TheDawe píše:No ja spalovák nemám ale na mé motorce sem měl totéž , také to střelilo a pak nic a přišlo se na to že byl motor zadřený.
pomoc mvvs 45
- MarthiR
Re: pomoc mvvs 45
geriatrix
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
MarthiR píše:Znova opakuji, spalovací motor nemuže střílet protože nemá svíčku kde probíhá jiskra ale má žhavicí spiralu a pokud tam není zaplé žhavení není možné, tudíš ani nemá zapalovaní, a jestli znáš spalovací motor kde je svíčka = jiskra rád se nechám poučit:!:
Tak se nech poučit.. Spalovací motory jsou všechny, ve kterých dochází ke spalování paliva. Nejen žhavík na metyl, také benzínový zážehový motor nebo vznětový diesel a dokonce i spalovací turbína v jetech
Pokud jde do motoru palivo (slyšitelně "čvachtá", svíčka je vlhká, benzín smrdí z výfuku), hledal bych problém v zapalovací soustavě - svíčka, zapalování, snímač.. To že svíčka dává jiskru mimo válec ještě neznamená, že se stejně chová při kompresi ve válci..
OK2WY
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
roman71 píše:díky za rady,zitra to zase vykuchám ven a všeno projdu.
nalož to do auta a zastav se s tím u mě. na něco už přijdem.
Tel na mě 732 958 521:
Leží mi tu volně i nové MVVSí zápalko tak to mužeme zkusit
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
MarthiR píše:Znova opakuji, spalovací motor nemuže střílet protože nemá svíčku kde probíhá jiskra ale má žhavicí spiralu a pokud tam není zaplé žhavení není možné, tudíš ani nemá zapalovaní, a jestli znáš spalovací motor kde je svíčka = jiskra rád se nechám poučit:!:
au to bolí
Radim
Tohle by se mělo vytesat do kamene jako memento - než něco vypustíš z pusy, zkus se zamyslet. Už jsem zaregistroval že poměrně hodně rád radíš, jen s tou modelařinou to nebude tak horký...
Copak to ten motor na sobě má? Možná že ta svíčka je z kostela, když ji spalovák nemá...

http://ar1.rajce.idnes.cz/
Využil bych nabídky Radima a zastavil se s tím u něj. Podle toho co je popsáno mi to připadá jako problém v zapalovací soustavě. Pokud jsi nevyměnil ani svíčku, tak té pomoci využij.
Náááhodou, já měl kdysi motorku, i když jsem vypnul zapalování, tak běžela ta potvora dál
. Tak proč svíčku
?! Vážně, ten motor měl ale staženou hlavu, tudíž vyšší kompresi, karbec z nějaké vyšší kubatury a byly tam ještě nějaké další úpravy. S tím motorem kdosi jezdil někdy v 60tých letech cross. Také jsem čistil hlavu od karbonu. V takové sestavě to pak skutečně může házet samozápaly i bez zapnutého zapalování. To jsme ale úplně někde jinde.
Mimochodem pro MatrinRa, tebe nikdy nekopnul motor? Jedno jaký, jestli žhavík nebo diesel, či benzín. Také mi jednou motor kmital na obě strany, prostě se nepřevalil, to byl žhavík (také upravovaný, bohužel k jeho nedobru
). No, to jen tak pro zasmání. Benzíny jinak nemám, naposled v autě před 14ti lety.
Mimochodem pro MatrinRa, tebe nikdy nekopnul motor? Jedno jaký, jestli žhavík nebo diesel, či benzín. Také mi jednou motor kmital na obě strany, prostě se nepřevalil, to byl žhavík (také upravovaný, bohužel k jeho nedobru
Hitec Aurora 9X
- MarthiR
Já vím že se jedná o benzinový motor, zas tak blbý nejsem. Ano v podstatě ano spalovaci sou všechny motory ale když někdo řekne v modelařině spalovaci, tak spalovaci a benzinový je opravdu rozdíl
asi tak.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
DAF píše:Náááhodou, já měl kdysi motorku, i když jsem vypnul zapalování, tak běžela ta potvora dál. Tak proč svíčku
?! Benzíny jinak nemám, naposled v autě před 14ti lety.
Ta svíčka tam musí být. Mám takový dojem, že právě tímto způsobem se přišlo na žhavící modelářské motory. Jiskřivá svíčka se stala žhavící.
Marku je faktem, že když bych si nekoupil teď ten benzíňák, tak jsem neměl benzínovej motor. Auto diesel, služebák taky. A v paneláku motorovku ani křovinořez neupotřebím. 
Jo jasně, ale DAF určitě nějaký benzínový motor má. 
AR1 píše:Marku je faktem, že když bych si nekoupil teď ten benzíňák, tak jsem neměl benzínovej motor. Auto diesel, služebák taky. A v paneláku motorovku ani křovinořez neupotřebím.
Čím sekáš na letišti?
mnov píše:DAF píše:Náááhodou, já měl kdysi motorku, i když jsem vypnul zapalování, tak běžela ta potvora dál. Tak proč svíčku
?! Benzíny jinak nemám, naposled v autě před 14ti lety.
Ta svíčka tam musí být. Mám takový dojem, že právě tímto způsobem se přišlo na žhavící modelářské motory. Jiskřivá svíčka se stala žhavící.Neříkej, že nemáš žádný benzínový motor.
Snad ten chechták to všechno vysvětluje, navíc to popisuju dál. Samozřejmě tam svíčka byla, ale ten motor byl překomprimovaný (na svou konstrukci), měl větší karbec a zakarbonovanou hlavu (tak už jsem ho dostal) Když se vypnul, fackt běžel nějakou dobu na samozápaly. Je to jev, který se občas u benzinových motorů objevuje. Pokud vím, staré hundrtky (Š 100/110 a vlastně ještě 120 užovky) tím občas také trpěly, po vypnutí to ještě párkrát koplo. Příčinou byl špatný stav motoru a (ne)seřízený karbec. Když půjdeme do důsledků, tak vlastně detoňákům se lidově říká diesel, ale opravdový diesel funguje jinak. Tady se saje palivo klasicky jako u běžných dvoutaktků přes karter, u diesela se vstřikuje až do válce. Udělal jsem si trochu srandu, když kolega tvrdil, že tam není svíčka. Jak motory fungují si ještě pamatuju. Jó, a benziunový motor doma opravdu, ale opravdu nemám, přesně těch 14 let. Nepočítám-li mopeda, kterého jsem asi před 2 roky prodal, přičemž jsem na něm asi tak stejně dlouho, tedy 14 let, nejel. Poslední benzín bylo Fávo, pak přišla Felda 1.9D, a od té doby samé "traktory",tenhle je už třetí. A ten motor NHG GT-9 jsem zatím ještě nekoupil
Hitec Aurora 9X
Tak tu motorovou pilu co jsem tam slyšel jsi měl asi jen půjčenou. 
Nebo byla taky naftová.
Nebo byla taky naftová.
mnov píše:AR1 píše:Marku je faktem, že když bych si nekoupil teď ten benzíňák, tak jsem neměl benzínovej motor. Auto diesel, služebák taky. A v paneláku motorovku ani křovinořez neupotřebím.
Čím sekáš na letišti?
No to máš pravdu. Ale svíčku jsem tam ještě nehledal. Třeba tam není.