Junior 2

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mario33

Junior 2

#1 Příspěvek od mario33 »

Mám motor junior 2.Palivo FAI 15/85,svíčka O.S. Glow plug A3 a žhavítko je NiMH-Akku 3.000 mAh 1.2 V značky Hype.
Když startuju tak motor jen blafe, ale nechytne ani na pár vteřin.Musím říct, že neznám přesné nastavení jehly.Před rokem jsem strhl závit na svíčce a pak už jsem neměl čas to řešit.Těď už mám novou hlavu ale pořád se nadaří nastartovat.Prosím poraďte co mám udělat.děkuji
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: prosím o radu

#2 Příspěvek od DAF »

Za 1) pro příště precizuj otázku. Formulace "prosím o radu" je tak obecná, že jí mnozí přejdou, nebo dostaneš verbálně po čuni.
A za 2) teď už k věci, prostuduj např. tohle vlákno viewtopic.php?f=16&t=48756 a třeba ještě tohle viewtopic.php?f=8&t=49380.
Pokud jsi strhnul závit svíčky v hlavě, tak upřímnou soustrast, hlavně, že se oprava podařila.
Jehlu úplně zašroubuj a pak jí povol o cca 2 otáčky. Z této polohy vycházej. Je dobré si na jejím obvodě, nebo z čela jehly udělat rysku, abys měl lepší přehled o její poloze. Ostatní postup najdeš v sekci motory (a nejen v uvedených odkazech). Ozvi se, jak jsi dopadl.
P.S. A neříkej, že v Mnichovicích nejsou modeláři a že se tam někde nelítá.
Hitec Aurora 9X
mario33

#3 Příspěvek od mario33 »

Příště to lépe formuluji.Tak mi to nedalo a byl jsem to zkusit.Jehla na 2 otáčky a motor pořád jen blafne a nic.Značku na jehle uz jsem měl a zkoušel jsem to na 3 otáčky.Těď jdu pročítat a zítra budu pokračovat v pokusech o start.V Mnichovicích jsem nikoho létat neviděl.Mám o něco větší éro než tobě spadlo v sobotu.Byl jsem se tam podívat, ale musel jsem brzy domu.Prozatím děkuji
2952

#4 Příspěvek od 2952 »

...co je to "blafne" ?....tedy se roztočí a po cca vteřině zhasne?...
S připojeným žhavením mu může chybět už jen palivo...
Pořádně vyčisti palivový systém, není ohnuté "bimbátko"?...nasaj tak, že ucpeš prstem karburátor a otočíš vrtulí-jdou bublinky, palivo směrem do karburátoru?...
Pokud motor pa nastartování hned zhasne, hodně povol jehlu a zkus znovu...A prosím-lépe a jednoznačně popiš své konání a výsledky...
Dulen

#5 Příspěvek od Dulen »

Mě tohle kdysi dělalo to že jsem měl slabou baterku ve žhavítku.Pořád to jenom mělo snahu ale jak blafnul tak nechytil.Přeměř žhavení toť můj názor.
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm
mario33

#6 Příspěvek od mario33 »

Palivo nasaju a je vidět, že jde do karburátoru.Nasadím žhavítko a protočím motor, motor blafne (střelí,z výfuku jde kouř).Po pár protočení nasaji znovu a pořád dokolečka.Karbec jsem měl dnes rozebraný a vyčistil jsem ho."bimbátko" , tím myslíš co? jehlu..?
Sory za popis, ale jsem nový a teprve se rozkoukávám.

Dulen píše:Mě tohle kdysi dělalo to že jsem měl slabou baterku ve žhavítku.Pořád to jenom mělo snahu ale jak blafnul tak nechytil.Přeměř žhavení toť můj názor.

Přeměřím!kolik by mělo být napětí?
Díky
DAF
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DAF »

Mě to zbuchlo zřejmě na nějaký problém s rádiem. V poslední době to je opakovaně a mám to v servisu. Ke žhavení, svíčka musí být oranžově rudá. Není od věci mít nějakou regulaci, protože každá svíčka chce svoje. Já měl kdysi žhavení, kde jednu svíčku jsem nerozžhavil, ale jiný typ jsem spálil.
Hitec Aurora 9X
arda1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od arda1 »

Nedá mi to - ale nejlepší regulace je jeden článek Nixx(nejlíp NiCd) -Radek
ICQ 638556901
2952

#9 Příspěvek od 2952 »

Bimbátko=ta hadička se závažíčkem v nádrži...pokud to máš takto udělané...
Mnichovice-to je u Benešova?...přijeď na letiště, koukneme na to :-)
mario33

Re: Junior 2

#10 Příspěvek od mario33 »

Zdravím, tak svíčka žhne pěkně. Bimbátko je čisté a palivo přes něj jde lehce. Výfuk mi moc netěsní, ale to by nemělo pro start vadit.Snad?
Nádrž mám pod úrovní motoru. Tak už nevím co s tím. Za chvíli to půjdu zase zkusit.
2952 píše:Mnichovice to je u Benešova?...přijeď na letiště, koukneme na to

Do Benešova to mám kousek, jen přemýšlím, kdy bysme to mohli spáchat.
2952

Re: Junior 2

#11 Příspěvek od 2952 »

Posílám SZ
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“