Se zbytkem čekám na výplatu.
Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Jinak nejčerstvější zprávy: Dnes dorazila baterka a bezpečnostní sáček. Bezpečně uloženo v ledničce. Nabíječka a serva jsou na cestě z číny a dle emailu to může trvat až 45 dní
Doufám, že to přijde dříve 
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Pekacek77 regl mozes vytiahnut aj von a dat ho napr. pod kridlo aby ho vietor ofukoval. regl sa da od motora odpojit a potom zase spojit.
- Ondřej Kleisner
Zdravím zdejší partu "Betařů" a mám na vás dotaz:
protože se mi Beta a lítání s ní líbí a s jednou už lítám od loňska ( a má už, chudinka, něco za sebou ), tak jsem se rozhodl si z "náhradních dílů" a toho co "dům dá" postavit ještě jednu dle "mého gusta". A mám problém s tím, jak a z čeho udělat ( ten původní je překližkový ) držák motoru. Má někdo z vás s tímto zkušenost nebo nápad ??? Že by se mi chtělo vyřezávat z překližky cca 7 ks poměrně přesných kousků tak to se mi opravdu nechce. Tak mě napadlo to hodit sem "do placu", více hlav více ví! A snad nejsem první kdo toto řeší.
Za dobrý nápad nebo radu předem dík.
protože se mi Beta a lítání s ní líbí a s jednou už lítám od loňska ( a má už, chudinka, něco za sebou ), tak jsem se rozhodl si z "náhradních dílů" a toho co "dům dá" postavit ještě jednu dle "mého gusta". A mám problém s tím, jak a z čeho udělat ( ten původní je překližkový ) držák motoru. Má někdo z vás s tímto zkušenost nebo nápad ??? Že by se mi chtělo vyřezávat z překližky cca 7 ks poměrně přesných kousků tak to se mi opravdu nechce. Tak mě napadlo to hodit sem "do placu", více hlav více ví! A snad nejsem první kdo toto řeší.
No taky jsem uz o tom premyslel, ze az to zdemoluju tak ze to uz nikdo neda dohromady tak ze koupim jeste jeden kousek bez niceho a osadim si ho vlastni tvorbou. Ten drzak motoru udelam z horcikove slitiny, pac v tom oboru delam tak se takovy kousek na vyriznuti najde bez problemu. Urcite druhe ero pujde do laku at uz to nejak vypada.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
Co zkusit plexi? Dobre se s nim pracuje, je levne. Nejsem si uplne jist, ze to udrzi, ale myslim, ze pri te sirce materialu by nemel byt problem...
Axial SCX10, Axial Wraith, Tamiya Scania R620, Kyosho MiniZ MR03, Beta 1400, DJI F550
Obavam se aby to nevybrovalo ale taky reseni.
Ondřej Kleisner píše:Zdravím zdejší partu "Betařů" a mám na vás dotaz:
Řešil jsem to a vyřešil. Ne na Betě, ale to je jedno. Tuhé (překližka, plexi, apod.) jsem měl jen první a poslední kousek. Všechny kousky mezi byly z XPS desky 5mm. Ta se sice nedá koupit jen samotná, ale já mám dost odřezků ze stavby různých plackoletů. Ty desky se dávají pod plovoucí podlahy. Nebo ty kousky mezi můžeš udělat třeba z balzy. Do té se řeže dobře a není tak měkká jako XPS.
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem asi rozlouskl výpadky motoru za letu. Motor běžel na zemi 4 minuty na plný výkon bez jediného vynechání. Regl horkej, ale pracoval. Tak jsem se rozhodl udělat test dosahu Cadeta na snížený výkon. Dle výrobce by měl reagovat na 40-50m, u mě začal vynechávat 5m od letadla a cca 10-15m nic a přijípač pípá že ztratil signál. Anténky přijímače svírají úhel 90st. a vysílač měl anténu kolmo na směr k letadlu. Takže další reklamace, v pořadí třetí 
Pekacek77 píše:Tak jsem asi rozlouskl výpadky motoru za letu. Motor běžel na zemi 4 minuty na plný výkon bez jediného vynechání. Regl horkej, ale pracoval. Tak jsem se rozhodl udělat test dosahu Cadeta na snížený výkon. Dle výrobce by měl reagovat na 40-50m, u mě začal vynechávat 5m od letadla a cca 10-15m nic a přijípač pípá že ztratil signál. Anténky přijímače svírají úhel 90st. a vysílač měl anténu kolmo na směr k letadlu. Takže další reklamace, v pořadí třetí
1- to ze se ti ohriva ten setovej regul je bezny (stoji asi dolac) takze necekej zazraky. Vyresil jsem to 2 otvory (prumer 5mm) v cumaku a 2 v polovine kridel (pod uhlem) kvuli odvodu a regul nema ani 20 stupnu.
2- S tim dosahem se netrap ptz ti zadna reklamace nepomuze. To samy se spolehlivosti. Jednoduse vymen CADETA za neco spolehlivejsiho a budes mit klidnejsi spani.
3- Me motor vynechava taky a jeste se nic nestalo takze bych tomu nevenoval pozornost.
Jinak je celkem zvlastni ze mas na bete naprosto stejny zavady jako ja xD
Jinak vcera jsem kvuli novy lipolce prepajel dean-T na XT60 a nvm jak je to mozny ale zmenil se mi ton pri ztrate signalu xDD
- Ondřej Kleisner
Ticcino píše:Ondřej Kleisner píše:Zdravím zdejší partu "Betařů" a mám na vás dotaz:
Řešil jsem to a vyřešil. Ne na Betě, ale to je jedno. Tuhé (překližka, plexi, apod.) jsem měl jen první a poslední kousek. Všechny kousky mezi byly z XPS desky 5mm. Ta se sice nedá koupit jen samotná, ale já mám dost odřezků ze stavby různých plackoletů. Ty desky se dávají pod plovoucí podlahy. Nebo ty kousky mezi můžeš udělat třeba z balzy. Do té se řeže dobře a není tak měkká jako XPS.
Tak tohle řešení se mi líbí - tedy ta balza. Kousků balzy mám dost a myslím, že to půjde udělat z jednoho kusu. Ten bloček je dlouhý 22 mm a průměr má 27,5 mm. Když se dá hranolek balzy nahrubo opracovaný a provrtaný vrtákem 4,5 a prošroubovaný šroubem M5 ( ve směru vláken ) do upnuté vrtačky, dá se opatrně pomocí pilníku a načisto smirkovým plátnem docela dobře a čistě "osoustružit". A pak už se jenom doupraví.
Dík za nápad a sám se divím, že mě to samotného nenapadlo. Holt už jsem s balzou ( a dřevem vůbec ) léta nedělal.
A pro ostatní jedno foto jak jsem dneska dopadl s BETou. Minutu před "kraxnou" bylo krásné bezvětří, ale blížila se bouřka. Já si však říkal že je dosti daleko a nežli se zvedne vítr tak si ještě zalétám. A pak náhle nárazy větru a už jsem to nastihl a přistál místo na trávě na stromě. Teď už je vše zase OK ( fantastický materiál ), jen je na trupu o dalších pár "flastrů" navíc. Proto ta nová BETA.
Tak Ahoj.
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
PsajchoCZ píše:S tim dosahem se netrap ptz ti zadna reklamace nepomuze. To samy se spolehlivosti. Jednoduse vymen CADETA za neco spolehlivejsiho a budes mit klidnejsi spani.
Výrobce píše v manuálu, že při testu dosahu RC soupravy má "model správně a bez zpoždění reagovat na povely vysílače do vzdálenosti cca 40-50m". Pouhých 10-15 metrů je trochu málo, nechci nic víc, než aby výrobek co jsem si pořídil řádně fungoval, ale hádám, že v dnešní době bych toho za ty peníze asi chtěl moc...
Je to blby, ale je to tak, obzvlast u Pelikana. Jednou jsem byl celkem naivni a zaslal jsem jim email, ze bych rad znal parametry elektroniky, ktera je ve stockovy Bete. Odpovedeli mi celkem rychle, ve stylu - sami to nevime. Co bys za ty prachy chtel? Neres to a litej...
Ja tem problemum predesel. Tusil jsem, ze nezustanu jen u Bety, ze to je jenom start do letadel. Koupil jsem verzi bez vysilacky, tu koupil extra a spokojenost. Regl jsem dal Turnigy 40A a po 40 minutach ve vzduchu je absolutne studeny. Regl se dela i v 20A verzi, ale rozdil bych 10 centu, tak jsem to neresil...
Ja tem problemum predesel. Tusil jsem, ze nezustanu jen u Bety, ze to je jenom start do letadel. Koupil jsem verzi bez vysilacky, tu koupil extra a spokojenost. Regl jsem dal Turnigy 40A a po 40 minutach ve vzduchu je absolutne studeny. Regl se dela i v 20A verzi, ale rozdil bych 10 centu, tak jsem to neresil...
Axial SCX10, Axial Wraith, Tamiya Scania R620, Kyosho MiniZ MR03, Beta 1400, DJI F550
tyhle setovky nikdy za nic nestoji at uz v letadlech nebo autech. Myslim ze kazdy kdo uz do toho nejaky patek dela tak vi ze vse se ma porizovat zvlast na miru vlastnich potreb.
jednou jsem koupil auto v rtr a kdyz jsem pouzil original vysilajdu tak mi auto v deseti metrech dalo zbohem a ja ho honil po place.
jednou jsem koupil auto v rtr a kdyz jsem pouzil original vysilajdu tak mi auto v deseti metrech dalo zbohem a ja ho honil po place.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Tak se pomalu připravuji na nákup, momentálně koukám na lepidla a nevím které vybrat
Stačí jakýkoli sekunďák? A bude mi k něčemu tohle ZAP GOO?
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12