Historický model -identifikace (nové fotografie)
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
Re: Historický model -identifikace (nové fotografie)
ja zasnu....driv byvali modelari dobri dobrodruzi....no nic dneska se pustim do motoru..je jak jinak zatuhly,ale vypada ze moc behany nebude...
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
aha tak to teda klobouk dolu, to si vubec neumim predstavit takoveto ero uridit ...
popravde ze to fungovalo az takhle sem si vazne nemyslel
diky moc za info
popravde ze to fungovalo az takhle sem si vazne nemyslel
diky moc za info
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
myslim ze to ero si zaslouzi asi lepsi misto,nekde v pokoji,nez v dilne na pude 
mě trošku připomíná Mig-3
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
ja si zas nemuzu pomoct ale pripomina mi to nejakeho proudaka,ktery se ne zrovna horlive vyrabel ve velkem mnozstvi...ale nevybavuju si jmeno
jj, teď jsem si prohlédl ještě další tvoje fotografie a koukám, že má opravdu v zadu rouru. Ale protože model nemá ani náznak nějakých sacích otvorů, tak to skoro vypadá na motor raketový. Po válce se testovaly na vrtulových letadlech. Je možné, že je to polomaketa něčeho takového a nebo něco úplně jiného
. Mě ten Mig napadnul hned jak jsem viděl ten špičatý čumák s kabinou a křídly posazenými do zadu. I ta směrovka je podobná. To jsem ale neviděl ještě tu trubku v zadu.
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
no kvuli te trubce v ocasu sem az tak nemyslel ze to byl proudak,spise ten trup,a kridla se mi zdaji trosku do sipu....(spis to co z kridel zbylo)..no a o smerovce nevim co si mylset...ta je dle me obrovska
kdysi jsem tento přijímač stavěl , nefungoval . Je to přes 30 let....Dnes máme super techniku , ale radost z létáni je pořád stejná .
Konekconců, kdybys napsal do MVVS, tak by Tě k tomuhle éru mohli taky třeba něco říct. Z oné generace by tam ještě mohl někdo pracovat, případně někoho znát.
hanz393 píše:no kvuli te trubce v ocasu sem az tak nemyslel ze to byl proudak,spise ten trup,a kridla se mi zdaji trosku do sipu....(spis to co z kridel zbylo)..no a o smerovce nevim co si mylset...ta je dle me obrovska
mi to spíš připomíná toto
http://en.wikipedia.org/wiki/Mikoyan-Gurevich_I-250
- Přílohy
-
- 300px-I-250_back.jpg (8.9 KiB) Zobrazeno 682 x
Spíš si myslím, že tam bude chybět klasický koncový kužel, než že by to byla roura od jetu či rakety. Jistou podobu s Migem 1/3 to zjevně má, ovšem sami víme, jak si mnohdy konstrukci upravujeme, aby byla lépe modelářský zpracovatelná. Proto můžou být ocasky jinak konstruované. A jak už zde zaznělo, možná by stálo za to, to zrenovovat do výstavního kusu, než se pokoušet to dostat do luftu.
K dotazu na MVVS, určitě by se tam našel někdo, kdo by tyhle motory ještě mohl znát, ale těžko bude znát eroplán.
K dotazu na MVVS, určitě by se tam našel někdo, kdo by tyhle motory ještě mohl znát, ale těžko bude znát eroplán.
Hitec Aurora 9X
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
no panove, do luftu to uz asi nepude,neni na to cas,jakmile na to prijde,rozeberu co pude,vycistim,dam do pucu a dam na hezci misto
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Tomasino píše:Konekconců, kdybys napsal do MVVS, tak by Tě k tomuhle éru mohli taky třeba něco říct. Z oné generace by tam ještě mohl někdo pracovat, případně někoho znát.
V současné MVVS již není nikdo z lidí, co tam dělali v období náběhu výroby diskutovaného motoru
První serie motoru, co je namontovaný v modelu na fotkách byli vyrobeny v roce 1970 . Motor byl označen MVVS D7 .Od předchozích motorů se lišil především trubkovým výfukem ,směřujícím dozadu (vyráběla se i žhavící verze G7).
Předchozí verze, RL a TRS měli obdelnikový nálitek výfuku.
Pozn. s tímto detonačním motorem jsem v roce 1972 začínal trochu již pilotované lítání s upoutanci (viz foto) .
Pokud jde o identifikaci modelu , řekl bych ,že jde o konstrukci v 70letech již překonanou. Takovým způsobem se obvykle stavěli modely v 40-50tých letech. Z toho důvodu bych se obrátil na pamětníky , kteří by se mohli vyskytovat např na těchto df:
http://www.sam78.cz/
http://www.sam122.sk/sam122/
http://www.sam95.wz.cz/index2.htm
veka1
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
tak prva odpoved od pana ze SAMu neuspokojiva,jak sam rekl,nevi a je z toho modelu zmateny,nevi co si ma myslet ze to ma jako byt,nevi k cemu to prirovnat