mosaic píše:Stalo se někomu, že po ráně cca ze 3 metrů na zem (vyletěla baterka utrhla černý drát - ten jsem znova naletoval a pak se ještě při tom pádu ulomil jeden držák kabinky), řídící jednotka po opětovém zapnutí jen rozbliká a mcpx nereaguje? (mcpx je až na vyměněný ocas za tyčku v bez modifikací)
Jediné co je slyšet, když ho nakloním tak zaševelí serva, takže částečně hádám funguje.
Zkoušel jsem znova napárovat s DX7s, ale bez úspěchu. Po zapojení baterky, dioda jednou kratce problikne a po chvilce začne rychle blikat a pak už nic, jen pořád bliká.
Zkusil jsem odpojit postupně úplně vše od řídící jednotky, ale bez efektu.
Stalo se někomu něco podobného? Co bych mohl ještě vyzkoušet, než si pořídím brášku ve formě nové BNF?
Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
prochy nespamuj

MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
seltino píše:prochy nespamuj![]()
![]()
no já bych si moc rád přečetl co chtěl napsat, ale asi je to tajné, jestli to náhodou není neviditelným inkoustem, nahřívat notebook nemám moc odvahu
pokud se ti to nedaří znovu spárovat a deska jen bliká, bude pravděpodobně v háji. Drátek antény den pád přežil?
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
No tyjo koukám jak blázen příspěvek fučseltino píše:prochy nespamuj![]()
![]()
Hlavně sem chtěl napsat že je asi deska v čudu
Jo, opravdu to vypadá, že je deska v čudu a podle toho popisu pádu bych se nedivil, že spadnul sám od sebe, to se mi stává vždy s origo setovejma baterkama, když udělám prudší manevr, najednou se vrtas vypne a spadne a když tam dojdu vidím, že se chová jako bych znovu připojil baterii.. Takovej tvrdej restart, no
Ještě mám jednu otázku ohledně LiPol baterek, mám Hyperiony a nanotechy, na jak dlouho dobu se vyplatí nabíjet na plnejch 4.2V ?
Jedná se mi o to, že ted tak 5 dní nepoletím a baterky mám nabité na 4.2V, tak jestli neni lepší je nabíjet jen na 3.8V..
A obecně, kde je hranice, kdy se vyplatí ještě nabíjet na 4.2Va kdy už jen na 3.8V?? Když baterky nepoletí týden, nebo 14dní ?? Díky
Ještě mám jednu otázku ohledně LiPol baterek, mám Hyperiony a nanotechy, na jak dlouho dobu se vyplatí nabíjet na plnejch 4.2V ?
Jedná se mi o to, že ted tak 5 dní nepoletím a baterky mám nabité na 4.2V, tak jestli neni lepší je nabíjet jen na 3.8V..
A obecně, kde je hranice, kdy se vyplatí ještě nabíjet na 4.2Va kdy už jen na 3.8V?? Když baterky nepoletí týden, nebo 14dní ?? Díky
seltino píše:pokud se ti to nedaří znovu spárovat a deska jen bliká, bude pravděpodobně v háji. Drátek antény den pád přežil?
Jo drátek je v pořádku, byť zrovna on je zaháknutý za ten držák co se utrhnul, takže teď je jen tak volne, ale má komplet původní tvar.
No takže deska v háji, hm, tak asi bude mít prochy kšeft
Ještě co jste tu psali o cyklikách, tak on má tu od xtreme a MH, má některá z ních do budoucna smysl? (RKH je mimo u nás ji neprodávají)
Mě ta plastová celkem fungovala bez zvlášťních velkých vůlí, jen jsem měl uraženou jednu packu, ale jsem začátečník, takže s tím blbnu "opatrně"
edit: @EvzEn no pokoušel jsem se o přemet a ne příliš úspěšně nutno podotknout
no kdyby jsi chtěl desku, mám teď jednu na prodej 
seltino píše:no kdyby jsi chtěl desku, mám teď jednu na prodej
Škoda, že jsem slepej jako patrona, už jsem to objednal .... ₊ nějaké další krámy .. no alespoň budu mít mraky náhradních dílů
Ne, vždy když s sebou flákne do trávy, tak pak když tam přixcházím, znovu se spoustí..
Ale to dělá jen na setovky, takže když se zadusí motor, klesne napětí, vrtas mse vypne
Znáte někdo nákej servis, kde umějm opravit spálenej FET od zadní části mcpxe ??
Ale to dělá jen na setovky, takže když se zadusí motor, klesne napětí, vrtas mse vypne
Znáte někdo nákej servis, kde umějm opravit spálenej FET od zadní části mcpxe ??
to si přepájíš sám, já si posledně desku opravil
Tyjo, sice už jsem toho dost pájel, ale musím se přiznat, že z toho bych měl troche strach
Ale pokud se mi někdy spálí, budu to muset risknout… K tomu asi potřebuju mikropájku s termoregulací, co? Nerad bych, aby odletla cesta
Je to těžký ?
bez termoregulace to zvládneš bez problémů
Ja na to mam mikropajku s termoregulaci. Termoregulaci bych mohl zakapnout epoxidem, protoze je stejne neustale na 400 stupnu

Jestli jsi ho nespalil, tak nad tim zatim nepremyslej
Jestli jsi ho nespalil, tak nad tim zatim nepremyslej
Tom