výměna hřídele motoru
- habakuk_cz
- Kontaktovat uživatele:
výměna hřídele motoru
tak se mi při tvrdším přistání povedlo trošku ohnout osičku na Emax CF 2822 (3mm); doma se mi válí několik osiček z mechanik (taky 3mm), ale na tý osičce na motoru je na konci zářez pro pojistnej kroužek. nějaký návrhy čím ho udělat na té nové osičce?
- habakuk_cz
- Kontaktovat uživatele:
Poradite nekdo kde v CR sehnat osicku 3,17 mm? Zlomil jsem ji na tomto http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=2112 a bohuzel se mi na netu pres toto vlakno podarilo objevit jen 3mm.
Nechce se mi zase kvuli takovy pitomosti objednavat z HC.
Dik
Nechce se mi zase kvuli takovy pitomosti objednavat z HC.
Dik
Re: výměna hřídele motoru
Hlavně by musel soustružit zářez na seegrovku a tuším ještě dva další.
Když už jsme u toho a krafu tu do několik let spícího tématu, mám E-Max BL2210 a čeká mě taky výměna. Problém je, že šrouby, co drží motor v přepážce jsou zaepoxidovaný a obávám se, že se k seegrovce dostanu jedině z druhý strany motoru.
Je to tak? Dělal už to někdo z Vás?
Když už jsme u toho a krafu tu do několik let spícího tématu, mám E-Max BL2210 a čeká mě taky výměna. Problém je, že šrouby, co drží motor v přepážce jsou zaepoxidovaný a obávám se, že se k seegrovce dostanu jedině z druhý strany motoru.
Je to tak? Dělal už to někdo z Vás?
Zápich na segrovku je možné urobiť, ale nie je to príjemné a nemusí sa podariť dobre. Urobiť len jedno vybratie na červíka napr ten krúžok MPJet, je oveľa jednoduchšie.
Tie osky z CD sú krajšie a na pocit lepšie ako originál čínske osky..
Na rezanie/brúsenie by bol najlepší hnedý kotúčik na Dremel, napríklad zo sady z lidlu za pár korun, tým to ide krásne, na vyšších otáčkach ako do masla..
Lebo pilník z bežného obchodu, t.j. ak nie je naozaj normálnej kvality, akurát o tú osku zahladí a vyleští na pilníku zuby.
Bez poistného krúžku by to vrtuľa vytiahla, musí tam byť a drží celý ťah.
Tie osky z CD sú krajšie a na pocit lepšie ako originál čínske osky..
Na rezanie/brúsenie by bol najlepší hnedý kotúčik na Dremel, napríklad zo sady z lidlu za pár korun, tým to ide krásne, na vyšších otáčkach ako do masla..
Lebo pilník z bežného obchodu, t.j. ak nie je naozaj normálnej kvality, akurát o tú osku zahladí a vyleští na pilníku zuby.
Bez poistného krúžku by to vrtuľa vytiahla, musí tam byť a drží celý ťah.
Tomu všemu rozumim, jenom me zajimalo, co musim vsechno z motoru sundat, abych se dostal k te seegrovce.
Akorat me mrzi, ze jsem si na civilce nevzal vraky CD mechanik, co skoncily ve srotu. Mohl jsem mit peknou zasobicku osicek a mit vystarano
Akorat me mrzi, ze jsem si na civilce nevzal vraky CD mechanik, co skoncily ve srotu. Mohl jsem mit peknou zasobicku osicek a mit vystarano
nič, len musíš mať dobré oči, dva tenké nástroje a veľkú trpezlivosť. A prípadne rýchloobväz..
Po vyražení osičky jsem zjistil, že není jen ohnutá, ale že jsou na povrchu prasklinky. Mám dojem, že jsou jen v té povrchové vrstvě, ale obava, že se při provozu rozšíří a zlomí je moc velká. Proto jsem raději uřízl náhradní osu. Divím se, že emax dodává osy o cenťák delší, než potřebuje kousek, pro který je to určeno, ale nebylo problém to upravit.
Nemáíte někdo zkušenost s tim, jak vážný problém tyhle praskliny můžou být?
Nemáíte někdo zkušenost s tim, jak vážný problém tyhle praskliny můžou být?
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
potřebuju vyměnit hřídel v TR2217. Problém je v tom, že červík je, zmetek, na imbus něco mezi 1,5 a 2mm. Ten jsem si vybrousil z dvoumilimetrového, ale stejně nemůžu červa povolit, i když jsem ho nahříval páječkou, jak jsem se na fóru dočetl. Taky po pár záběrech jsem imbus ,,ožvýkal". Nevíte někdo, co s tím...? Díky
potřebuju vyměnit hřídel v TR2217. Problém je v tom, že červík je, zmetek, na imbus něco mezi 1,5 a 2mm. Ten jsem si vybrousil z dvoumilimetrového, ale stejně nemůžu červa povolit, i když jsem ho nahříval páječkou, jak jsem se na fóru dočetl. Taky po pár záběrech jsem imbus ,,ožvýkal". Nevíte někdo, co s tím...? Díky
„Pilot nesmí být tuctový šofér, ale dokonalý pán svého stroje!“ A.I.Pokryškin
Zkus tam do toho vymletyho cerva narvat torx bit prislune velikosti nekdy se chytne...
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Opatrně odvrtat. Začít malým vrtákem, třeba 1,6mm a postupně zvětšovat.
Možná by se pak do dírky chytil imbus nabroušený trochu do úkosu nebo vykrucovák šroubů - http://www.mt-nastroje.cz/i-zavitniky/e ... 3-M4-5-c-1
Možná by se pak do dírky chytil imbus nabroušený trochu do úkosu nebo vykrucovák šroubů - http://www.mt-nastroje.cz/i-zavitniky/e ... 3-M4-5-c-1
jyrry.webnode.cz
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Kuš, špatně jsem se vyjádřil. Ožvýkal jsem ten vybroušený imbusový klíč, červ je dá se říct v pořádku.
„Pilot nesmí být tuctový šofér, ale dokonalý pán svého stroje!“ A.I.Pokryškin