Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Levný hliníkový kufr s popruhem přes rameno seženeš za 400 v Bauhausu a do něj navrstvíš karimatku 
Tom
K 450ce je dobre rovnou udelat zasobu hlavnich a pricnych hrideli, osy padel atd. Je neco na mcpx co vylozene odchazi a cim bych se mel predzasobit?
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
Spektrum DX6i - Phoenix 4
Z karbonové duté trojky hlavní hřídele a z dvojky ocasní tyčky...
Těch ocasních určitě víc!!! Asi je lepší ty ocasy udělat z plné dvojky... Nebo by šel do té duté tyčky strčit do místa kde je uchycení v kostře nějakej ocelovej drátek. Tak 2-3 cm... Ale je to dobrá deformační zóna tak zase aby to neprdlo jinde.
Těch ocasních určitě víc!!! Asi je lepší ty ocasy udělat z plné dvojky... Nebo by šel do té duté tyčky strčit do místa kde je uchycení v kostře nějakej ocelovej drátek. Tak 2-3 cm... Ale je to dobrá deformační zóna tak zase aby to neprdlo jinde.
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
Jak přenášet Blade...
původně to měl být kufr, ale byl dost těžký.
Tak jsem se vrátil k původnímu nápadu, olepit original krabici...vyšlo by to na nějakých 250kč a mohl bych s tím taknějak cestovat, bez toho aby se mi děti smály......jéééé hele mamí, ten pán má taky vrtulníček jako já (hned první den s Blade)....
Mno a pak přišla náhoda...při nakupování v Globusu jsem narazil na karimatky v akci po ccca 60ti korunách....přišel jsem domu a přemýšlel co s tím...a pak moje milovaná žena vyndala ze skříně starou tašku na notebook, o které jsem už ani neměl šajn a začali jsme vymýšlet, vystřihávat a lepit tavnou pistolí jak o život.....výsledkem toho je celkem lehké přepravní pouzdro, kam si mohu dát i věci do práce a nikdo nepozná, že se v ní nese prcek

Práce na jedno odpoledne, jen to vyřezávání děr na baterky bylo peklo....
původně to měl být kufr, ale byl dost těžký.
Tak jsem se vrátil k původnímu nápadu, olepit original krabici...vyšlo by to na nějakých 250kč a mohl bych s tím taknějak cestovat, bez toho aby se mi děti smály......jéééé hele mamí, ten pán má taky vrtulníček jako já (hned první den s Blade)....
Mno a pak přišla náhoda...při nakupování v Globusu jsem narazil na karimatky v akci po ccca 60ti korunách....přišel jsem domu a přemýšlel co s tím...a pak moje milovaná žena vyndala ze skříně starou tašku na notebook, o které jsem už ani neměl šajn a začali jsme vymýšlet, vystřihávat a lepit tavnou pistolí jak o život.....výsledkem toho je celkem lehké přepravní pouzdro, kam si mohu dát i věci do práce a nikdo nepozná, že se v ní nese prcek

Práce na jedno odpoledne, jen to vyřezávání děr na baterky bylo peklo....
Ty vyšroubované kniply jsou frajeřina
Jinak super nápad 
Tom
Hodne dobrej napad. Vypada to moc dobre. Nejdrsnejsi je ten sloupec direk na baterky... 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
kolaCZek píše:Hodne dobrej napad. Vypada to moc dobre. Nejdrsnejsi je ten sloupec direk na baterky...
Hlavně aby už je na HK naskladnily...až přijdou tak se dírky hezky zaplní....
V čempak se obsahem tahle fotka od předchozích liší?

Toto je moj kufer.
DX18 + Blade MCPX v2, T-Rex 250, Prôtos 500
Tohle je hodně pěkný!!! prosím tě co je to za kufr ?? Můžeš sem hodit odkaz, kde ho koupit ?? Rád bych si to taky pořídil..
Tu pěnu si vyřezával, nebo je to taková ta vymačkávací ?
Děkuju za radu
Tu pěnu si vyřezával, nebo je to taková ta vymačkávací ?
Děkuju za radu
Ja som to kupil v ageme uz ho nemaju, je to typ Hlinikovy kufrik GTK5030 BOX pena je predrezana a lahko sa odtrhava rezal som to len do hlbky. 
DX18 + Blade MCPX v2, T-Rex 250, Prôtos 500
zdravím panové mám menší větší problém... po provedení přestavby ( karbonovej rám, nová budka, celokovová cyklika, kovový ocas atd. jsem si vzal vrťáska konečně ven... vylítal jsem jednu dvě baterky vše oka ( optavdu jde poznat rozdíl mezi cyklikama!!!) dám třetí baterku a vrťas začal z lehka ustřelovat po směru rotace vrtule... no říkal jsem si fouká to bude počasím. No pak už mě začal ustřelovat víc až přešel do rotace a držkou na zem ( přežil celej). ale k problému když jsem ho zkoušel doma v pohodě se zvednul ze země a když jsem přidal lehce plyn přešel okamžitě do rotace. jsem s toho celkem v háji pač mě už nenapadá čím by to mohlo být nebo co by to mohlo způsobovat...
další věc dá se na DX4 seřídit uhel náběhu listu? pač když jsem lítal tu 3 baterku tak se mě zdálo, že vydržel tak 1min ?
psst ocas se normálně točí...
další věc dá se na DX4 seřídit uhel náběhu listu? pač když jsem lítal tu 3 baterku tak se mě zdálo, že vydržel tak 1min ?
psst ocas se normálně točí...
Podle nejnovějších vědeckých studii lítají i tučňaci!
Hk 450gt v2 T-rex 450 se hk 250 gt blade mcpx
- vylizplech
A vážil jsi vrťas po té přestavbě o kolik se zvedla hmotnost?Možná by chtělo nastavit menší náběh listí,ale to u setové vysílačky asi těžko půjde.
nevážil ale myslím, že to bude +- stejné... ale on lítal až při třetí baterce mu krumplo v makovici a dělá bordel... 
Chtělo by to skusit z jiným zadním motorkem,jestli ten náhodou neodchází
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Tsisters píše:Chtělo by to skusit z jiným zadním motorkem,jestli ten náhodou neodchází
ten mě právě napadl pač i když držím vrťas v ruce tak má tendenci jít do rotace... a když jdu do vzduchu tak stačí jen lehce přidat plyn ( jsem třeba 5cm nad zemí a okamžitě se roztáčí....