Nova Eclipse 7 PRO 2,4

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
MiSe
Kontaktovat uživatele:

Re: Nova Eclipse 7 PRO 2,4

#46 Příspěvek od MiSe »

Mikelo píše:V poměru cena/výkon jde o výrobcem překabátěný starý krám, který bez Palík softu nikdy nefungoval bezpečně. V dnešní době ani se softwarovou úpravou a koncem na 2,4 GHz bych do ní nešel, leda by byla skoro zdarma. Kupoval bys za nové 20 let staré auto po přestříkání?

Musím se přidat krátce do diskuze, neboť mě v příspěvku zaujal výraz...starý krám, který bez Palík softu nikdy nefungoval bezpečně.... Jsem totiž majitelem staré Eclipse a mám k ní několik postřehů. Musím sice uznat, že způsob nastavování není samozřejmě tak intuitivní a jednoduchý, jako u vysílačů novější generace (u nastavování Eclipse to občas chce hodně přemýšlet), ale za celá dlouhá léta se mi NIKDY nestalo, že by mě zklamala (rušení, výpadky signálu atd.), narozdíl například od kolegů s daleko "věhlasnějšími" značkami, a to i před Palíkem, kterého jsem si tam nechal pro rozšířené možnosti později nahrát (důvodem ovšem nebyla potřeba zvýšení bezpečnosti). Vždy mi na ni vyhovoval velký čitelný displej na horní straně vysílače (narozdíl od většiny dnešních modernějších, kde je nepraticky na spodní straně a není na něj pořádně přes zavěšovací popruh vidět). V současné době v ní provozuji delší dobu Jeti 2,4 GHz systém, opět bez nejmenších problémů.
Je pravda, že každému vyhovuje něco jiného a každý si to "své" hájí. Další vliv mezi některými modeláři má bohužel i určité snobské uznávání "značkovosti", takže už jsem se setkal i s názory, že např. "Turnigy vysílač by nikdy nevzali do ruky :roll: ", přestože s ním jejich kolega bez jediného problému létá už dva roky a oni sami posílali za tu dobu svůj 10x dražší vysílač do opravy. O takových si vždy s nadhledem myslím svoje a řídím se vždy jen svou zkušeností. Nikomu svůj názor nevnucuji - třeba má někdo jiný s Eclipse konkrétní jinou a špatnou zkušenost, ale já si na ni nemohu stěžovat a rozhodně pro mě osobně "nebezpečná" není a nikdy nebyla. To je také příčina, proč si zatím nekupuji jinou, "modernější"; prostě nemám důvod...
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
Mikelo

#47 Příspěvek od Mikelo »

Vyhovuje potud, pokud po ní nic moc nechceš. Na "značky" prdím, ale vysílač, který v mixech posouvá neutrály a "dorazy" serv i po opravách firmwaru pro mně není důvodem k tomu aby si jeho výrobce zasloužil kdykoli v budoucnu moje prachy. A kolik mají poťáky ložisek je mi buřt.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od jyrry »

Mikelo píše:...............

klidek :-)
kdeze to posouva ty neutraly a koncove body serv? Mam tu Eclipsy 2, jednu z 2002 a druhou asi 2007 a nevsiml jsem si toho...
jyrry.webnode.cz
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Doktor »

mihlit píše: Soft má nějaké modifikace oproti originálu, je-li tam jiný procesor (což dle napětí fakt nejspíše je), tak musel být celý software přepsán. Srovnání s 20 let starým autem je tedy poměrně mimo. Když už srovnání tak by to byl wv brouk vs. jeho nový remake. Kastle hodně podbná, ale motor jiný a funkce také vylepšené (kvůli cenové politice - aby se aurory prodávaly, je vylepšení sw "v mezích zákona").

Doporučuju prostudovat manuály staré a nové verze a pak komentovat vylepšení sw. Ono se v podstatě téměř žádné nekonalo. Osobně to poslední co mi u staré eklipsny kaká je absence rudých kniplů a pytlík ložisek na nich. Myslim že se mělo upravovat zcela jinde. Ale to zákazník nevidí a toho oblbnem kniplama z Aurory s ložiskama a modulem 2,4GHz s telemetrií. Však on se na ten novej starej drek ještě někdo chytne.:wink:

P.S.: Ono vůbec v jednání Hitecu jsou věci které pochopit dost dobře nelze. Za jejich největší faux pas považuju tolik diskutovaný kabel z modulu na anténu u Aurory. Původně z důvodu snadné výměny modulu GHz/MHz, ale sám výrobce nakonec upustil od modulu MHz pro evropu a dodává snad jen pro USA 72MHz. Pokud už teda upustil výrobce nadobro od MHz minimálně pro evropu, tak bych čekal ohledně kabelu 2,4GHz nějakej upgrade. Ten se ale asi konat nebude a Aurora bude asi na dobro jediné rádio na světě z kterýho čumí kabel.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od jyrry »

Doktor píše:.... bych čekal ohledně kabelu 2,4GHz nějakej upgrade. Ten se ale asi konat nebude a Aurora bude asi na dobro jediné rádio na světě z kterýho čumí kabel.

Nebude, telemetrie chtivi Futabaci si ty svy radia dobrovolne kabelama (a krabickama) ovesi taky :-)))))))))))))))
Jinak studiem manualu se zjisti jesli opravili ty chyby co mela Eclipse v softu? Tedy ne ze bych ji planoval, mam 2 stare s Palikosoftem, ale jen tak se zajimam... Do "bratrstva krvavych palcu" vstupovat nehodlam :-D
jyrry.webnode.cz
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Doktor »

jyrry píše:Jinak studiem manualu se zjisti jesli opravili ty chyby co mela Eclipse v softu?

Já nereagoval na chyby ale na "vylepšení" softu. Ten je pořád na 95% stejně hloupej jako u staré verze a na to ti ten manuál k posouzení stačí. Tudíž padla má námitka na ono vylepšení softu které i sám Hitec tak slavnostně propagoval.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od jyrry »

No a co tam tak moc chybi?
jyrry.webnode.cz
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Doktor »

Můžeš zkusit třeba napípat 7k elektrovětroně s alespoň 3 letovýma režimama (větroňárské minimum). S Palíkem to lze s odřenýma ušima a s vědomím, že nastavování a lazení v letu je pro osoby se silnější nervovou soustavou a s obětováním 8k pro mix křidélek do klapek. V origo verzi (jedno zda staré nebo "Pro") naprostá utopie.
Já sem nikde nepsal že Eclipse je úplně španý rádio. Neni. Pro spoustu modelářů jež nemají ambice pro létání nějak moc složitých motorových modelů poslouží určitě dobře. Já se vmísil do debaty až když došlo na větší větroně. A tady si trvám na svém, že origo Eclipse je pro větroně s víc jak 4mi servy rádio zcela nevhodné. Jinak jako perličku která potvrzuje to, kolik si dal Hitec práce s inovací je samotnej timer. Není už jen jeden, ale dva. Oba dva minutové! V dnešní době asi fakt unikát - výborná pomůcka třeba pro pohony kde se celková doba motoru měří v řádech desítek s. Další otázkou je, zda jsou vůbec některé stopky přiřaditelné k páce plynu. Obávám se že ne. Verze Pro je pro mě osobně jen oprášení starých vnitřností (mírně upravených aby nikdo nemohl Hitec nařknout že se na to úplně vys***) zasazených do jiného kábátu a s přidanou hodnotou ve formě pásma GHz a telemetrie. Zda tohle dokáže vyvážit celkovou sw zastaralost je pouze na případném zájemci.
ST
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od ST »

Naprostý souhlas s Doktorem. Jsem jeden z těch ,co se pokusili vymáčknout z ECLIPSE s Palíkem maximum. To, že jsem si vynutil 4 letové režimy pro F3J (start, mormal, rychlost) a ještě termika, kdy jsem měnil v určitém rozsahu celé zakřivení křídla 4 servového křídla. Koruna byla, že jsem s tím zalítal elektro F3J. Ale neustále nastavovat potákama pro každé éro trimování klapek na křídle jsem už nerozchodil. Myslím, že jsem si užil s tímhle rádiem dost a za mě už jakékoli rádio od HITECu nesmí do domu. Asi tak.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Kissman »

no musite to brat tak, ze Eclipse je stale nizsi stredni trida... urcena vyrobcem pro "hobby" letani. To ze to nekdo pouziva na neco, k cemu je to nevyhovujici uz je jeho blbost, to nemuzete svadet vinu na vyrobce. Programovani Eclipsy vychazi z programovani Optica 6 MHz, ktery spatril svetlo pred mnoha a mnoha lety a prodalo se tech radii strasne obrovske mnozstvi. Vyrobce se snazil nabidnout uzivatelum Mhz verzi alternativu pro GHz a to se mu povedlo. Znam spoustu modelaru, co si obe radia koupili pro prechod na 2,4GHz ze stejneho radia 35MHz a jsou spokojeni. Vic nepotrebuji.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od jyrry »

Naprosty souhlas s Kissmanem ....
Minimalne prvni 2 souveti. Co bylo driv uz si nepamatuju, jestli Optic nebo Eclipsa...
jyrry.webnode.cz
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Kissman »

take presne nevim, nicmene na vyznam vety to nema vliv, prohodte si poradi dle svych preferenci ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Doktor »

Kissman píše:To ze to nekdo pouziva na neco, k cemu je to nevyhovujici uz je jeho blbost

Pokud výrobce deklaruje funkci 4WNG, tak předpokládám že ji skutečně zvládne. To že ji ve skutečnosti nezvládá neni moje blbost!
Já tady vůbec nechci pomlouvat Eclipse. V podstatě to byl právě Hitec s Eclipsou kterej odstartoval éru plně vybavenjch rádií v nižší cenové relaci. Nic podobného tady v té době na trhu za tu cenu nebylo. Bohužel to bylo od Hitecu první složitější rádio a soft dopad jak dopad. Co mi ale celkem nesedí, že s novou verzí Pro toho výrobce moc nevychytal a držel se původní lajny. Respektive já to ani nečekal. Ono v podstatě proč by to taky dělal když má Auroru. Nebylo nic jednoduššího něž oživit jméno Eclipse tím, že lehce "poupraví" původní soft, nabídne GHz a telemetrii a má vystaráno na dalších 10 let.
Kissman píše:Programovani Eclipsy vychazi z programovani Optica 6 MHz, ktery spatril svetlo pred mnoha a mnoha lety

Právě že Eclipse byla na trhu dřív jak Optic. Optic má soft inteligentnější jak Eclipse akorát ořezanější z důvodu jen 6k (možná i Hitecu došlo že by některé věci šli řešit jinak a lépe a poučil se pro Optic).
pepa57
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od pepa57 »

Eclipse a Palikovo soft vylepšení. Jsem bohapustý amatér. Létám jen pro zábavu. Nelétám s větroni, ani vrtulníky. Může mě někdo vysvětlitm v čem bych měl nějakou výhodu s upgrade od Palíka ? Dík za snahu.
RC Morava v Moravanech na Moravě
Mikelo

#60 Příspěvek od Mikelo »

Není jednodušší odpověď. Ve všem.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“