asw-17

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
alonzo

asw-17

#1 Příspěvek od alonzo »

Ahoj kluci chtel bych si koupit asw-17 od Pelikana muzete mi napsat Vase recenze na tento elektrovetron? Diky.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

Re: asw-17

#2 Příspěvek od BOSS8 »

Mrdka mrdkozní . Tohle éro je krok vedle . V letu jsem to neviděl , ale stavebnici ano - je to NEpěkné .
Centroplán je slušně řečeno prapodivný a křídla betonová (váhově), profil prohnuté desky, hmmm asi to moc fungovat nebude.
Doporučuju před případnou koupí , dojít osobně do prodejny kde ho mají a důkladně prohlédnout . Pak už je rozhodnutí na tobě.
Já osobně jsem odmítl tohle éro byť jen testovat. :(
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kiwira »

Ahoj.
Tento model v setu ( i s RC výbavou ) jsem si pořídil po 25 - ti leté přestávce jako první model na " rozlítání ." Zaujal mě na něm nosný profil a taky malá hmotnost . Měl jsem za to , že to bude pomalé éro - omyl. První co mě zarazilo , když jsem model po obdržení od Pelikána sestavil , bylo to , že neměl vzepětí , to znamená , že má malou stabilitu, ale velmi dobrou řiditelnost .
( Před 25-ti lety jsem lítal bez křidélek a tak na řízení křidélky jsem nebyl zvyklý). Vyřešil jsem to tak , že spojovací trubku křídel jsem rozřízl na tři části ( levé křídlo , trup, pravé křídlo ) a do té v trupu jsem dal ocelovou kulatinu , kterou jsem ohnul tak , aby model měl vzepětí.
Po této úpravě model lítal dle mého současného "pilotního umění " lépe.
Co dodat... lítá to , ale spíše jen jako motorizovaný větroň. Nebo li s motorem : jak nahoru, bez motoru : tak dolů.
Ale je to jen můj názor 55ti letého starce, který model neřídil 25 let.
A jak to dopadlo ? Postavil jsem si jiný větroň z balsy dle vlastního návrhu, který jsem osadil elekronikou z ASW 17 . S tímto modelem jsem si už opravdu zalítal a zaplachtil i termice dle svých představ a očekávání.
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... =1&id=7112
Mirek
P.S. Včera jsem viděl létat Radiana - verze bez křidélek , tak ten létá opravdu o hodně lépe ( sice jsem ho neřídil , ale jen viděl )
Hrom do vrtule !!
thunderbird

#4 Příspěvek od thunderbird »

Zdar
Mám ASW-17 od HYPE což bude asi stejný jako pelikán. EPP trup a folií potažený EPP na křídlech.
Provedení mohlo bejt trochu lepší, neb se soudruzi v číně moc nenamáhali se začištěním povrchu křídla před nažehlením fólie, nicméně všechno sedí, spoj křídla se zdá být dostatečný (uhlíková trubka jako výztuž a k trupu je křídlo chyceno do plastového profilu dvěma zobáčky (na klidnější polet se sem tam nějakým lopingem to stačí,ale pokud bych s tím chtěl cvičit víc raději bych to trochu pojistil). Co jsem dělal za úpravy: vyztužení výškovky, neb se tam to EPP dost prohýbalo a na dno kokpitu jsem vlepil tenkou balsovou podlahu neb tam je díky kabině málo materiálu a má snahu se to kroutit a já se bál, že při větším nárazu by se to mohlo odlomit (původně jsem chtěl dát uhlík i do boků, ale po vlepení tý podlahy se pevnost o dost zlepšila, takže jsem od toho upustil. Co se týče prostoru v kokpitu, je ho dost, takže umístění všech serepetiček není problém. S ohledem na výdrž lítám s větší baterkou 3S 2200mAh, takže jsem musel dovažovat ocas. Těžiště mi jinak celkem sedlo.

Co se letového projevu týče.... Začínal jsem s Foxem1800, který čeká na opravu po havárii a tohle jsem koupil kvůli ceně s tím, že to pak dostane můj táta. Je to velice hodný a pohodový éro, nekonají se žádný záludnosti, kam chci, tam letí. Směrovka, výškovka i křidélka reagují přiměřeně (např. u Foxe byla výškovka velmi jedovatá :o), takže jsem měl omezení pouze na 40%) a kombinace motor/vrtule se zatím také zdá dostačující (po raketě zatím netoužím :o) ).Pokud se vychytá termika, tak se s tím dá blbnout slušně dlouho - na tu 2200 mám nastaveno 12min motorovýho času a rekord ve vzduchu je 1hod4min minulej víkend a to je kvůli tomu že už mě bolely záda a potřeboval jsem pauzu :o). Jinak běžný čas pokud to netahá je cca 40-45min samo záleží na stylu lítání. Pro mě osobně je to prostě hodný éro který musí zvládnout každý začátečník (jako že já se za začátečníka pořád považuju, takže i to co píšu ber jako můj subjektivní pocit). Lítal jsem s tím za docela silnýho nárazovýho větru a i když jsem raději po cca 10ti min. přistál, tak éro to zvládlo pěkně a docela mě překvapilo, jak si proti tomu větru razilo cestu . Netvrdím že není nic lepšího, ale já to kupoval za necelých 1800 osazený a poměr cena/výkon je super.....

Když to srovnám, třeba s Betou 1400 kterou má táta, tak je to jako Trabant s Mercedesem :o) :o), ale jak jsem uvedl jde pouze o moje subjektivní pocity, každýmu to může do pazour sednout jinak....
St-Models Fox1800, FlySky TH9x-b Er9X RiMr customization
HSP Rally Monster RTR
alonzo

#5 Příspěvek od alonzo »

Diky za Vase odpovedi a jeste takova malickost jaky je rozdil mezi asw17 od Pelikana a Ripmaxe. Diky.
sechy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od sechy »

Podle mě žádný.Jen v ceně.
Jinak tohle ASW má v Hangaru1 za dobrou cenu.
A né nejsem žádnej jeho kámoš :D
opisk

#7 Příspěvek od opisk »

chlapi preco mam kupit asw17 a nie fox 1800?

diky
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
sechy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od sechy »

Příde na to co od toho letadla očekáváš,a co máš nalétáno
opisk

#9 Příspěvek od opisk »

sechy píše:Příde na to co od toho letadla očekáváš,a co máš nalétáno

mam za sebou betu a pioneera... chcel by som nieco co mozem hodit na luke a pristanem v poho do travy na malom place... nie jako pioneer, tam ma sral ten podvozok...
vyberam medzi ASW17, FOXOVI 1800 a GAME...
sechy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od sechy »

Má všechny,takže bych ti asi doporučil to ASW.
Táta na něm začínal, a pořád nemá ani škrábanec.
Ale to je jen můj názor.
Nebo pokud ti nevadí investovat víc, tak Gamu.
Ale Foxe za mě né.Je přeci jen akrobat.
opisk

#11 Příspěvek od opisk »

sechy píše:Má všechny,takže bych ti asi doporučil to ASW.
Táta na něm začínal, a pořád nemá ani škrábanec.
Ale to je jen můj názor.
Nebo pokud ti nevadí investovat víc, tak Gamu.
Ale Foxe za mě né.Je přeci jen akrobat.

njn ale ja si aj rad zablbnem.. :) beta by vedela rozpravat :D laka ma ten fox a celkom si nan trufam lenze som niekde zechytil ze nieje dobry, uz davnejsie tak preto zistujem ze preco nie FOX, nepamatam co na tom ludom vadilo..
FeriGGGG

#12 Příspěvek od FeriGGGG »

asw 17 od pelikana je dobré éro ohľadom na cenu, avšak nevhodný pre začiatočníka,
ja som s ním mal celkom uspechy v termike, (odporúčam nastriekať aspoň zospodu oranžovou kvôli viditeľnosti), podla mna zvladne v pohode svahovanie s nie extremným vetrom. na akrobaciu je nevhodný
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
Čurda

#13 Příspěvek od Čurda »

Zdravím Všechny.
Jsem na tom podobně jako Kiwira, rád bych se po dlouhé době vrátil k letaní.
loni jsem si koupil vysílačku a letos ASW-17 od Hype. Taky se mi libila cena/výkon popisovaný na fórech.
Mám jen prosbu, jestli by se nenašel učitel, který by mi pomohl se zalétáním tohoto stroje a hlavne se "zaletanim" mě. :)
Nejsem znalý modelářských klubů v Praze a okolí. Jsem ochoten přijet v ramci středočeskeho kraje kamkoli.
Mam Futabu T10CG, nevlastnim kabel pro propojení student-učitel ale jsem ochoten si ho pořídit.
Předem díky za jakoukoli odezvu nebo radu.

Dan Juřík
Dan
b3hcz

#14 Příspěvek od b3hcz »

Panove, take premyslim o koupi ASW 17 od Pelikana a to z duvodu zdokonaleni letani. Mam sice nachystaneho Filipa 600 od Azera, ale vzhledem k tomu ze ma konstrukcni kridlo a nechci ho hned rozbit tak bych mozna vzal nejaky meziclanek a to by melo byt prave toto ASW 17. Myslite, ze to ma cenu? Letam sice uz skoro 2 roky, ale pouze rekreacne. Co myslite? Jinak mam v planu jej osadit 4-kanalovym RX.
Frsky X9 Lite S
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“