rc souprava okolo 5000 kč

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět

Která kombinace je lepší?

Turnigy t9x v2
38
60%
Spektrum dx6i + orange přijímač
25
40%

Celkem hlasů: 63

Zpráva
Autor
coro

Re: rc souprava okolo 5000 kč

#91 Příspěvek od coro »

To nie je zrovna jednoduchá cesta, dostať telemetriu iných výrobcov do multiplexu priamo na displej - nevierm o tom že by sa nejaký funkčný "prekladač" dal kúpiť... Niečo takéto? http://github.com/vinceofdrink/EVOSKY
Ale inak keby zohnal v prijateľnej cene aspoň Cockpit SX, nebodaj EVO, na lietanie je to podľa mňa vysielač čo má blízko k dokonalosti, pri danom cenovom obmedzení asi bez telemetrie alebo v pohode s externým displejom.
Inak aj originál príjmače M-Link bez telemetrie patria k najlacnejším dobrým značkovým na trhu, len tie s telemetriou sú asi príliš drahé.
mike97
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od mike97 »

Tak a zase jsem to přehodnotil. Do turnigy se mi už nechce a radši si přidám.

Mám na výběr optica ještě s půlroční zárukou a nebo dx6i novou. Tam bych vzal asi orange přijímač (myslím si, že bych se na něj mohl spolehnout) Právě pročítám vlákno o dx6i a jejich ztrátech signálu. Tak nevím..
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
mancusco

#93 Příspěvek od mancusco »

neznám nikoho, komu by se u oranžových ztrácel signál na rozdíl od některých jiných origo, kterým to ulétlo, ne ale Spektrum, je ale fakt, že mi přišel jeden, a ten nešel spárovat, ale za 5 USD to je jedno. Např. ale do větroně bych k němu přikoupil satelit nebo tam dal origo. Ale na takovéto domácí létání to nemá cenu řešit
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Pajas »

Na ty ztráty signálu si stěžuje jen "málo z hodně", kteří mají potřebu to roztrubovat. Del mého názoru je tu obrovská spousta lidí, kterým to lítá bez problému a proto se nepotřebují prezentovat tady, že jim něco nejde, přeci jen, určitě je na světě víc uživatelů než 10 věčně nespokojených :-). Já bych mnohem víc řešil to, jestli vysílačka vystačí nebo nevystačí na to, co potřebuju. Jinak v Jinu je opravdu levná, http://www.jino.cz/dx6i-dsm-x-spektrum- ... 1-995.html s přijímačem nebo jsou bez, ale bacha, u DX6i nejde změnit mód. Respektivě jde, ale blbě :-). Vždy je dobrý udělat range check, když je OK, tak i přijem signálu bude na velkou vzdálenost OK. Jediné, co se dá oranžádě vytknout je, že nemá plný dosah a spolehlivě funguje tak do 300-500 metrů, pak dochází k výpadkům. To je ode mě k DX6i, protože si netroufám tvrdit něco, co nevím o Opticu 6. Jediné, co vím, že je podobně spolehlivý, jako DX6i :-).
mike97
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od mike97 »

No jak vidím, tak bych potřeboval satelit k EG. Z hk by to bylo na dlouho. Ale zase jsem k němu chtěl použít blada - pokud ho neprodám. Takže ještě popřemýšlím mezi opticem a uvidím.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Pajas »

Jasně a nebo je možnost ta verze s přijímačem, případně na aukru prodává Honza-IT pomeranč kus za 249 Kč tuším. Jinak pošta z HC je rychlá - v případě přijímačů a popruhu na krk + konektory to trvalo kolem 14 dnů od obědnání až ke dveřím. Optic je taky dobrej (a fukncema lepší), ale má přijímače "stejně levný" jako origo Spektrum. Jedině při použítí minima nebo Optima 6 LITE je cena nižší. Ovšem tohleto je pěkná cena: http://www.targethobby.com/spectrum-ar6 ... 62037.html .
Drondys

#97 Příspěvek od Drondys »

mike97 píše:Tak a zase jsem to přehodnotil. Do turnigy se mi už nechce a radši si přidám.

Mám na výběr optica ještě s půlroční zárukou a nebo dx6i novou. Tam bych vzal asi orange přijímač (myslím si, že bych se na něj mohl spolehnout) Právě pročítám vlákno o dx6i a jejich ztrátech signálu. Tak nevím..

Z Turnigy na DX6 to je jako "z deště pod okap". Pokud chceš něco opravdu lepšího a máš obavy pak prostě zapomeň na Turnigy i na DX* a přidej o trochu víc na Futabu 8FG což je 14-ti kanál, který by ti měl vydržet na dlouho pro řadu nejrůznějších modelů.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Pajas »

Ale DX může být i dost dobrá, jako např. DX8.
mike97
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od mike97 »

Drondys píše:
mike97 píše:Tak a zase jsem to přehodnotil. Do turnigy se mi už nechce a radši si přidám.

Z Turnigy na DX6 to je jako "z deště pod okap". Pokud chceš něco opravdu lepšího a máš obavy pak prostě zapomeň na Turnigy i na DX* a přidej o trochu víc na Futabu 8FG což je 14-ti kanál, který by ti měl vydržet na dlouho pro řadu nejrůznějších modelů.

Nechám si to projít hlavou, ale ještě je tu ten optic. No každopádně díky za všechny názory apod.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od OPR »

Pajas píše:Ale DX může být i dost dobrá, jako např. DX8.

Softem a spolehlivostí přenosu možná.

Je to zajímavý. Spokojených uživatelů Spektrum RC souprav znám poměrně dost. Tedy abych byl konkrétní. Ti spokojení jsou majitelé staré Dx6i a původní Dx7. Ten kdo má něco novějšího je spkojenej jenom jak kdy.

Vm že vzbudím vlnu nevole a budu nenáviděn spokojenejma uživatelema novějších souprav od Spektrumu ale ...... prostě tohle jem můj názor. A ne jedním případem, bohužel, podloženej. Sám jsem měl jednu neprříjemnost - nebo spíše jsem byl jím svědkem v tom slova smyslu, že jsem pomáhal zjišťovat, co je špatně. Bohužel, souprava z nějakého neznámého důvodu mixivoval vrtulníkovou hlavu H1 ač nebylo s kniplama pohnuto. Na letadle (nějaký samokřídlo) fungovala, tam vše OK.

A tohle není jedinej kus o kterým vím co zlobil.
Drondys

#101 Příspěvek od Drondys »

mike97 píše:Nechám si to projít hlavou, ale ještě je tu ten optic.

S Opticem se ti to zase o něco prodraží, zejména pak přijímače a přitom to i tak nebude nic moc. To už pak stojí fakt za úvahu spíš ta Futaba 8FG.
LV
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od LV »

Pajas píše:Na ty ztráty signálu si stěžuje jen "málo z hodně", kteří mají potřebu to roztrubovat.

Ja to vidím tak, že DX6 lietajú hlavne začiatočníci a všetky havárie čo si myslia že neboli na ruky hádžu na výpadky. Nikto ale nepozrie ako má urobenú inštaláciu, ako fungujú jeho lecné regulátory, či nerobia bordel po kábloch ich najlacnejšie servá, ako má urobené tiahla, vydličky, páky, panty....
Videl som už "rozne" aplikácie bižutérie...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od TERAZKY »

Drondys píše:
mike97 píše:Nechám si to projít hlavou, ale ještě je tu ten optic.

S Opticem se ti to zase o něco prodraží, zejména pak přijímače a přitom to i tak nebude nic moc. To už pak stojí fakt za úvahu spíš ta Futaba 8FG.

Ale pán kolega, prijímače sú za facku - Assan, Frsky. Len si musí kúpiť starší Optic a potom tam nacvaknúť príslušný 2,4Ghz modul. Optic je seriózne rádio, ktoré mu zvlášť ak lieta akro, či vetrone i 4 servové krídlo /s obmedzením/ vydrží mnoho rokov.

Výbornou voľbou je napr. Spektrum Dx 7s. Je ale mierne nad fin. limit.

http://www.modelarina.cz/rc-souprava-sp ... -2374.html
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Kissman »

Ted je na mbazaru Royal Evo 9 35Mhz za 4500,- Cvaknout do nej FrSky a litat... jedna z bezva moznosti, pokud nevadi bazarove radio.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
JMalik

#105 Příspěvek od JMalik »

TERAZKY píše:.......kúpiť starší Optic a potom tam nacvaknúť príslušný 2,4Ghz modul. Optic je seriózne rádio, ktoré mu zvlášť ak lieta akro, či vetrone i 4 servové krídlo /s obmedzením/ vydrží mnoho rokov.
..... voľbou je napr. Spektrum Dx 7s. Je ale mierne nad fin. limit.

I takhle se to dá např. celkem dobře vyřešit.
(Prostě bych zkusil v téhle cenové kategorii jako první možnost něco jetého, použitého, dá se to koupit v bezvadném stavu)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“