřešil. No dám si tři poslední a vyrazím na pivko
Parádně jsem si zahopsal, po cca 30ti nebo kolika baterkách vibrace zmizely, trošičku podezřívám, že na začátku, než se motorky trošku protočí, tak možná mají větší nároky na baterky, přišlo mi, že s hyperionkou to nedělalo, ale moc jsem to opravdu neřešil. No dám si tři poslední a vyrazím na pivko
Přeju klidný a nerušený páteční večer.
Jak máte dlouhej ocas (120SR) na stříďáku?Stejně jako po standartním prodloužení, nebo delší?
Jak máte dlouhej ocas (120SR) na stříďáku?Stejně jako po standartním prodloužení, nebo delší?
Stejně - celkem 14.5cm (o 2cm prodlouženo ... záleží, jak máš řešen držák zadního rotoru)
. Může být i kratší.
PS: Se starým držákem jsem měl mezi kostrou a držákem zadního rotoru 12.5cm a s novým origo 120SR mám 12cm, protože držák je delší.
PS: Se starým držákem jsem měl mezi kostrou a držákem zadního rotoru 12.5cm a s novým origo 120SR mám 12cm, protože držák je delší.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix