Velký cirkus - Pierre Clostermann
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Velký cirkus - Pierre Clostermann
cau lidi,
pocitam, ze vsichni mame tuto knizku prectenou a zname ji skoro nazpamet...
a taky pocitam s tim, ze nekdo vi o cteni velmi podobnemu tomuto dilu, poradte neco;-)
pocitam, ze vsichni mame tuto knizku prectenou a zname ji skoro nazpamet...
a taky pocitam s tim, ze nekdo vi o cteni velmi podobnemu tomuto dilu, poradte neco;-)
Mustang P-51D, Cessna 182, Pilatus PC-21, Edge 540 Red Bull, FunJet Ultra, EPP FPV, BF-109G, Zlin 50L, Gama 2100, Optima XXL
Spektrum DX8
Spektrum DX8
Re: Velký cirkus - Pierre Clostermann
Saburo Sakai Zera nad pacifikem
a samozřejmě Fajtl Sestřelen
corsair píše:Saburo Sakai Zera nad pacifikem
Nemáte tuto knihu někdo v elektronické podobě ? Mám po úrazu špatný zrak tak čtu skoro všechno jenom na PC, protože si to můžu zvětšit.
Děkuji předem
A. Ivankin - Posledni kamikaze - Konec honicich psů
Jiri Osolsobe - Zbylo nas devet
Antonin Liska - Jak se plasi smrt
Eduard Cejka - Zlomena kridla
Vilem Bufka - Bombarder T-2990 se nehlasi
Gordon Thomas a Max Morgan Witts - Enola Gay
Jiri Osolsobe - Zbylo nas devet
Antonin Liska - Jak se plasi smrt
Eduard Cejka - Zlomena kridla
Vilem Bufka - Bombarder T-2990 se nehlasi
Gordon Thomas a Max Morgan Witts - Enola Gay
jyrry.webnode.cz
- mirak
- Kontaktovat uživatele:
Neco tak dobreho jako Velky cirkus asi neni. Dobry je jeste Valecny denik Helmuta Lipferta, Mano Ziegler: Me 163,
Robert Lee Scott - Bůh je mým druhým pilotem
Robert Lee Scott - Ten den mi patřilo nebe
Gregory "Pappy" Boyington - Létající tygři
Barrett Tillman - Stíhací eso Marion Carl
Miroslav Liškutín - Letecká služba
a samozřejmě Enola Gay od G. Thomas & Max M. Witts
Robert Lee Scott - Ten den mi patřilo nebe
Gregory "Pappy" Boyington - Létající tygři
Barrett Tillman - Stíhací eso Marion Carl
Miroslav Liškutín - Letecká služba
a samozřejmě Enola Gay od G. Thomas & Max M. Witts
Jestli se z těch mraků nedostanu, přeruším klesání na sto padesáti metrech.
Níž už nejdu, byla by to sebevražda.
Níž už nejdu, byla by to sebevražda.
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá kniha je taky:
Ray T. Matheny - Ohniví jezdci (sáfra kéž to někde v antikvariátu sehnat)
ale to jsem možná trochu odbočil. Na Velký Cirkus což je základem každé modelářské knihovny to nemá. Ále jsem rád že čtete plantážníci. To je dnes zřídka kdy. Pořád nějaké fantasy si lidi čtou a tyhle dobré knížky ani neznají.
Ray T. Matheny - Ohniví jezdci (sáfra kéž to někde v antikvariátu sehnat)
ale to jsem možná trochu odbočil. Na Velký Cirkus což je základem každé modelářské knihovny to nemá. Ále jsem rád že čtete plantážníci. To je dnes zřídka kdy. Pořád nějaké fantasy si lidi čtou a tyhle dobré knížky ani neznají.
Eugen Čihák: Jak jsem létal a padal. 
-
JardaRůžička
Z válečných leteckých knih je podle mého názoru Velký cirkus jednička. Ne každý dobrý pilot bude mít talent dobře psát a málokterý spisovatel létal coby vojenský pilot, tady se to sešlo ve vynikající kombinaci. Kouzlo úspěchu této knihy je podle mne v mistrovském přístupu k detailům; zezačátku se věnuje kdejaké drobnosti, postupně je vynechává a zabývá se jen věcmi podstatnými, podobně jako to vnímá pilot postupně získavající zkušenosti.
Pokud jsem nepřehlédl, ještě tu nikdo nezmínil vynikající domácí produkt - Neběští jezdci. Podle mne je kniha ještě lepší než film.
Pokud jsem nepřehlédl, ještě tu nikdo nezmínil vynikající domácí produkt - Neběští jezdci. Podle mne je kniha ještě lepší než film.
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Jáko mládě jsem několikrát po sobě přečetl Františka Fajtla Sestřelen ! Asi tak desetkrát. Taky jsem to zapsal do čtenářského deníku a měl referát v hodině literatury. Resumé znělo : Vytrhnout ze sešitu a nový referát !
A to jsem mohl být ještě rád.
A to jsem mohl být ještě rád.
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
Velký cirkus nemá chybu. Já doporučuju ještě: Me 163 Komet od Ivo Pejčocha - zajímavé čtení o zajímavém letadle.
Heli: CopterX 450, HCP100S
Letadla: F3K Fenix, Super Zoom 4D, Discus 2,6m, Albatros 4,5m. T9x+FrSky
Letadla: F3K Fenix, Super Zoom 4D, Discus 2,6m, Albatros 4,5m. T9x+FrSky
Pokud se bavíme o zajímavých letadlech tak bych ještě přihodil Johannes Steinhoff: V poslendí hodině, která zajímavý pohled na poslední měsíce existence Luftwaffe a pokus o stíhací nasazení Me 262 u JV 44.
Potom bylo zajímavé počtení ještě Nálet na Berlín Operační let číslo 250 6. března 1944 od dvojice autorů Jeffrey Ethell a Alfred Price kteří popisují jeden z mnoha náletů na německo. Jenom už tato kniha není příliš čtivě apsaná jedná se opravdu o sbírku faktů.
Potom bylo zajímavé počtení ještě Nálet na Berlín Operační let číslo 250 6. března 1944 od dvojice autorů Jeffrey Ethell a Alfred Price kteří popisují jeden z mnoha náletů na německo. Jenom už tato kniha není příliš čtivě apsaná jedná se opravdu o sbírku faktů.
centusak píše: Nemáte tuto knihu někdo v elektronické podobě ? Mám po úrazu špatný zrak tak čtu skoro všechno jenom na PC, protože si to můžu zvětšit.
Děkuji předem
Běž na Uloz.to ,
a zadej si tam Fajtl v hledání a sosej
a potom tam zadej zera nad pacifikem
panove,
dekuji za spoustu tipu. Jdu shanet ctivo:-)
a zaroven verim, ze jsme nalakali i nectenare teto literatury, aby si rekli: to muze byt fakt dobry, jdu si to sehnat. Uplne stejne jsem na tom byl ja, kdyz jsem pred casem nasel zminku o cirkusu, zvedavost mi nedala a pak sem tu knizku precet jednim dechem...
hezky den vsem
dekuji za spoustu tipu. Jdu shanet ctivo:-)
a zaroven verim, ze jsme nalakali i nectenare teto literatury, aby si rekli: to muze byt fakt dobry, jdu si to sehnat. Uplne stejne jsem na tom byl ja, kdyz jsem pred casem nasel zminku o cirkusu, zvedavost mi nedala a pak sem tu knizku precet jednim dechem...
hezky den vsem
Mustang P-51D, Cessna 182, Pilatus PC-21, Edge 540 Red Bull, FunJet Ultra, EPP FPV, BF-109G, Zlin 50L, Gama 2100, Optima XXL
Spektrum DX8
Spektrum DX8
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
Zwobot píše:Na Velký Cirkus což je základem každé modelářské knihovny to nemá..
Záleží na vkusu, mě úplně stejně uchvátila kniha od Antonína Lišky - Jak se plaší smrt