Přepravní obal na křídlo i trup

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luky-plane

Přepravní obal na křídlo i trup

#1 Příspěvek od Luky-plane »

Ahojte,
rád bych si vyrobil přepravní potah na křídlo i trup. Vím, že se většinou používá materiál shodný s tím, který máme všichni na reflexních clonách skel v autech. Kde tento materiál sehnat?

Díky Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
MarthiR

Re: Přepravní obal na křídlo i trup

#2 Příspěvek od MarthiR »

já se stím tak nebabral , udělal sem si to z bublinkové folie
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
los_carlos

#3 Příspěvek od los_carlos »

Včera jsem to viděl v Baumaxu (Kladno). Název si nepamatuju, ale cena byla 55Kč za metr (ale už nevím jestli běžný nebo čtverečný).
JMalik

#4 Příspěvek od JMalik »

Jmenuje se to např. Sunflex a koupíš to ve stavebninách v metráži.
Nelep, to , nesešívej to....., jde to perfektně "svařovat" modelářskou žehličkou.
Nejvyšší teplotu, nabodovat to v pár místech, jako kdyby jsi stehoval látku, potom to přejedeš cca 1,5 cm na kraji švem, ostříháš kraje, aby to bylo začištěné a hotovo. Vznikne dokonalý obal prakticky jakéhokoliv tvaru na cokoliv.
(Svařuješ to samozřejmě tak, že to dáš bublinkama k sobě a žehlíš to z obou stran toho hliníku. Přímo žehličkou na hliník, nedávej mezi žádný papír, ani nic jiného)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

Folie za radiatory - me to sehnal kamarad pepik :) cena tech 55Kc za metr tak nejak byla. Sesil sem to doma sicim strojem. Nak

http://nakadah.rajce.idnes.cz/Daidalos_-_obaly_na_kridla/
maxlll
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od maxlll »

Já jsem použil miralon pod plovoučku.
Je to levný a účinný...
Hitec ECLIPSE 7 + SPECTRA 24, Hitec OPTIC 6 Sport - 35MHz, TRENER 40 - ASP 7,5ccm, Piper J-3 Cub - ASP 4T/11,5ccm, AXN Floater, SpaceWalker - ASP 7,5ccm
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od maroslong »

U nás to majú bežne v Baumaxe, Hornbachu a niektorých obchodoch z podlahovinami, pod rôznymi názvami a v rôznych šírkach role a tuším že pôvodný účel je parozábrana. Sú ale minimálne dva druhy. Jeden je Mirelon jednostranne plátovaný hliníkovou fóliou a druhý je bublinková pvc fólia tiež jednostranne plátovaná hliníkom. Používam obidva druhy, tá bublinková fólia je ale o dosť odolnejšia a trvanlivejšia.
mior
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mior »

Ten Mirelon sa dá tiež zvárať alebo sa musí šiť?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od maroslong »

Tiež sa dá "zvárať" teplom.
mior
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mior »

No hneď ako pôjdem okolo Bau, tak kúpim. Už som hľadal aj klasickú bublinkovú fóliu, na menšie modely by stačila, ale nikde ju nemôžem zohnať...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Woita
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Woita »

U nás firma Jikast, prodávají tam věci na instalatéřinu, je to fólie za ústřední topení. odhadem 3 mm silný "pěnový igelit" z jedné strany plátovaný něším lesklým (vypadá to jako alobal, ale nerthá se to, je to hodně hladké - asi tedy hliník potažený ještě něčím průhlednmým pevným lesklým). Výborný materiál.

Obaly z toho dělám tak, že pájkou podle pravítka lehce naříznu, aby se to dobře přeložilo a lepím skelnou páskou.
Zatím jsem vše dělal tou igelitovou stranou dovnitř, to stříbrné dobře zvenku vypadá, ale jednou bych rád zkusil tou lesklou stranou dovnitř, letadlo by tam zaklouzlo po hladkým jako po másle :D

Říkají tomu "Odrazová fólie za radiátor", 36,- Kč/metr, teď jsem tam zavolal, a je to prý "Miralon s hliníkem". Takže asi to samé, co ostatní kolegové tady :)
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Dulen

#12 Příspěvek od Dulen »

mior píše:No hneď ako pôjdem okolo Bau, tak kúpim. Už som hľadal aj klasickú bublinkovú fóliu, na menšie modely by stačila, ale nikde ju nemôžem zohnať...

Je to teda už dlouho ale kdysi sem to vezl náklaďákem z Topolčan do Diany na bonboniéry byla tam přímo výroba těhle bublinek.Jak se ta firma jmenovala to už nevím a zda jěště vůbec existuje.Jinak to mívaj autodílny většinou jsou v nich balený nárazníky jako náhr. díly a že jsem z jednoho nárazníku udělal obal na Z-50 160cenťáků rozpětí a jěště zbylo.
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm
AR1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od AR1 »

Dnes jsem vyrazil do Hornachu. Ta hliníková bublinkatá folie se liší cenou dle tlouštky, vzal jsem tu nejlacinější, 5bm, šíře asi 96cm, cena 350,- Kč. Svařovat to jde krásně, vypadá to pěkně.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Dílna“