Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitec AURORA-9

#1786 Příspěvek od Dejfak »

K čemu to ale bude se starým SW Aurory?
To je pak nanic....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1787 Příspěvek od Woita »

Takže asi bude muset být i nový FW do Aurory, to jsem zvědav čím překvapí... Třeba opraví stopky, dají sílu signálu, ...? + samozřejmě kolonky na ta nová čidla. O vario počítám že bude velký zájem.
A nemáte někdo vyzkoušené jestli by se dalo amatérsky zhotovit čidlo na proud? Myslím že je to jen cívka, takže vědět počet závitů a mohlo by to měřit. Daly by se udělat čidla na míru, ty originály jsou trochu drahý na to, že je to asi jenom pár závitů drátu.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
mijou

#1788 Příspěvek od mijou »

Woita píše:...
A nemáte někdo vyzkoušené jestli by se dalo amatérsky zhotovit čidlo na proud? Myslím že je to jen cívka, takže vědět počet závitů a mohlo by to měřit. Daly by se udělat čidla na míru, ty originály jsou trochu drahý na to, že je to asi jenom pár závitů drátu.

No urcite by to slo, len by to chcelo zmerat ten original. Ono to vypada ze vystup z toho cidla je napatovy. Nemusi to byt cievka. Moze to byt kludne feritovy kruzok s hall sondou.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1789 Příspěvek od Woita »

mijou píše:
Woita píše:...
... čidlo na proud? Myslím že je to jen cívka, ...

No urcite by to slo, len by to chcelo zmerat ten original. Ono to vypada ze vystup z toho cidla je napatovy. Nemusi to byt cievka. Moze to byt kludne feritovy kruzok s hall sondou.

Právě proto se tady chci zeptat, jetli někdo nemá ten originál a jestli to nemá nějak zjištěné. Asi to má 3 dráty do konektoru, takže to asi cívka nebude, leda že by Hitec klamal tělem. Možná je tam ta Hal. sonda. Mimochodem kdo máte z minulosti Floppy mechyniky, tak v nich jsou v každé 2 + 3 sondičky, pěkně miniaturní. Ty by se daly krásně použít.
Na a teď když se nad tím zamýšlím, cívka to být nemůže, měří se s tím ss proud. Takže jasná Halovka, až budu mít chvíli času :lol: :lol: :lol: , tak zkusím nějaké čidlo ubastlit, výsledek sem dám vědět. Když už někdo má koupenou tu ústředničku, tak ať je to využitý. Na ladění vrtule dobrá věc.
mijou

#1790 Příspěvek od mijou »

No ja som to robil tak ze som vzal maly feritovy kruzok, na jednej strane som ho prerezal (vzniklo C) a do vzniknutej drazky som vlepil hall sondu. A fungovalo to. Len sa treba pohrat s citlivostou. Tu drazku do feritu spravit co najtesnejsiu pre danu sondu. Ja som dokonca aj zbrusoval puzdro sondy. :-)
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1791 Příspěvek od Woita »

mijou píše:No ja som to robil tak ze som vzal maly feritovy kruzok, na jednej strane som ho prerezal (vzniklo C) a do vzniknutej drazky som vlepil hall sondu. A fungovalo to. Len sa treba pohrat s citlivostou. Tu drazku do feritu spravit co najtesnejsiu pre danu sondu. Ja som dokonca aj zbrusoval puzdro sondy. :-)

Dík, určitě to vyzkouším, proudová sonda by se mi hodila. Zkusím to s těmi sondami z FDD, jsou opravdiu miniaturní.
churavym

#1792 Příspěvek od churavym »

midiborec píše:Máte někdo doma tu telemetrickou jednotku pro elektro ? ukazuje vám to kapacitu akumulatoru ? mám tu pro nitro pač ta na elektro ještě nebyla a tam to ukazuje jen napětí. Jen me zajima zda to funguje dobře nebo je to jen jako že to tam je, docela by se mi to hodilo at vim jak dlouho mužu s heli létat v ruznych režimech a využiju akumulatory co nejvíce.

Jednotku elektro mam s tim snimacem proudu do 50a, objednal jsem si to ze zvedavosti na coptera, ale zatim to mam ve skrini. Jednou jsem se odhodlal to otestovat a rekl bych, ze to mreni kapacity neni z duvodu, ze cidlo proudu meri male proudy dost zkreslene a nepresne, takze by ten udaj byl stejne na dve veci...u odberu cca 2a to ukazovalo treba o amper mimo. Meril jsem to soubezne s cinskym watmetrem, a ten mam kontrolovany s metexem, ze to jakz takz sedi. Dle meho by meli udelat sice tezssi cidlo, ale z bocnikem. Je fakt, ze proudy kolem 10ti amper by to u mohlo merit preaneji, ale mel jsem k dispozici jen motor z haloletu takze zadne vetsi proudy jsem nemeril. Sorry za preklepy ale pisu z telefonu a je sichta to opravit.
Naposledy upravil(a) churavym dne čtv 31.05.2012 19:26, celkem upraveno 1 x.
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
churavym

#1793 Příspěvek od churavym »

Tak mi to nedalo, abych nepsal bludy a zkusil jsem to znovu zapojit a asi jsem tenkrat meril ten proud na tenkem dratku nebo nejak jinak spatne, nebot ted mi to sedelo, plus minus 100mA, coz neni takova tragedie. Je ale fakt, ze uz jsem dlouho neupgradeoval fw, takze ja tam nikde na fw 1.08(1) informaci o kapacite nemam...pouze napeti, proud a aktualni prikon, coz neni nic jineho nez soucin napetia proudu.
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
mijou

#1794 Příspěvek od mijou »

100mA nieje zle, avsak stopky na aurore maju chybu viac ako 10% a to je na vypocet kapacity dost blbe :-) .
churavym

#1795 Příspěvek od churavym »

:-) covece, tak toho jsem si jeste nevsimnul.
mijou

#1796 Příspěvek od mijou »

Tak pardon, pri zapnutom vysielani je to 5%. :-)

..........
v 1.07
10min cyclus ---- aurora9 dislays 9:47
V 1.8
10min cyclus ---- Aurora9 (without transmitting) displays 8:42
10min cyclus ---- Aurora9 (with transmitting) displays 9:30
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1797 Příspěvek od Woita »

Jedna věc je, jak ukazujou stopky a jak přesné je uvnitř měření času pro účely výpočtu kapacity. Ty stopky jsou evidentně programátorská chyba a nemusí s výpočtem kapacity vůbec souhlasit. (Každopádně ty stopky jsou veliká ostuda a určitě to bude v dalších FW opravené.)
churavym

#1798 Příspěvek od churavym »

to mijou> to je pekny rozptyl...to uz i ty nejlevnejsi cinske digitalky jsou sakramensky presnejsi:-) ale jak jsem psal...ani me to nenapadlo to nejak porovnavat. kazdopadne u radia za 8 litru ostuda.
coro

#1799 Příspěvek od coro »

A hele: Jeti Duplex EX modul s podporou telemetrie pre auroru.
MUI zobrazuje minutú kapacitu z baterky, ako RPM2..
Sila signálu na príjmači je v políčkach Temp1 a Temp2...
http://www.jetimodel.cz/index.php?page=product&id=221
:)
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1800 Příspěvek od Dejfak »

Na to jsem koukal na Modelhobby a tím mě Hitec ješte víc naštval.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“