Expa?
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
Re: expa?
ne a ted vazne : cim mene prvku ovlivnujici rizeni letadla tim lepe.
neni nic horsiho, nez kdyz pilot bez vychytavek nedokaze ukocirovat ero.to uz si muzu rovnou do era dat udelatko ktere drzi horizont abych s tim neplacl o zem nahodou
neni nic horsiho, nez kdyz pilot bez vychytavek nedokaze ukocirovat ero.to uz si muzu rovnou do era dat udelatko ktere drzi horizont abych s tim neplacl o zem nahodou
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
Mam takovy pocit, ze si tady lidi pletou funkce "udelam to za tebe" vs. funkce "nevim jak bych to vyjadril slovem"... a to je sakra rozdil. Pokud nekdo nedokaze zaletnou vykrut bez mixu, je to pako ale pokud si nekdo upravi krivku paky tak, aby byla u stredu pomalejsi, pak to nema se skillem nic spolecneho.
Obavam se, ze nekteri nechapou (i kdyz to tvrdi - chapat a vedet jsou dve rozdilne veci), co EXPO vlastne delaji...
Vsak do haly se dava krivka i na plyn, ne Tome?
Obavam se, ze nekteri nechapou (i kdyz to tvrdi - chapat a vedet jsou dve rozdilne veci), co EXPO vlastne delaji...
Vsak do haly se dava krivka i na plyn, ne Tome?
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
ja vim co jsou expa,ale rikam ze takove veci co proste "modifikuji" ovladani letadla jsou zbytecne.kdyz chci male vychylky pohnu malo pakou,kdyz chci hodne pohnu hodne.
sgames píše:ne a ted vazne : cim mene prvku ovlivnujici rizeni letadla tim lepe.
Expa jsou na akrobata dobrá věc. I u nás je jeden pilot, který to prohlásil za blbost, protože on má v rukou ten správný cit, který my vidloši s expama nemáme. Zatím se ale za xx roků nenaučil ani páčkovat směrovkou.
Pak jsou třeba prvky jako gyro na příďáku turbín. Je spousta borců, kteří to tam mají. Potom je i hodně těch dobrých , kteří kdyby to tam měli, tak si občas zlevnili to přistání.
Taky jsem slyšel názor, že je blbost vyosovat správně motor, protože pilot je tam od toho, aby to uřídil. Atd......
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
sgames píše:ja vim co jsou expa,ale rikam ze takove veci co proste "modifikuji" ovladani letadla jsou zbytecne.kdyz chci male vychylky pohnu malo pakou,kdyz chci hodne pohnu hodne.
jaké máš a létáš 3D modely ?
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
pro autora tohoto dotazu jiste expa nehraji roli,a proto mu radim co mu radim.
kdyby slo o nejakeho prebornika co chce litat presnou a kdo vi co,klidne mu expa doporucim.
litam soutezne vetrone, nejake kombaty, nejaky 3D akrobatek se taky najde (deskolet, ne nic velkeho)
a stale si myslim,ze to vse jde uridit v klidu na rukach. Ale jak rikam, akrobaty jen okrajove.
kdyby slo o nejakeho prebornika co chce litat presnou a kdo vi co,klidne mu expa doporucim.
litam soutezne vetrone, nejake kombaty, nejaky 3D akrobatek se taky najde (deskolet, ne nic velkeho)
a stale si myslim,ze to vse jde uridit v klidu na rukach. Ale jak rikam, akrobaty jen okrajove.
jak už bylo tady několikrát napsáno, lítal jsem bez expa, hornoplošníky bez problémů, pak jsem přešel k EPP akrobatů a trápil jsem se a pár lepidel jsem vymačkal 
pak jsem si pořídil lepší vysílačku a začal používat trochu expa, dual rate...
dneska používám pouze expa, z haly jsem se naučil je mít trochu větší a páčkovat s většími výchylkami
prostě s expama to půjde líp a podle mého i s menšími výdaji
takže jsem pro to začít akrobaty se zapnutým expem, investice do vysílače se dlouhodobě vyplatí
pak jsem si pořídil lepší vysílačku a začal používat trochu expa, dual rate...
dneska používám pouze expa, z haly jsem se naučil je mít trochu větší a páčkovat s většími výchylkami
prostě s expama to půjde líp a podle mého i s menšími výdaji
takže jsem pro to začít akrobaty se zapnutým expem, investice do vysílače se dlouhodobě vyplatí
já si prošel tímto postupem---------páč jsem dlouho neměl vysílač s expem,létal jsem akrobaty a pak i 3D bez expa,ten přechod s jiným vysílačem na možnost expa mi neseděl a zdálo se mi to zbytečné,prostě jsem to taky V POHO UŘÍDIL BEZ EXPA.
bohužel na první halové soutěži z toho super řízení někde za barákem v poho bez expa bylo jen předposlední místo,tak jsem nakonec na to expo taky přešel.
jakmile má letadlo veliké plácačky, tak to ero bez těch exp prostě hopsá,uřídíš to v poho,ale ten let je podstatně kostrbatější.
já bych je na 3d ero určitě také doporučil .
PS:ted už létám mimo haláka pouze větroně,ale díky tý halovce už i u těch větronu lépe rozpoznávám rozdíl mezi -----V POHO BEZ EXPA----ALE TEN VĚTRON TAKY TROŠKU HOPSÁ.né všude,ale ani u těch větronu se tomu už dnes nebránim,trochu ničemu neublíží.
bohužel na první halové soutěži z toho super řízení někde za barákem v poho bez expa bylo jen předposlední místo,tak jsem nakonec na to expo taky přešel.
jakmile má letadlo veliké plácačky, tak to ero bez těch exp prostě hopsá,uřídíš to v poho,ale ten let je podstatně kostrbatější.
já bych je na 3d ero určitě také doporučil .
PS:ted už létám mimo haláka pouze větroně,ale díky tý halovce už i u těch větronu lépe rozpoznávám rozdíl mezi -----V POHO BEZ EXPA----ALE TEN VĚTRON TAKY TROŠKU HOPSÁ.né všude,ale ani u těch větronu se tomu už dnes nebránim,trochu ničemu neublíží.
sgames píše:pro autora tohoto dotazu jiste expa nehraji roli,a proto mu radim co mu radim.........
Autor tohoto dotazu řeší konkrétně akrobata a 3D.
Proto mu celkem doporučuji expa. Jde i i bez toho, ale blbě.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- LV
- Kontaktovat uživatele:
sgames píše:pro autora tohoto dotazu jiste expa nehraji roli,a proto mu radim co mu radim.
Ospravedlňuje ťa to, že si sa priznal, že o tom vlastne nič nevieš
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
jo o 3D nic nevim (jak pises priznal jsem se) ale z textu autora to zni tak, ze chce zkus poprve nejakeho akrobata. >> je :"zacatecnik" a proto pochybuju ze hned bude litat mistrne souteze v 3D akrobacii v hale.
pokud ale zamysli litat vice "profi" pak klidne s expama.
zkratka mel jsem pocit,ze je to zacatecnicky dotaz a proto jsem ho nechtel zatezovat a trapit tim,ze nema expa
pokud ale zamysli litat vice "profi" pak klidne s expama.
zkratka mel jsem pocit,ze je to zacatecnicky dotaz a proto jsem ho nechtel zatezovat a trapit tim,ze nema expa
TomasC píše:Je pravda, že je mnoho drsných pilotů.
Je pravda, že je mnoho dobrých pilotů.
Ale není mnoho dobrých drsných pilotů.
![]()
No vidíš a u heli jsou i velmi dobří a velmi drsní piloti, kteří experimentují s opačným expo. Právě proto, aby se reakce zostřily a model zaletěl ostřejší zasekávačky.
Některá rádia dokonce za tímto účelem mají funkci "akcelerace", kde při rychlých pohybech kniplem vyráží servo ještě rychleji a dále pro "nakopnutí", pak se vraci zpět na koncovou polohu pohybu.