Ahoj, vím jak dokáží být některá fóra nepřátelská vůči úplným (hloupým, líným, naivním) začátečníkům, tak se vás pokusím naštvat co nejmíň
Mým snem a dlouhodobým cílem je si postavit FPV nebo alespoň záznamovou trikoptéru dle rcexplorer.se:
http://www.getfpv.com/tricopter/pro-tricopter-delrin-kit-black.html . Začínám totiž bakalářské studium kybernetiky a rád bych si hrál okolo automaticky řízeného letu, stabilizace, GPS fixace a podobných věcí souvisejících i s mým oborem.
Asi jsem správně odhadnul, že by nebylo nejlepší trikoptérou začínat. Protože jsem finančně omezený (jako asi spoustu dalších lidí), rozhodl jsem se začít postupně nakupovat věci, které budu používat i dál.
1. Asi chyba, koupil jsem bazarové Spektrum dx6i, zatím mi ještě nepřišlo, takže nevím v jakém je stavu, ale už jsem se tu stačil vyděsit, když jsem se dočetl jaká je to hrůza a šmejd. Tak uvidím až přijde, přinejhorším to pošlu dalšímu šťastlivci a zkusím něco od Turnigy v podobné cenové relaci.
2. Rovnou se tedy ptám, jaké další věci nemá cenu kupovat z bazaru. Napadá mě, že třeba akumulátory z druhé ruky je nesmysl kupovat. Nějaká druhá podobná riziková věc?
3. Rozhodl jsem se začít spíše letadlem, jelikož mi helikoptéry přijdou náročnější a dražší (Váš názor?). Rád bych si to letadlo ale postavil sám, myslím, že je v tom půlka zábavy a jsem na ruce šikovný, i když nejsem modelář. (jsem truhlářský synek, mám tedy k dispozici i dílnu a asi víc nářadí než většina z vás). Docela mě zaujala letadla ultralehká vyřezaná z tvrzené pěny s motůrkem, pár servy apod. Je dobrý nápad tímhle začít? Nebo mám koupit "hotovou" stavebnici, třeba nějaká ta letadla podobná Cessně okolo těch 4-5 tisíc Kč?
Mockrát děkuji za jakékoliv rady, náměty a názory ke kterémukoliv bodu. Doufám, že nikoho svým příspěvkem příliš nenamíchnu.