Aviatická pouť Pardubice 2012
Aviatická pouť Pardubice 2012
Aurora 9+letadla
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aviatická pouť Pardubice 2012
Pěkné pěkné.
Škoda že jsem nemohl jet. Vždycky mi do toho něco vleze, nebo nejsou penízky, nebo se mi nechce samotnému
Škoda že jsem nemohl jet. Vždycky mi do toho něco vleze, nebo nejsou penízky, nebo se mi nechce samotnému
Zwobot píše:Pěkné pěkné.
Bohužel jsem tam taky nebyl,mám ale šikovného a rychlého kamaráda který to natočil
Aurora 9+letadla
Vzhledem k letovým ukázkám Bücker Bü 181 a MiG-15 UTI (Lim-2) jsem měl důvod k návštěvě.
Komentátor naplácal příliš blbostí, zbytečně tlachal a moc nahlas pouštěli hudbu, že nebyl slyšet ani motor předváděného stroje.
.
Komentátor naplácal příliš blbostí, zbytečně tlachal a moc nahlas pouštěli hudbu, že nebyl slyšet ani motor předváděného stroje.
.
Jeden velkej trapas. Zadarmo drahy, ACR se tedy nepredvedla, prej je display pilot uz za zenitem a normalni maj akrobacii zakaz, takze Gripen jen prulet, to sami posadka Su25 moc chtela litat a organizatori si to "neprali" no saskarna, Fantom statika, Zero kopie atd atd. LOL a to UFO to byla jizda, viz. novinky: Po výstřelu vojenského letounu měl v troskách na zemi ležet neidentifikovatelný stroj (UFO). V tu chvíli už z lidí opadlo napětí a s pobavením sledovali příjezd amerických agentů Muldera a Scullyové. Ty nakonec zatkl major Zeman a dvě mimozemšťanky, které mezi tím ze stroje vystoupily, ponechal svému osudu. OMG
Nám se tam líbilo:-) nejlepší bylo společné mačkání ve vlaku z5:-) Jinak phantom nás taky nasr*l, a akrobacie Zlínů taky, protože jim to usekli kvuli UFO:-) Paráda byla že po nás nikdo nechtěl lístky.... Hřebem celé pouti byla TOI TOI základna:-D
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Po letech jsem se zase na aviatickou pout podival nalákan Phantom, DR1 a Mustangem ..... kdyz to srovnam s tehdejsi navstěvou a tak vubec..... :
Plusy :
Létajici Mustang , Fokker Dr1 , Mig 15 spárka, Delfin , Spitfire,Skupinový let Zlínů
Prodej lístku uz ve vlaku
Vysoky podil dobové pozemní techniky - no mozna jich bylo vic nezli letadel ve vzduchu, kdyz odmyslim Zliny
Scenicke pojetí - myslim dobre pro rodiny, resp. ze pokud nemaji husi kuzi pri nizkem pruletu tak alespon daji pokoj a cuci na vojáčky a imitaci bojů, ktere pripominaji misty grotesku
Vcelku dobre ceny občerstveni
, siroke zazemi a program pro uklidnění hyperaktivních potomků
Cena vstupenky - nicmene prijeli jsme kyvadlovym vlakem a pokus o kontrolu vstupenek byl spise formalní
Pocasí vyslo
Minusy
"Kyvadlova" doprava 2 km pěška jsme jeli 1,5 hod - pěšky je to lepší - nebo jsme to meli proskakat autem ....
Plno letadel za plotem - vzpominam, ze tehdy bylo dost letadel před uly - sice pod dozorem ale clovek se mohl podivat
Ve vzduchu bylo dost malo letových ukázek - nejvetsim lakadlem pro mne byl i Phantom - no pouze za plotem
Přislo mi, ze tehdy tech letadel bylo víc jak ve vzduchu, tak na stojankách .........
Žádné větroně - vzpomínam na Krajánka, skup. akrobacii na L13.....
Dost pruletů se děje proti VIP zoně což zamrzí hlavne normalní fotografy bez Zlaté vstupenky
Místy trapny komentar moderátorů
No ale ty zachody
- no ke konci dne to byl hnus.....
Plusy :
Létajici Mustang , Fokker Dr1 , Mig 15 spárka, Delfin , Spitfire,Skupinový let Zlínů
Prodej lístku uz ve vlaku
Vysoky podil dobové pozemní techniky - no mozna jich bylo vic nezli letadel ve vzduchu, kdyz odmyslim Zliny
Scenicke pojetí - myslim dobre pro rodiny, resp. ze pokud nemaji husi kuzi pri nizkem pruletu tak alespon daji pokoj a cuci na vojáčky a imitaci bojů, ktere pripominaji misty grotesku
Vcelku dobre ceny občerstveni
Cena vstupenky - nicmene prijeli jsme kyvadlovym vlakem a pokus o kontrolu vstupenek byl spise formalní
Pocasí vyslo
Minusy
"Kyvadlova" doprava 2 km pěška jsme jeli 1,5 hod - pěšky je to lepší - nebo jsme to meli proskakat autem ....
Plno letadel za plotem - vzpominam, ze tehdy bylo dost letadel před uly - sice pod dozorem ale clovek se mohl podivat
Ve vzduchu bylo dost malo letových ukázek - nejvetsim lakadlem pro mne byl i Phantom - no pouze za plotem
Přislo mi, ze tehdy tech letadel bylo víc jak ve vzduchu, tak na stojankách .........
Žádné větroně - vzpomínam na Krajánka, skup. akrobacii na L13.....
Dost pruletů se děje proti VIP zoně což zamrzí hlavne normalní fotografy bez Zlaté vstupenky
Místy trapny komentar moderátorů
No ale ty zachody
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
...Podle mého názoru, ve srovnání s úrovní minulých ročníků, viz třeba 2010:
https://vimeo.com/12579113
to byl scénářem, komentářem jak od zhuleného Leoše Mareše a trapárnáma jak pro blbečky (ale je fakt že laický lid se bavil...) neskutečný průser...
Neskutečný...!
A zachránit to nemohly ani nádherná kvanta nádherných trenérů, výborný Šonka, opravdu překvapivě svižně létající Mig-15 (oproti minulému vystoupení kdy to točil jen v horizontálních obratech tam letos píchal mraky statečně (ale hrozně krátce) atd. Ale ty byly jen takové záblesky ve tmě, jinak to byla spousta "vaty", prostojů, fakt "zábavné" jak zábavný pořad na Nově...
Oproti minulým ročníkům - MNOHEM méně letadel - mnohem více tlachání (ještě jsem si vzpoměl, nad dráhou to brousil Spitfire a celou dobu jeho vystoupení blbečci "vtipně" komentovali nějakého herce zdravotníka který ne a ne zemřít po úderech pažbou - Spitfire ignorovali...). A to UFO... Hanba...!!!
Už mě tam nikdo neuvidí... Prostě pouť - šamani, blbé dětinské kecy a vtípky, přeřvaná hudba, akorát jim to tam celé trochu kazily ty éra, co jim tam občas prolítly...
https://vimeo.com/12579113
to byl scénářem, komentářem jak od zhuleného Leoše Mareše a trapárnáma jak pro blbečky (ale je fakt že laický lid se bavil...) neskutečný průser...
Neskutečný...!
A zachránit to nemohly ani nádherná kvanta nádherných trenérů, výborný Šonka, opravdu překvapivě svižně létající Mig-15 (oproti minulému vystoupení kdy to točil jen v horizontálních obratech tam letos píchal mraky statečně (ale hrozně krátce) atd. Ale ty byly jen takové záblesky ve tmě, jinak to byla spousta "vaty", prostojů, fakt "zábavné" jak zábavný pořad na Nově...
Oproti minulým ročníkům - MNOHEM méně letadel - mnohem více tlachání (ještě jsem si vzpoměl, nad dráhou to brousil Spitfire a celou dobu jeho vystoupení blbečci "vtipně" komentovali nějakého herce zdravotníka který ne a ne zemřít po úderech pažbou - Spitfire ignorovali...). A to UFO... Hanba...!!!
Už mě tam nikdo neuvidí... Prostě pouť - šamani, blbé dětinské kecy a vtípky, přeřvaná hudba, akorát jim to tam celé trochu kazily ty éra, co jim tam občas prolítly...
Joza píše:... Po výstřelu vojenského letounu měl v troskách na zemi ležet neidentifikovatelný stroj (UFO). V tu chvíli už z lidí opadlo napětí a s pobavením sledovali příjezd amerických agentů Muldera a Scullyové....
No a o to tam přece šlo - o zábavu. A já bych řekl že diváci se rozhodně bavili, zvlášt když zazněla znělka z majora Zemana
Prostě Pardubice není akce o co největším počtu strojů ve vzduchu (ale ten "nálet" Trenéru byla celkem síla), ale o "zábavě pro celou rodinu". Je to prostě POUŤ, nikoliv přehlídka nejnovější techniky. Z tohoto úhlu pohledu se mi naopak Pardubice líbí a osobně se těším až mladému nebudou 3 měsíce ale třeba 3 roky a vezmu ho ssebou
Doprava po Pardubicích je tradičně tragédie. Už se tam ani nesnažím dojet autem - auto zaparkuju u Lidlu (příjezd od Hradce, nenajíždím na most ale doleva a je to hned za kruháčem), cca kilometr přes most pěšky k "lokálce", tam bez fronty koupím lístek a vlak mě odveze až na letiště. Takže absolutně bez problémů jsem byl za nějakých půl hodinky od zaparkování už na ploše a ani jsem se autem nezasknul v žádné koloně.
RiMr píše:...Prostě pouť...
U akce která má slovo "pouť" už v názvu a nijak se s tím netají lze takové označení těžko brát jako kritiku
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Jenže já byl i na těch předchozích Aviatických poutích...
Tato pouť, se obávám pro mě stává "příliš zábavnou"
Chodím na takové akce, abych viděl letadla. Když budu chtít vidět pár rádobyvtipných debilů, nebudu za to platit a mrhat vzácným volným časem, stačí si pustit telku - tu aspoň můžu kdykoliv vypnout, nebo ztišit.
Tato pouť, se obávám pro mě stává "příliš zábavnou"
Chodím na takové akce, abych viděl letadla. Když budu chtít vidět pár rádobyvtipných debilů, nebudu za to platit a mrhat vzácným volným časem, stačí si pustit telku - tu aspoň můžu kdykoliv vypnout, nebo ztišit.
RiMr píše:Jenže já byl i na těch předchozích Aviatických poutích...
Tato pouť, se obávám pro mě stává "příliš zábavnou"![]()
Jo máš pravdu, loni to bylo lepší... více letadel, méně keců a muziky... To UFO nebylo špatné, prostě pro pobavení.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Kovboj píše:Z tohoto úhlu pohledu se mi naopak Pardubice líbí a osobně se těším až mladému nebudou 3 měsíce ale třeba 3 roky a vezmu ho ssebou![]()
Naivko. Až mu budou tři roky, tak se zaparkujete u skákacího hradu, klouzaček a kolotočů a z letadel uvidíš s bídou třetinu (osobní zkušenost). Byl jsem tam s mladou (4 roky) předloni, byl jsem tam loni (5 let) a letos už jsme nejeli, a jak tak čtu, neudělali jsme špatně. Loni mě to docela dost otrávilo a jestli byl letošek horší, tak už nelituju.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Ve srovnání s předešlými ročníky určitě nebyla AP2012 lepší – vlídně řečeno. Moderátoři možná bavili, ale nevím koho, mě přišli většinou dost trapní. Nevím kdo to byl, ale bylo to jak dopolední vysílání komerčního rádia. Zklamala mne armáda – dva průlety byly fakt velká slabota. Z akrobatů jsem čekal více od Šonky, zato ale Kopfstein a Hyka s novým SBACHEM byli výborní. Celkově by to chtělo více letových ukázek. Jako obvykle mne potěšila satatika - vojenská část a pěkné bylo i představení hasičů. Děti museli potěšit atrakce – malá matějská a další „kraviny“. Co se týká rodin s dětmi, tak jediné minus jsou dvě akce ve stejný den. Pro děti je velké lákadlo dětský „Super den“ vedle na závodišti. To se týká ale většinou místňáků. Doprava:jsem Pardubák, takže jsem jel letos z centra v 11:10 a celkem bez problémů. Byly jsme celá rodinka(já, manželka a roční dcera). Dcerka z toho sice moc neměla – na letadla koukala a ještě má z AP2012 tričko.Dcerku jsem téměř celou dobu nosil v nosítku před sebou. Když jsem se fotil z Hykou a Kopfstainem, tak každej si chtěl dcerku vzít. Měla vylepšené nosítko velkou nálepkou „CAUTION, EJECTION SEAT“ a to se jim líbilo. Když to shrnu: bylo to pěkně strávené odpoledne a letos s kladnějším pocitem z dopravy.
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
tak to vypadá že jsem o nic nepřišel a ušetřené peníze za vstupenku se použijí někde jinde 
A nenechám si ujít letošní CIAF http://www.airshow.cz/clanek-210-CZ-CIA ... hnika.html
Zatím to nevypadá špatně - Krila Oluje, Hyka s Sbachem, Flying Bulls a Super Blaník.
Hlavně že je to v Hradci. Byl jsem na posledním CIAFu v Hradci ještě jako malej špunt.
Hezky jsme si vylezli na úl a pozorovali. Sice za lístek chtějí +-300kč ale pokud to bude stát za to tak rád pojedu.
Vypadá to že z hezké akce AP se stala komerční, stupidní srač... a to doslova - ta TOITOI kolonie musela vypadat fakt hrůzně.
A nenechám si ujít letošní CIAF http://www.airshow.cz/clanek-210-CZ-CIA ... hnika.html
Zatím to nevypadá špatně - Krila Oluje, Hyka s Sbachem, Flying Bulls a Super Blaník.
Hlavně že je to v Hradci. Byl jsem na posledním CIAFu v Hradci ještě jako malej špunt.
Hezky jsme si vylezli na úl a pozorovali. Sice za lístek chtějí +-300kč ale pokud to bude stát za to tak rád pojedu.
Vypadá to že z hezké akce AP se stala komerční, stupidní srač... a to doslova - ta TOITOI kolonie musela vypadat fakt hrůzně.