EDIT: blbá otázka
Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
- mike97
- Kontaktovat uživatele:
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Nezkoušel někdo spárovat mcpx s vysílačkou od blada? mpl4dsm. Nechce se mi prolézat celé vlákno. Díky
už mi to došlo, že to je jen 4kanál 
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
máte pravdu takhle to tavné použít jde. Blbě jsem to řekl.
Myslel jsem tím nějak mnoho lepidla jak to měl kolega na celém podvozku... Je to pak moc těžké...
Omlouvám se.
Tak v rtfku je k mcpx také jen 4ch vysílač.
To co jsi sem dával to je ten rohlík od MSRka nebo MCX. Nebude tam možnost nastavit reverzy, nebude tam mix pro akrobatickej mod...
To nebude vhodný vysílač pro mcpx
Myslel jsem tím nějak mnoho lepidla jak to měl kolega na celém podvozku... Je to pak moc těžké...
Omlouvám se.
Tak v rtfku je k mcpx také jen 4ch vysílač.
To co jsi sem dával to je ten rohlík od MSRka nebo MCX. Nebude tam možnost nastavit reverzy, nebude tam mix pro akrobatickej mod...
To nebude vhodný vysílač pro mcpx
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
-
jsiki
- Kontaktovat uživatele:
EvzEn píše:Tak to se tam taky zajdu podívatProtože, ty šroubováky co jsou k mcpx mi moc nevyhovujou..
Ale je taky dost možný, že mám jen nasr..o v rukou
Ale je pravda, že ty šroubky do nové hlavu a hřídele moc snadno nejdou i když je hlava přesně zarovnána s otvorem na hřídeli..
Mám zkušenost, že pokud jsem si koupil ty nejdražší šroubováky nebo bity v OBI/Baumax/Hornbach, tak to většinou bylo OK. Sice asi ne profesionální nářadí, ale dobré. Naopak cokoli levnějšího se brzo "ožvejkalo"
je fakt, že dobrej šroubovák je skoro za dvě kila
Mrknu doma na značky co "drží" dobře.
Bohužel se nikde člověk nedozví ani třídu materiálu jakou kupuje. Natož tvrdost a zušlechtění.
Ale s originálními šroubováčky se mi příčná hřídel (což je na mcpx nejhorší díl na povolování) povedla docela v pohodě povolit. A šroubky i šroubováky vypadají pěkně... Chce to hodně tlačit no.
Už jsem to psal dříve, příčnou hřídel po demontáži nelepte!!!
Mám to nakonec nelepené a i relativně zlehka dotažené a drží to dobře. Měl jsem z toho trochu strach, ale žádné povolování se neděje...
Bohužel se nikde člověk nedozví ani třídu materiálu jakou kupuje. Natož tvrdost a zušlechtění.
Ale s originálními šroubováčky se mi příčná hřídel (což je na mcpx nejhorší díl na povolování) povedla docela v pohodě povolit. A šroubky i šroubováky vypadají pěkně... Chce to hodně tlačit no.
Už jsem to psal dříve, příčnou hřídel po demontáži nelepte!!!
Mám to nakonec nelepené a i relativně zlehka dotažené a drží to dobře. Měl jsem z toho trochu strach, ale žádné povolování se neděje...
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
fakt sroubovaky tak za ty dve kila jeden...musej stacit...
s tou pricnou hrideli asi jak komu...protoze tim setovym naradim sem to uplne vozvejkal...a jak mi po nejaky dobe ta hridel uplne praskla tak sem musel ten kousek utrhlej stejne nahrat abych ten sroubek povolil ikdyz sem ho drzel klestema hridel taky klestema...fakt dobre zalepeny
poprve kdyz sem montoval hridel tak sem ji zalepil ale stejne sem to za chvili zase sundaval a uz sem to nelepil a nelepi to spousta lidi...neni to 450..
s tou pricnou hrideli asi jak komu...protoze tim setovym naradim sem to uplne vozvejkal...a jak mi po nejaky dobe ta hridel uplne praskla tak sem musel ten kousek utrhlej stejne nahrat abych ten sroubek povolil ikdyz sem ho drzel klestema hridel taky klestema...fakt dobre zalepeny
poprve kdyz sem montoval hridel tak sem ji zalepil ale stejne sem to za chvili zase sundaval a uz sem to nelepil a nelepi to spousta lidi...neni to 450..
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
rozsekla ti jedna cepel z blada nohu? nebo dokonce ze 450?
List z mcpx. Toho času už v throttle hold, ale i tak si sosnul trochu krve. Být to do mého, nebo v horším případě něčího oka, biju se za zbytečnou lenost do teď.
Pokud člověk není prase a nenablemcá toho threadlocku do závitu litr, jde to povolit úplně v pohodě a samo se nepovolí ani při sebevětších vibracích. Lepší nářadí se samozřejmě hodí, ten setový šroubovák je otrava držet ve dvou prstech
Pokud člověk není prase a nenablemcá toho threadlocku do závitu litr, jde to povolit úplně v pohodě a samo se nepovolí ani při sebevětších vibracích. Lepší nářadí se samozřejmě hodí, ten setový šroubovák je otrava držet ve dvou prstech
Tom
jo tjo je fakt ze kdo ma problemy s vibracema jako treba ja ikdyz ted uz teda tak mirnejma...az vymenim tu hlavni hridel pac je napraskla tak uvidim..ale kdyz sundam hlavu a roztosim hridel a kouknu zezhora tak nikam nehaze...aspon podle oka no takze
tak kdyz vrtulnik furt vibruje tak se ten sroubek opravdu dost mozna povoli...radsi to zas zalepim...staci fakt nic toho lepidla nejlip na zavit sroubku nebo kapku do hridelky..(jeste pred slozenim) zasroubovat uplone a vysrioubovat at se lepidlo dostanu vsude do zavitu..pak sroubek otrit at tam neni lepidla ze to nejde uplne dotahnout..zasroubovat a musi to stacit..
tak kdyz vrtulnik furt vibruje tak se ten sroubek opravdu dost mozna povoli...radsi to zas zalepim...staci fakt nic toho lepidla nejlip na zavit sroubku nebo kapku do hridelky..(jeste pred slozenim) zasroubovat uplone a vysrioubovat at se lepidlo dostanu vsude do zavitu..pak sroubek otrit at tam neni lepidla ze to nejde uplne dotahnout..zasroubovat a musi to stacit..
Vrtulník vibruje naprosto přirozeně. I dospělé mají nějakou úroveň vibrací, kterou musí splňovat jako maximum a pravidelně se to u nich kontroluje
Není to jen u problémů s velkými vibracemi.
Bohatě stačí kapka na špičku šroubu, otřít prstem tak, aby loctite zůstal v závitu a natočit to tam. Bez problémů drží a jde povolit.
Bohatě stačí kapka na špičku šroubu, otřít prstem tak, aby loctite zůstal v závitu a natočit to tam. Bez problémů drží a jde povolit.
Tom
mam problem doufam ze zas jenom blbost ale pisu
kdyz dam plnej plyn tak se mi vypne motor i pri akrobatickym modu kdyz dam kolektiv uplne nahoru tak se vypne motor..
a zase ustreluje zadek...neni mozny ze to je jenom spatnejma baterkama? nemuzu to porovnat s zadnou novou...mam dve setovy..
kdyz dam plnej plyn tak se mi vypne motor i pri akrobatickym modu kdyz dam kolektiv uplne nahoru tak se vypne motor..
a zase ustreluje zadek...neni mozny ze to je jenom spatnejma baterkama? nemuzu to porovnat s zadnou novou...mam dve setovy..
Hmm, to je problém.. Kup nějakou kvalitní baterku a zkus, pokud nepomůže, bude to deska na reklamaci.
Tom
tak to vypadá fakt na baterky
a skus jak to lítá třeba na 70% plynu jestli to bude držet nebo ne takový klidný polétání jak se to bude chovat
a skus jak to lítá třeba na 70% plynu jestli to bude držet nebo ne takový klidný polétání jak se to bude chovat
A když se ti vypne ten hl. motor, tak ocasní pořád běží? nebo se ti urve ocas a až pak se ti vypne hlavní motor?
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
vypne se to stejne jako kdyz to vypnu trotlem proste se vsechno vypne a padne k zemi
leta naprosto normalne...vsechno v poho..tzen ocasek teda nedrzi uz tak pevne jako po tom co sem draty sletoval po pretrzeni..ale jede..vypne se kdyz dam fakt plnej na to abych nanajel do zeme kdyz jedu hodne rychle dopredu dolu k zemi a chci to vybrat tak dam plnej a vypne se
leta naprosto normalne...vsechno v poho..tzen ocasek teda nedrzi uz tak pevne jako po tom co sem draty sletoval po pretrzeni..ale jede..vypne se kdyz dam fakt plnej na to abych nanajel do zeme kdyz jedu hodne rychle dopredu dolu k zemi a chci to vybrat tak dam plnej a vypne se