Spad XIII - "hat in the ring" kamufláž

Vše co je maketou, polomaketou ale i nějakou 1/4maketou skutečného stroje.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kope
Kontaktovat uživatele:

Spad XIII - "hat in the ring" kamufláž

#1 Příspěvek od kope »

Stavím tuhle polomaketu:

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... m-electric

a chtěl bych nechat kamufláž tak, jak je na obrázku na krabici (když už je v krabici obarvený potahový papír :D ). Ale z obrázku není jasné, jaká kamufláž je na horních plochách křídel a vop a v návodu ke stavbě se barevným schématem nezatěžovali. Hledal jsem včera celý večer na netu, ale obrázek letadla v uvedené kamufláži jsem nenašel. Nemáte prosím někdo něco ?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
sabre

Re: Spad XIII - "hat in the ring" kamufláž

#2 Příspěvek od sabre »

Mirek
kope
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kope »

Díky moc! Když to vidím, tak začínám tu kamufláž přehodnocovat :-). Chtěl bych to stihnout do "Malé elektromaketářské", která je 9.6. a tohle bude neskutečný "ofuk", kdy se bude každé pole potahovat extra proužkem.
pert
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pert »

Nevzdávej to, ta je opravdu luxusní. Fakt.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RadimHnilica »

to máš ještě dobrý,tím že ty pruhy jdou rovnoběžně se žebry tak to nebude problém ani se šitím a portama (budou stejné barvy).za jedno odpoledne v dílně to máš hotové
Radim
DAF
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DAF »

RadimHnilica píše:to máš ještě dobrý,tím že ty pruhy jdou rovnoběžně se žebry tak to nebude problém ani se šitím a portama (budou stejné barvy).za jedno odpoledne v dílně to máš hotové

No, na tenhle model bude opravdu potřeba jehla s nití. Ten má v rozpětí necelých 900, ale milimetrů, ne centimetrů. To aby si vzal na to vyšívání lupu :lol: . Radime stávíš nádherné modely, tedy už skoro repliky velikostí, ale tenhle je asi 10x menší, než ty tvoje. 8)
Hitec Aurora 9X
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RadimHnilica »

Vím že je menší o to víc to obdivuju, protože jak do toho nestrčím ruku aspoň po rameno mám problém,

ale tím by i to šití mohlo jít rychle. já to dělám tak že si natahám nitě na žebra a pak dle měřítka zase napříč ve spoji to zakápknu malou kapkou řídkého sekunďáku a pak malýma nužkama ostříhám aby zůstala zhruba stejně dlouhé švy není ani žádoucí aby byli uplně stejné no pak to jen přetahnu portama, jde to tak poměrně rychle, drbčka byla dělat do na DVII na těch šikmých černobilých pruzích ale nedávno jsme šily SE5A která je jednobarevná a šlo to velmi velmi rychle.

Jinak staviteli držím palce letadlo je krásný a ještě v týhle kamufláži to bude super.
Radim
DAF
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od DAF »

V téhle velikosti, tedy spíše malosti, většina tebou popisovaných detailů bude zanikat. Porta, která v reálu cca 5 cm, zde bude jako nit. A skládat potah zrovna horního křídla z malých kousků potahového materiálu (barvený Vlies, Litespan ad.), jak by chtěl autor vlákna, bude příšerná piplačka a hoňky na přesnost rukou. Výsledek by ovšem byl přímo fantastický!Tady je můj Kaydet - http://daf64.rajce.idnes.cz/Stearmann_Guillow . Už jsem ve fázi potahování, ale takové detaily by jen zvýšily pracnost, možná o něco hmotnost, ale pořádně by vidět byly pouze z blízka, ne v luftě. Ostatně z přiměřené vzdálenosti nejsou vidět ani na velkých modelech.
Hitec Aurora 9X
zbyna
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od zbyna »

Zdravím, chtěl bych se zeptat jaké má Spad rozpětí. V názvu stavebnice se píše 1067mm a v popisu 889mm.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RadimHnilica »

DAF píše:V téhle velikosti, tedy spíše malosti, většina tebou popisovaných detailů bude zanikat. Porta, která v reálu cca 5 cm, zde bude jako nit. A skládat potah zrovna horního křídla z malých kousků potahového materiálu (barvený Vlies, Litespan ad.), jak by chtěl autor vlákna, bude příšerná piplačka a hoňky na přesnost rukou. Výsledek by ovšem byl přímo fantastický!Tady je můj Kaydet - http://daf64.rajce.idnes.cz/Stearmann_Guillow . Už jsem ve fázi potahování, ale takové detaily by jen zvýšily pracnost, možná o něco hmotnost, ale pořádně by vidět byly pouze z blízka, ne v luftě. Ostatně z přiměřené vzdálenosti nejsou vidět ani na velkých modelech.

Tak ono šití je vidět jen na zemi a jen zblízka nebo na ohmat i na 3metrovkách. Proto jsem šil DVII jen zvrchu. Ale SE5A teď je "šitá" i spodem protože to šlo fakt docela rychle. No a pokud se šití dělat nebude na tak malém modelu možná opravdu zbytečné
Radim
kope
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od kope »

zbyna píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat jaké má Spad rozpětí. V názvu stavebnice se píše 1067mm a v popisu 889mm.

B) je správně :) . Má to těch 889. Já ho původně taky kupoval s tím, že je to "metrovka", když přišel k panu Vaňouchovi na prodejnu, tak mi nabízel, že ho Pelikánovi vrátí, protože to není to, co jsem chtěl, ale nakonec jsem ho vzal i tak. On už na krabici je ten údaj 1067 mm začerněný a fixou je tam dopsáno 889 mm (teda ono je to v palcích, ale teď se mi to fakt nechce přepočítávat). JInak pokud si ho budeš pořízovat, počítej s tím, že plán, návod, díly atd. jsou v palcovém měřítku.- takže kalkulačka nebo pravítko se stupnicí v palcích se bude určitě hodit.
kope
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od kope »

K tomu šití - na tom prckovi by to fakt vidět nebylo, to asi vypustím. On tam i výplet je navržený jen jako "option", ten ovšem dělat budu. Taky nahradím kola lisovaná z lexanu (?) za nějaká lepší, okolí prostoru pro pilota nebude z kartonu, jak je ve stavebnici, ale z balsy 1,5 mm a ještě uvažuji, že bych lexanové doplňky (opěrka hlavy pilota a pod. taky nahradil balsou). Přemýšlel jsem i o tom, že bych nahradil i lexanový kryt motoru (buď podle něj vyrobit kopyto a udělat ho ze 2-3 vrstev slabého skla a nebo ho udělat páskováním z balsy) - to ještě zvážím. S těmi plastovými "čumáky" mám špatnou zkušenost právě ze stavebnice Guilow, kde do praskalo a všeobecně to bylo nic moc.
Jinak jsem ve fázi dokončené "hrubé stavby" - mám zkompletované všechny hlavní díly, musím vymyslet jiné upevnění motoru, to původní je pro motor řady 280 s převodovkou a je to v podstatě jen balsový (!) nosník, vetknutý do druhé trupové přepážky a pojištěný také balsovými trojúhelníky, které zajišťují vyosení. Na ten nosník je pak motor jakýmsi podivným způsobem ucyhcený.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od DAF »

Pokud jde o kopyto podle kapoty, určitě se může v budoucnu hodit. Také o tom vážně uvažuju. Ostaní doplňky bych za sebe klidně nechal plastové (opěrka apod.). Ovšem kolečka jsem vyměnil hned, jak jsem Kaydeta (Guillow) otevřel, podle všeho nejspíš dobrý nápad - viz článek v posledním RC Revue o stavbě Dragon Rapida od Dumase. Ta původní mají jakýsi maketový střed a vzorek na běhounu, ale to je tak všechno. Stejně nejsou rozměrem maketová, tak co! Mechovky stejné velikosti je bohatě nahradí.
Hitec Aurora 9X
zbyna
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od zbyna »

kope píše:B) je správně :) . Má to těch 889.

Díky za info, tak to je škoda, mohl být kapku větší. Asi budu dál shánět Aero A-18 od Svidy...
kope
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od kope »

Tak jsem hledal detaily vybrané kamufláže na Spada (nevím na 100 %, jestli spodek VOP je "barva plátna" nebo jestli je také modrý s hvězdami) a ta 94. sq USAS se toho nebála :-):

http://www.cbrnp.com/profiles/quarter1/showbirds.htm

Ten černej s bleskama a ten s černobílými "klíny", tak ty jsou luxusní !!! Ale do toho fakt nepůjdu :-)
Odpovědět

Zpět na „Makety“