gyro na tricopter
gyro na tricopter
Prosim o radu, vyrobyl jsem si tricopter s gyrem z hk v2.1 mam takovy mensi problem. Nevim jak toto gyro nastavit do zakladni pozice, kdyz se pokousim gyro dat do vzduchu tak pri pridavani plynu to ma tendenci uz vzletnout a najednou to zacne naklonem na bok. Mozna to je i spatny m umystenim gyra, mam ho umystene na uplne pridi. Snad mi nekdo pomuze s mym problemem
dekuji vsem za ochotu
Re: gyro na tricopter
Stačí když se zeptáš jednou, nemusíš stejný dotaz dávat do dvou vláken.
Troll píše:Stačí když se zeptáš jednou, nemusíš stejný dotaz dávat do dvou vláken.
ponevadz ta odpoved co jsi tam psal nebyla jasna jestli byla urcana me, ci nekomu jinemu a proto jsem to dal jako vlastni vlakno, jelikoz toto mozna bude problem i pro jine modelare
- nosense
- Kontaktovat uživatele:
U teto desky neni potreba nic nastavovat. Smysl reakce gyr by mel byt spravny. Mam vyzkousene ze hned po prehrani software na tricopter (prodava se se softwarem pro quad) staci podle navodu u firmware zapojit jednotlive regulatory a servo (u serva se podle konstrukce musi zkusit jestli je spravna reakce na kanalu 4 nebo 5). Nasledne vyzkouset smysl vychylek na vysilaci a pripadne zreverzovat. V tomto stavu uz by to melo byt letatelne, jedine co zbyva je doladit zisk gyr.
P.S. Nezapomenout na spravnou orientaci desky. Sipky musi smerovat dopredu. Ja si desku zabalil do molitanu a nasledne primontoval opacne a hodne jsem se divil co se deje.
P.S. Nezapomenout na spravnou orientaci desky. Sipky musi smerovat dopredu. Ja si desku zabalil do molitanu a nasledne primontoval opacne a hodne jsem se divil co se deje.
MX16s + Duplex | T9x + Frsky @ Open9x
Tricopter | FreeBee | Swift | Sirius
Více na http://nosense.cz
Tricopter | FreeBee | Swift | Sirius
Více na http://nosense.cz
nosense píše:U teto desky neni potreba nic nastavovat. Smysl reakce gyr by mel byt spravny. Mam vyzkousene ze hned po prehrani software na tricopter (prodava se se softwarem pro quad) staci podle navodu u firmware zapojit jednotlive regulatory a servo (u serva se podle konstrukce musi zkusit jestli je spravna reakce na kanalu 4 nebo 5). Nasledne vyzkouset smysl vychylek na vysilaci a pripadne zreverzovat. V tomto stavu uz by to melo byt letatelne, jedine co zbyva je doladit zisk gyr.
uz jsem to nejak tak nastavil, ale mam problem s tim, ze kdyz da plyn tak to leti jemne doprava, trimem to nespravim, zil jsme v presvedceni, ze dam jemne plyn a ta tricoptera bude vodorovne stoupat, aniz by utikala, nevim jestli je chyba ume, nebo to tak proste je
A jinak ti to reaguje správně na povely? To že to uhybá je normální,taky je dost náchylná na teplotní drift. Nemůžeš toho čekat moc od desky za 15$.
martinre píše:A jinak ti to reaguje správně na povely? To že to uhybá je normální,taky je dost náchylná na teplotní drift. Nemůžeš toho čekat moc od desky za 15$.
ahoj, jinak na povely reaguje dobre, aspon nepozoruji neco spatneho, v navodu bylo napsano ze nastaveni gyr nemam davat pod 40% no dle meho mam i mene, kdyz jsem zvysil pitch tak to bylo neovladatelne, nema nekdo obrazek nebo v procentech vyjadreni vsech 3 gyr?
Bohužel Ti nastavení někoho jiného nepomůže. Každý copter je jiný a každý vyžaduje vlastní nastavení, kopírovat od někoho jiného nemá moc smysl. Pokud při zvýšení citlivosti nastávají oscilace, tak už jsi na dorazu a víc z toho nevymáčkneš. Od té desky nemůžeš očekávat zázraky, ono to funguje, ale k dokonalosti to má velmi daleko.
DEKUJI ZA RADY A SNAHU POMOCI