speto_sk píše:Ano, ja to len doplnim, ze je tu podpora aj pre smartfony s androidom a ladit pid hodnoty sa daju cez BT modul.
Tak s tímto se právě teď peru...Mám koupený tento modul http://www.goodluckbuy.com/arduino-serial-bluetooth-rf-transceiver-module-rs232-with-backplane-.html On má samozřejmě rychlost nastavenou na 9600 a já bych to potřeboval změnit na 115200. Můžete mi prosím někdo poradit jak na to? Já vím, že to tady ve vlákně speto_sk už popisoval, no ale moc jsem to nepobral. Nevím čím konkrétně to mám připojit k pc. Mám na mysli jakým hardwarem. Mělo by to myslím jít i nějak v arduinu přes serial monitor, ale netuším jak. Můžete někdo poradit, nebo dát linky, kde bych k tomu zjistil víc? Díky.
Ak mas UART prevodnik k arduinu tak cez ten to prepojis ale do kriza, este tam musis jeden pin pripojit na napajanie.
speto_sk píše:Ak mas UART prevodnik k arduinu tak cez ten to prepojis ale do kriza, este tam musis jeden pin pripojit na napajanie.
No právě v tomto se moc nevyznám. Nevím co je UART převodník, takže to bude pro mě maturita:-) Já mám tuto desku a je u ní vyobrazený i dodaný FTDI převodník, tak nevím jestli by to šlo nějak propojit i přes něj... Jinak děkuju za odkaz na schema a popis, hned si to pročtu.
Propojit to jde, mám to vyzkoušený modul ftdi připojíš do usb a na piny ftdi napojíš BT modul po nainstalování driveru pro ftdi se ti vytvoří další COM port ,ten otevřeš v terminálovém programu a napíšeš AT+BAUD8 a tím nastavíš rychlost 115200 na konci bez CR+LF!
CyCo píše:Propojit to jde, mám to vyzkoušený modul ftdi připojíš do usb a na piny ftdi napojíš BT modul po nainstalování driveru pro ftdi se ti vytvoří další COM port ,ten otevřeš v terminálovém programu a napíšeš AT+BAUD8 a tím nastavíš rychlost 115200 na konci bez CR+LF!
Díky, určitě to vyzkouším...snad to nějak propojím:-)
CyCo píše:Propojit to jde, mám to vyzkoušený modul ftdi připojíš do usb a na piny ftdi napojíš BT modul po nainstalování driveru pro ftdi se ti vytvoří další COM port ,ten otevřeš v terminálovém programu a napíšeš AT+BAUD8 a tím nastavíš rychlost 115200 na konci bez CR+LF!
Díky, určitě to vyzkouším...snad to nějak propojím:-)
Tak je to super! Podařilo se! Změnil jsem to přes Arduino 1.0/SerialMonitor. Ještě jednou moc díky.
,hele já jsem se ještě pořádně nedostal k zalítnutí xquadu s Crius SE deskou, zatím jen doma a určitě budeš mít mnoho příležitostí odpovídat na moje dotazy .
,hele já jsem se ještě pořádně nedostal k zalítnutí xquadu s Crius SE deskou, zatím jen doma a určitě budeš mít mnoho příležitostí odpovídat na moje dotazy .
Potom to môžete rozoberať verejne lebo tiež čakám na tuto dosku.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
speto_sk píše:Skusal niekto BT s novou MultiWii 2.0 ? Dnes som mal trochu cas a tak som pripojil BT na riadiacu dosku a ked som odarmoval motory a pustil trochu plynu (potvoru som drzal v ruke) chovala sa ako keby tam neboly gyra. Myslim tym , ze sa potvora vobec nebranila pri naklonoch. Tak som skusil odpojit BT. Potom sa vsetko chovalo ako ma. Tak teraz som v pomykove. Predtym na developerskej MultiWii ked som mal BT pripojeny, vsetko bolo OK. Mate niekto podobnu skusenost ?
Já jsem to zkoušel a copter reaguje na náklony stejně jako bez BT - takže asi v pohodě. Ale chtěl jsem se zeptat jestli v Android Multiwii conf. vidíš hodnoty PID a konfiguraci přepínačů. Já tam mám ve všech políčkách u PID nuly a u přepínačů nemám aktivní žádné čtverečky. Vidím pouze pohyb kniplů, tam se zobrazuje všechno správně - tak nevím kde hledat chybu Moc možností nastavení tam zase není, tak si myslím, že jsem vyzkoušel zapnout co se dalo. Mluvím samozřejmě o Multiwii 2.0 .
Zdravím Prosím o pomoc. Chci se zeptat zda-li po úpravě kodu se dá provozovat WII CRIUS SE vzhůru nohama? Nemůžu tricopter odlepit od země. Přitom se zdá, že motory reagují na výchylky pák správně. Ovšem čas od času jakýkoliv motor zabere víc než by bylo žádoucí. Kalibraci ACC a magneta jsem provedl. kalibraci ESC turnigy plush jsem provedl k připojené desce a to všech tří najednou? Kod tam mám MultiWii 2.0 a ověřuji na MultiWiiWinGUI. Začínám si zoufat poraďte. díky
mcmilan píše: kalibraci ESC turnigy plush jsem provedl k připojené desce a to všech tří najednou?
Já teda teprve začínám tak moc radit nemůžu, ale většinou se uvadí že by se kalibrace reglů měla dělat pro každý motor zvlášť. Dělal jsem to taky tak a nebyl problém.
mcmilan píše:Zdravím Prosím o pomoc. Chci se zeptat zda-li po úpravě kodu se dá provozovat WII CRIUS SE vzhůru nohama? Nemůžu tricopter odlepit od země. Přitom se zdá, že motory reagují na výchylky pák správně. Ovšem čas od času jakýkoliv motor zabere víc než by bylo žádoucí. Kalibraci ACC a magneta jsem provedl. kalibraci ESC turnigy plush jsem provedl k připojené desce a to všech tří najednou? Kod tam mám MultiWii 2.0 a ověřuji na MultiWiiWinGUI. Začínám si zoufat poraďte. díky
To ju chces otocit koly comu, koly gyram ? A ked ho chytis do ruky, odarmujes a pridas THRO, co robia motory pri naklone ? Tahaju dole, myslim ako keby gyro pomahalo v opacnom smere. Ak odpovies potom sa vieme posunut dalej . THRO nemusis ale davat na max. aby si to v pohode udrzal. Ale bud opatrny.
My plane: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=607&amode= My video: http://www.youtube.com/user/spetosk#p/a
mcmilan píše: kalibraci ESC turnigy plush jsem provedl k připojené desce a to všech tří najednou?
Já teda teprve začínám tak moc radit nemůžu, ale většinou se uvadí že by se kalibrace reglů měla dělat pro každý motor zvlášť. Dělal jsem to taky tak a nebyl problém.
Info pre vsetkych. Co sa tyka kalibracie ESC tak existuje firmware pre arduino pre kalibraciu ale nesmie sa snim lietat. Podla popisu co som cital nahra sa do ovladacej dosky MWii skalibruje a potom sa naspat prehra FW pre lietanie. Este som to neskusal ale urcite tu uvediem o tom svoj navod,ak to bude fungovat. Dam vediet.
My plane: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=607&amode= My video: http://www.youtube.com/user/spetosk#p/a