Poraďte s jakým modelem začít..

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zz
Kontaktovat uživatele:

Re: Poraďte s jakým modelem začít..

#16 Příspěvek od zz »

Jo a k vrtulníkům, pokud půjdeš do 4kanálu, tak ty lítají tak napůl, brzo omrzí pak 6k. je o něčem jiném, platí čím větší heli, tím stabilnější. Každopádně začátek na heli jedině se simem, jinak je to dost o penězích.
www.rckozmodrom.com
oplu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od oplu »

to 2952:
jo... za 10-12tisic nekoupis dobry fotak... ale u fotaku nemas tak vysoke náklady na provoz oproti heline... takze to vyjde podle mne na stejno...

to zz:
to, ze s heli zacinat se simem neni tak uplne pravda... znam lidi co do toho sli po hlave a hned sli do 6ch bez simu a tak... a kdyz clovek nedela blbosti tak si myslim ze to jde i takto...znam chlapa co na simu zaleta blbosti na zadech... ale v realu sotva visi :-)
gasolin

#18 Příspěvek od gasolin »

Nejsem si tak jisty ze letani s tricopterem je tezsi nez letani s letadlem....zalezi jak si ji nastavis a pro zacatek se z toho da udelat hodny vznasedlo, ktere leta temer stejne jako 4ch vrtulnicky...investovat nyni do letadla, kdyz tvuj cil je tricopter mi neprijde nejekonomictejsi varianta, vzhledem k tomu, ze resis finance...postavil jsem tricopteru, dle tveho uvedeneho webu a cela ta sranda me stala asi 3,5tis. Proc tedy davat penize do cesty, ktera nema tvuj cil....
Potrebnou elektroniku pro stavbu tricoptera muzes koupit na bazaru a tvuj projekt pak muze stat mnohem mene...kdyby ses pro to rozhodl, tak mam doma tricopteru, ze ktere ti klidne par veci prodam...ja uz s tricopterem skoncil...
semi
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od semi »

Z mých zkušeností:
1. Nejprve simulátor
2. Potom letadlo od RC-factory (flash,Yak55 apod.)

Nejlevnější cesta jak začít s letadly.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Hiesbok »

Dobrý den,
pro tyto účely jsem upravil volný model Šohaj od pana Procházky. Éro létá samo od sebe, má nízké plošné zatížení a je rozumé odolné.
(Bez problémů absolvovalo několikrát les + 1x chatu (tedy jako volný model). Jen je nutné mít tenčí přijímač (do 12 mm), který bude ochoten pracovat s jednou lipolkou
(ale při troše šikovnosti tam nacpete cokoliv).
http://www.letadel-modely.cz/letadel-mo ... n-Sohaj-RC
Přeji hezký den
RH
Naposledy upravil(a) Hiesbok dne úte 05.06.2012 16:04, celkem upraveno 1 x.
von boberov

#21 Příspěvek od von boberov »

A co Flop :?: http://sad.okdar.net/flop.html
PLUSY:
Taky se musí trochu stavět.
Je docela za pár korun.
Pomalu plouží vzduchem a nejlépe letí když se neřídí.
Kamerovadlo taky nějaký uveze.
Střeva se daj koupit u výrobce při jedný poště.
Je to odolná houba.
MÍNUSY:
Až se Sagi trošku naučí létat, tak ho Flop nejspíš bude nudit. :?
SagiCZ

#22 Příspěvek od SagiCZ »

Tak koukám, že co člověk co názor. Je jasné, že rozhodnutí je nakonec na mě, ale vidím, že cest je opravdu spoustu, a zatím si nejsem jistý po které se vydat.

Rád bych si pořídil letadlo jen jedno, a to pokud možno levné a odolné, prostě pro zábavu a dál se věnoval vrtulníkům.

Bohužel se mi moc nelíbí, že jsou tak náročné na údržbu, nevím, jestli bych to finančně utáhl. Líbí se mi třeba Blade mSR X, ale koukám, že byste asi doporučili rovnou něco většího, že? 6kanál vysílačku mít budu, tak asi můžu mít klidně 6kanál vrtulník. Nevím tedy na co ty další dva kanály jsou.

Rovnou stavět tricopter je samozřejmě možnost, která mě napadla jako první, jenže z toho mám trošku strach. Jak vůbec ve výsledku poznám, jestli vylepšit model, a nebo jestli mám levé ruce. :lol:

Každopádně už sháním simulátor. Třeba i ten by mi mohl pomoci při výběru. 8)
2952

#23 Příspěvek od 2952 »

Z tvého příspěvku čiší velká nezkušenost, nerozhodnost...zapomeň na vrtulník. Aspoň zatím...Tak jak se se zde prezentuješ, nedopqadne to dobře. Utratíš hodně peněz a okamžitě ho rozbiješ...Zklamání, nasranost, vyhozené peníze.
Zkus to s letadly. Nauč se vyhledávat kamarády, kteří ti poradí...Samostatná cesta za poznáním je drahá...Začínal jsem tak...Ale tehdy nebyl takový výběr elektroniky ani materiálů...
Začni tím, že se půjdeš podívat na modeláře v blízkém okolí. Dívej se, poslouchej a ptej se...
Pak se rozhodni....
2952

#24 Příspěvek od 2952 »

Citát:

to zz:
to, ze s heli zacinat se simem neni tak uplne pravda... znam lidi co do toho sli po hlave a hned sli do 6ch bez simu a tak... a kdyz clovek nedela blbosti tak si myslim ze to jde i takto...znam chlapa co na simu zaleta blbosti na zadech... ale v realu sotva visi

To je pravda...na simu létám s vrtulníkem "silnou akrobacii" :-)))) tedy "jak střelená svině"... ale nerozbiju ho.
V reálu -sotva visím !!!

A čím to je?...blbě seřízený vrtulník, nebo moje ruce?..Asi oboje...ale neumím z toho najít cestu ven. Nemám tu v okolí nikoho, kdo by mi poradil...
A proto létám jen s letouny...na vrťasy zkrátka nemám....
SagiCZ

#25 Příspěvek od SagiCZ »

Vážně přemýšlím o tom FLOP II.. Vypadá to, že to bude vyžadovat celkem dost práce (alespoň pro začátečníka co nic neumí určitě) a přijde mi to hodně levné. Navíc se dočítám, že lidé mají dost dobré zkušenosti. Myslíte, že by to byl dobrý nápad?

Jinak mi přišla dx6i. Po zběžném zkoumání vypadá v pořádku, nic není ulomené, podle testu v menu potenciometry fungují správně, ale nemám kde to vyzkoušet na modelu. Navíc mi k tomu nepřišel "bind plug", hádám, že ten bych potom měl u přijmače? (koupím asi tento)
Sháním teď 3,5mm male to male kabel na propojení se simulátorem a hned začnu trénovat.

Objevil jsem v blízkosti modelářské letiště, určitě se tam půjdu podívat. Jen mi podle fotek připadají ty lidi trošku divný. Doufam že jsou v RC modelářství i nějaký normální mladý lidi a nejenom 40+ páprdové s velkym břichem :oops: :lol: :lol: . Doufám, že jsem neurazil půl fóra. :wink:
Earl
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Earl »

No být tebou bych si ještě položil otázku Jak budu vypadat já až mi bude 40+? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Abu »

SagiCZ píše: Doufam že jsou v RC modelářství i nějaký normální mladý lidi a nejenom 40+ páprdové s velkym břichem :oops: :lol: :lol:

Tvoji nevymachanou hubu muze omluvit snad jedine tvoje mladi. Uvedom si, ze i tady na foru ti momentalne radi spousta "divnejch paprdu pres 40" :twisted:
A spousta z nich lita s takovejma strojema a takovym zpusobem, ze ty by sis z toho okamzite sednul na prdel, kdybys to videl.... Takze nepodcenuj ty "stariky", mozna se od nich spoustu veci naucis. :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
SagiCZ

#28 Příspěvek od SagiCZ »

Ne, to jsi mě špatně pochopil. Já jsem si naprosto jistý, že jsou mnohem zkušenější, a lepší než já. Mají lepší modely, více peněz a asi tak milionkrát lépe létají. Jen si nejsem jistý, že si s nimi budu rozumět po lidské stránce, kvůli věkovému rozdílu. Nikdy jsem se nevěnoval žádnému koníčku takhle kolektivně. Víš jak to myslím? :)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Abu »

No tak na letisti, kam momentalne jezdim, se potkavam s 18ti letejma, tricatnikama, ctyricatnikama i duchodcema a vsichni si celkem rozumime.
Samozrejme ze "dobry kamarady" si clovek lip najde mezi lidma priblizne svyho veku (dejmetomu + - 20%). Treba tam u vas bude taky nekdo mladsi. Urcite tam zkus zajit, za to nic nedas.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
SagiCZ

#30 Příspěvek od SagiCZ »

Super díky moc, něco takového jsem chtěl slyšet. Omlouvám se, jestli jsem zvolil špatný tón. Bylo to míněno jako vtip. Zajdu se podívat :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“