Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Tak jsem dnes konečně byl zase letat a vysledek ?? vrtulník stále vibruje :\ Sice je to lepší ale stejně.. vymenil jsem listy za ty s temi vystupky a pak to bylo ještě o malinko lepší..
Jinak mám pocit, jestli mi neodcházíhlavní motor, kolik vám tak vydrzi letovýho casu ?? Zdá se mi ten vrtas náký líný..
Lítám na IDLE plyn mám porad na 100% a kolektiv podle návodu..
Vsiml jsem si ze mám trosku ohled táhlo kolektivu, je možné že by to zpusobovalo ty vibrace ?
Jinak mám pocit, jestli mi neodcházíhlavní motor, kolik vám tak vydrzi letovýho casu ?? Zdá se mi ten vrtas náký líný..
Lítám na IDLE plyn mám porad na 100% a kolektiv podle návodu..
Vsiml jsem si ze mám trosku ohled táhlo kolektivu, je možné že by to zpusobovalo ty vibrace ?
Já táhla obou předních serv srovnávám každou chvíli,tak nějak se mi protahuji v těch pravých úhlech,tak že to asi vibrace nespůsobuje
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
co je ohled táhlo kolektivu?
Že je ohlé jsem pochopil
Jaké táhlo? Kovové od serva? Tak ho srovnej...? Nebo plastové ke gripům???
Kovové jsem ohlé měl a lítal normálně, těmi to není...
Dej sem body které máš určitě dobré...
-Příčná hřídel - ohnutí, vůle...
-listy-v pořádku? Vážené? Zkoušels je přehazovat? Posekané? Nejsou moc utažené?
-hlava - vůle, utažení, ložiska
-plastové ozubené kolečko-axiální vůle, pootočení, kvalita zubů
-vůle v ložiskách
-vůle v servech
-dotažení šroubků na hl. desce a na servech
-hl. hřídel není naštíplá?
-baterie ok?
Motor lze vyzkoušet lab. zdrojem a měřením proudového odběru v různých otáčkách. Dále otáčkoměrem a kolísáním otáček, a nejjednodušeji (nejmíň přesné) podle sluchu - kolísání ot., nepravidelný chod. Musí být ale vyjmutý... Kolik má vůbec naběháno jsi nenapsal?
Že je ohlé jsem pochopil
Kovové jsem ohlé měl a lítal normálně, těmi to není...
Dej sem body které máš určitě dobré...
-Příčná hřídel - ohnutí, vůle...
-listy-v pořádku? Vážené? Zkoušels je přehazovat? Posekané? Nejsou moc utažené?
-hlava - vůle, utažení, ložiska
-plastové ozubené kolečko-axiální vůle, pootočení, kvalita zubů
-vůle v ložiskách
-vůle v servech
-dotažení šroubků na hl. desce a na servech
-hl. hřídel není naštíplá?
-baterie ok?
Motor lze vyzkoušet lab. zdrojem a měřením proudového odběru v různých otáčkách. Dále otáčkoměrem a kolísáním otáček, a nejjednodušeji (nejmíň přesné) podle sluchu - kolísání ot., nepravidelný chod. Musí být ale vyjmutý... Kolik má vůbec naběháno jsi nenapsal?
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
Jo, táhlo od serva sorry
Já ho měl předtím taky ohlé a vše bylo vp oho ale v momentě, kdy jsem jej srovnal a dotáhl srouby na pricný hrideli, tak to bylo v riti a zacli ty vibrace..
ale to je minulost, už mám novou pricnou hridel..
Příčná hřídel - je nová je ok
Kolečko - plne nasazené
hlava - utažená vůle nemá, je nová, jak to myslíš s temi ložisky ?
vůle v ložiskách ani servech nemám
šroubky na desce a vůbec všecky mám dotazene
hlavní hřídel by nastiplá být nemela, nebo jsem si toho nevsiml, ale podle me je ok..
baterky mám nové, asi 2 lety
cose týče listů, tak stridam ty s vystupky a bez, oboje jsou bez kousanců
možná tamale dám nachvíli originální okousaný a naprasklý, třeba se to zlepší..
motor má nabeháno tak 4h mozná uz no
Alezadní motor je v poho, tak jsem si rikal, že preci prvni vzdy odchází ten zadní ne ??
Právě žeten motor se mi zdá že se dusí víc než předtím no.. Musím objednat novej a zkusit to
Tobe to jeste vibruje ?
ale to je minulost, už mám novou pricnou hridel..
Příčná hřídel - je nová je ok
Kolečko - plne nasazené
hlava - utažená vůle nemá, je nová, jak to myslíš s temi ložisky ?
vůle v ložiskách ani servech nemám
šroubky na desce a vůbec všecky mám dotazene
hlavní hřídel by nastiplá být nemela, nebo jsem si toho nevsiml, ale podle me je ok..
baterky mám nové, asi 2 lety
cose týče listů, tak stridam ty s vystupky a bez, oboje jsou bez kousanců
motor má nabeháno tak 4h mozná uz no
Alezadní motor je v poho, tak jsem si rikal, že preci prvni vzdy odchází ten zadní ne ??
Právě žeten motor se mi zdá že se dusí víc než předtím no.. Musím objednat novej a zkusit to
Tobe to jeste vibruje ?
Naposledy upravil(a) EvzEn dne úte 17.04.2012 21:28, celkem upraveno 1 x.
Odcházející zadní motorek by nejspíš spůsobil rotaci kolem svislé osy jak by nestíhal vyrovnávat.Přemýšlím co tady ještě nepadlo a jediné co: je zadní vrtulka,ale to je asi totální kravina
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Jak to myslíš s tou zadní vrtulkou ? Kolik hodin vám vydrzi jeden hlavní motor ?? Z mejch zkušeností vychází, že jeden hlavní motor =3 zadní motory 
Asi si udělám ještě jedno odpoledne pro kompletní kontrolu vrtase.. Popravdě co nemám zajištěnej ten šroub na příčný hřídeli mám trošku strach, že z toho něco ulítne..
Tsisters: Máš ten šroub na příčný hřídeli zajištěnej ?
Asi si udělám ještě jedno odpoledne pro kompletní kontrolu vrtase.. Popravdě co nemám zajištěnej ten šroub na příčný hřídeli mám trošku strach, že z toho něco ulítne..
Tsisters: Máš ten šroub na příčný hřídeli zajištěnej ?
Já mám pořát původní hlavní motor a druhý zadní,ale ten první neodešel stářím,ale tak že upadl drátek a nedokázal jsem ho přiletovat spátky.Mám na něm nalítáno hodně,celé léto,podzim a teď chvíli po zimě,lítal jsem najednou se 12 baterkama a vždy jsem dobíjel 4 součastně(teď čekám na nové z HK).Co se týče příčné hřídele nezajišťoval jsem to lepidlem a jen dost dotáhl,nedávno jsem ji rozebíral a musel jsem dost zabrat
.Tou zadní vrtulkou jsem myslel pouze to,že to je asi poslední součástka která tady ještě nebyla řečená.Ještě mně napadlo,kup si nový rám a celé to přehoď možná že při tom něco oběvíš co jsi zatím neúmyslně přehlédl
Ps.ještě se skuz podívat jestli se ti nepřiplétá do koleček serva drátek od baterky
Ps.ještě se skuz podívat jestli se ti nepřiplétá do koleček serva drátek od baterky
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Právě, po přiojení článku, mi opět zasmrděla řídící deska. Byla nová, měla 15 startů. 1400,- na 15 startů je slušnej rozpočet ne?
Pánové nabízím komplet mcpX bez jednotky. Bylo by to s nějakejma těm kovovejma blbůstkama navíc. Tak jak je na fotu. + tři hyperionky před umřením. Na bzíkání okolo lustru ještě jsou OK. + nabíječka + ještě jedna oranžová vrtulka.
400,- + poštovné
Pánové nabízím komplet mcpX bez jednotky. Bylo by to s nějakejma těm kovovejma blbůstkama navíc. Tak jak je na fotu. + tři hyperionky před umřením. Na bzíkání okolo lustru ještě jsou OK. + nabíječka + ještě jedna oranžová vrtulka.
400,- + poštovné
vsechno za 400? napis mi soukromou zpravu
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
- vylizplech
OPR píše:Právě, po přiojení článku, mi opět zasmrděla řídící deska. Byla nová, měla 15 startů. 1400,- na 15 startů je slušnej rozpočet ne?![]()
400,- + poštovné
poslal jsem SZ
tjo jak se posila SZ ?
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
No, myslím, že radši ještě projdu všecky šroubky a tak.. Budu muset koupit náký díly na rckingovi 
Dopcela me udivuje, jestli ty motory v mcpx vydrzej tolik
Co tyhle šroubováky ??
http://www.rcking.eu/cs/naradi/6922-g017.html
http://www.rcking.eu/cs/naradi/6923-g18.html
Co se týče toho vrtulníku za 400, hned ho beru pokud je volnej
BTW je nákej rozdíl ve vlastnostech u desky cykliky kovový z rakonheli a tý modrý kovový od extreme ??
Dopcela me udivuje, jestli ty motory v mcpx vydrzej tolik
Co tyhle šroubováky ??
http://www.rcking.eu/cs/naradi/6922-g017.html
http://www.rcking.eu/cs/naradi/6923-g18.html
Co se týče toho vrtulníku za 400, hned ho beru pokud je volnej
BTW je nákej rozdíl ve vlastnostech u desky cykliky kovový z rakonheli a tý modrý kovový od extreme ??
Já poslal SZ to:OPR ve 23 05 
Sakra, že já vůl šel spát tak brzo!!! 
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Uživatel s nickem Tsisters byl jako první. Čas přijetí jeho SZ 23:05
Má tedy přednost.
Má tedy přednost.