Mikelo píše:V poměru cena/výkon jde o výrobcem překabátěný starý krám, který bez Palík softu nikdy nefungoval bezpečně. V dnešní době ani se softwarovou úpravou a koncem na 2,4 GHz bych do ní nešel, leda by byla skoro zdarma. Kupoval bys za nové 20 let staré auto po přestříkání?
Musím se přidat krátce do diskuze, neboť mě v příspěvku zaujal výraz...starý krám, který bez Palík softu nikdy nefungoval bezpečně.... Jsem totiž majitelem staré Eclipse a mám k ní několik postřehů. Musím sice uznat, že způsob nastavování není samozřejmě tak intuitivní a jednoduchý, jako u vysílačů novější generace (u nastavování Eclipse to občas chce hodně přemýšlet), ale za celá dlouhá léta se mi NIKDY nestalo, že by mě zklamala (rušení, výpadky signálu atd.), narozdíl například od kolegů s daleko "věhlasnějšími" značkami, a to i před Palíkem, kterého jsem si tam nechal pro rozšířené možnosti později nahrát (důvodem ovšem nebyla potřeba zvýšení bezpečnosti). Vždy mi na ni vyhovoval velký čitelný displej na horní straně vysílače (narozdíl od většiny dnešních modernějších, kde je nepraticky na spodní straně a není na něj pořádně přes zavěšovací popruh vidět). V současné době v ní provozuji delší dobu Jeti 2,4 GHz systém, opět bez nejmenších problémů.
Je pravda, že každému vyhovuje něco jiného a každý si to "své" hájí. Další vliv mezi některými modeláři má bohužel i určité snobské uznávání "značkovosti", takže už jsem se setkal i s názory, že např. "Turnigy vysílač by nikdy nevzali do ruky