kam přidělat kamerku?

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
komarek.lukas

kam přidělat kamerku?

#1 Příspěvek od komarek.lukas »

Zdravim-dnes mi přišla mini dv kamerka a ted mám trochu problém kam jí na Easy Glidera přidělat.Muže někdo poradit?Děkuji
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

Re: kam přidělat kamerku?

#2 Příspěvek od rampa_mckvak »

A co nějakej odkaz, foto, technický data atd. tý kamery aby se dalo poradit.
Co neubrzdíš neukecáš.
koliens2

#3 Příspěvek od koliens2 »

Já jsem MD 80 přidělával na kraj křídla a na druhé křídlo jsem dal do stejného místra stejnou zátěž.

Ale pak jsem zkusil dát na jinčí model (championa) a dal to na kabinu.

Tady je odkaz jak to dopadlo : http://www.youtube.com/watch?v=9oo7B_3ofbo
matOrix

#4 Příspěvek od matOrix »

ja som vyrezal otvor do kabiny - mal som jednu navyse a vtlacil som kamerku tam...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mirdab »

komarek.lukas píše:Zdravim-dnes mi přišla mini dv kamerka a ted mám trochu problém kam jí na Easy Glidera přidělat.Muže někdo poradit?Děkuji

"rampa" už to řekl.. bez popisu kamerky Ti těžko někdo poradí. Na křídla bych ji ale nedával, spíš pokud možno do těžiště. Já to řeším gumičkama viz.foto a případně .. podle typu letadla, podkládám příslušně vyříznutým polystyrénem.
Přílohy
P4260005.JPG
P4260004.JPG
Některé věci na světě fungují jen proto, že mají svá tajemství
gasolin

#6 Příspěvek od gasolin »

Dej to na gumu, pokud máš tu MD tak ta má v balení různé držáky. Já si vyrobil dřevěnou plošinku s bočnicema, aby mě kamera neutekla do strany...pak jsem dal tři gumy od Graupnera a bylo, ani se to nehlo...

Obrázek
Woita
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Woita »

Zajímavý záběry jsou i když míří kamera dozadu. Při startu jsou vidět lidi dole, a za letu je to taky dobré, zhruba jako když míří dopředu - je to jedno. Navíc nepřekáží vrtule. Měl jsem takhle přidělanou minikamerku (klíčenku) na ocase větroně zezdola, jen izolačkou. Tady je ukázka jak to vypadá - poslední video dole na stránce:
http://rc.ludl.cz/index.php/nase-rc-modely/74-virus
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
komarek.lukas

#8 Příspěvek od komarek.lukas »

gasolin píše:Dej to na gumu, pokud máš tu MD tak ta má v balení různé držáky. Já si vyrobil dřevěnou plošinku s bočnicema, aby mě kamera neutekla do strany...pak jsem dal tři gumy od Graupnera a bylo, ani se to nehlo...

Obrázek

výbornej nápad jen jestli ten záběr není moc vysoko vuči modelu a video bude spíše o neby než o zemi :-) .jinak díky za tip.
komarek.lukas

#9 Příspěvek od komarek.lukas »

Woita píše:Zajímavý záběry jsou i když míří kamera dozadu. Při startu jsou vidět lidi dole, a za letu je to taky dobré, zhruba jako když míří dopředu - je to jedno. Navíc nepřekáží vrtule. Měl jsem takhle přidělanou minikamerku (klíčenku) na ocase větroně zezdola, jen izolačkou. Tady je ukázka jak to vypadá - poslední video dole na stránce:
http://rc.ludl.cz/index.php/nase-rc-modely/74-virus

to mě vubec nenapadlo taky super nápad-díky.
gasolin

#10 Příspěvek od gasolin »

komarek.lukas píše:
gasolin píše:Dej to na gumu, pokud máš tu MD tak ta má v balení různé držáky. Já si vyrobil dřevěnou plošinku s bočnicema, aby mě kamera neutekla do strany...pak jsem dal tři gumy od Graupnera a bylo, ani se to nehlo...

výbornej nápad jen jestli ten záběr není moc vysoko vuči modelu a video bude spíše o neby než o zemi :-) .jinak díky za tip.

Ani ne, je to (bylo to) v pohodě :wink:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bJP8uNMP0Zc&list=UUTokBucVrWWSGWq-Gvh6C0w&index=9&feature=plcp[/youtube]
flashturbo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od flashturbo »

ahoj , já jsem u swifta II přidělal micro kameru na suchý zip do místa těžiště z druhé strany.

Obrázek
Swift II, Beta 1400, ASW 17, Unique 3D, F18 depron,SuperZoom4D ___Optic 6 Sport 35Mhz + FrSKY___
Lukáš Kuba

#12 Příspěvek od Lukáš Kuba »

já jí schoval pod křídlo k trupu abylo to také ok,ted ji mám přidělanou na konci křídla se záběrem na větroňa a je to taky zajímavý obraz :)
Hi tec Aurora,Proxima II,cesna 182 by pelikán,DG 808S-4m,DG 800-4,35m,nahoru to může dolů musí.
Mti

#13 Příspěvek od Mti »

Takhle http://mti.frystacko.cz/zletadlo/ege_20100701.JPG to nedelej. :-D A nebo jo, ale pocitej s tim, ze letadlo bude letat jak balvan.

Je to ixus (120g samotny) primo pred nabezkou vedle trupu. V nosniku na protistrane je 80g zeleza... s baterkou 1.4kg a lece to jak Cihla Cihlovic. Za 5minut v kilometru a za 6 minut zase na zemi. Nicmene to pouzivam na foceni a ne na video.

Nicmene cumak zavazi minimalne a fotky s motorem jsou stejne vetsinou mazle. (ano, 1/1000s jde rozmazat uplne bezne)
Lecu s tim 3. sezonu a spokojenost.
tomolovic
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od tomolovic »

Na meho Gema od Topmodel jsem mini kamerku vzdy lipnul jen izolepou. Ted jsem si vsak koupil kameru GoPro a marne premejslim jak upnout kameru abych ji neztratil ale take abych nemusel vrtat sroubky. Nema nekdo zkusenosti?
Robinsson

#15 Příspěvek od Robinsson »

Takto, dneska jsem to zkousel poprvé a na potvoru jsem sejmul komára, ale naštestí až po 20minutách záznamu, kdybych ho sejmul hned na začatku byl bych nas....
Přílohy
30042012103.jpg
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“