ASP 15ccm 4-takt

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
mnov

Re: ASP 15ccm 4-takt

#16 Příspěvek od mnov »

Motor je hlavou nahoru, dolu nebo kam?
Krizak33
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Krizak33 »

motor je hlavou dolu
mnov

#18 Příspěvek od mnov »

Tak pak je klidně možný, že tam jde moc paliva a ten power panel nestačí na žhavení. Když máš svíčku venku, tak krásně svítí, ale pokud se zaleje palivem tak to nestačí. Zkus trochu přivřít hlavní jehlu, zda to nebude lepší. To ulití palivem by odpovídalo i Tvému prvnímu dotazu. Přitahování hlavní jehly prováděj opatrně, po kouskách, protože na chudou směs se dá motor celkem snadno zničit.
Krizak33
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Krizak33 »

a je lepsi startovat pres panel nebo pres zhaviveni nez se to naladi
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od StanleyT28 »

Nebo to může být naopak a hlavní jehlu máš moc zavřenou, což nesaje palivo. Taky poloha nádrže může napomáhat ulévání motoru, pokud je to tato možnost.. Ono je vážně lepší, poradit se s někým, kdo s tím má zkušenost osobně. Takhle se člověk akorát trápí a pak je zbytečně od spalováků odrazen.
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od kacer08 »

Pokud máš motor hlavou dolu a nádrž moc nahoře, tak nastavení jehel je dost důležité :-) a je jiné než s hlavou nahoru a s nádrží pod karbecem.
A sice u mě - 1/2-3/4 otáčky na hlavní jehle
Volnoběžná jehla(ten červ v šoupátku) musí koukat ven aspon dva závity.
Na tohle nastavení ti to chytne.
Před startováním opatrně protoč motor pokud bude ulitej tak sundej svíčku z motoru točením palivo vyfrkej , svíčku dej do žhavítka , musí bejt oranžová i když na ni lehce foukneš.
Svíčku doporučuju ASP a nebudeš mít problém.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od juraj.jurej »

Sviečku origo ASP,palivo máš dobré. Mne to robilo pri bohatej smesi. hlavnu ihlu zavreť trocha pretočiť potom o 2 otáčky povoliť. Keď chytí pokračovať podľa návodu na zábeh. Tie motory sa musia trochu zabehnúť zo začiatku trochu zlobia. Skontrolovať palivovú sústavu, musí byť celá utesnená! od pretlaku z výfuku až po karbec. Ak sa vracia palivo do nádrže a je dobre umiestnená nikde to asi netesní.
FrSky Tandem X20
StB

#23 Příspěvek od StB »

Zdravím Vás zkušenější kolegové a mám dotaz. Pořídil jsem si první 4-takt (SC 91) a chtěl bych se naučit ho spouštět. Jako by nemohl nasát palivo do spalovacího prostoru. Při ucpání sání, nebo výfuku jde palivo do karbecu (až to z něj teče), ale po snaze o roztočení nic, nebo max.nerozhodné převalování-blafání tam a zpět. Pokut vytočím svíčku a trochu mu dám frťana, tak jede bezvadně (motor je hlavou nahoru). Prosím o přesný postup při startu - otevření jehly, šoupátka... Děkuji.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od DAF »

Ne, že bych chtěl dělat rakouským soudruhům nějakou reklamu, ale myslím, že o tuhle informaci se podělit musím. Teď Lindinger udělal akci (netuším, jak dlouho bude trvat) a nabízí P.H. 91 - 15ccm 4T v přepočtu za trojku http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=18655 . Původní cena 175,-€, nyní jen nějakých 120,-€. Navíc, protože to je přes 90,-€, je poštovné zdarma.
Hitec Aurora 9X
geo
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od geo »

To je dobrá cena - přemýšlím o něm do Pawneeho. Ten TT75S byl na něj slabej, tak jsem ho aplikoval do Bellancy a tam to docela funfuje. Ale dostal jsem ho a darovanýmu koni ... :mrgreen: . Tak do toho ASP za tyhle prachy bych asi šel.
geo
DAF
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od DAF »

Tak rozmýšlej rychle. Jeden akce je a druhý být nemusí. Takhle jsem se rozmýšlel u jiného motoru a než jsem se defitivně rozhodl, bylo po akci. Já už mám tu patnáctku doma :lol: . Sice na to nemám éro, ale už mám nějaký typ, který bych v několika budoucích letech chtěl realizovat. Před tím ovšem musím dodělat to, co mám rozvrtané ve sklepě, případně i něco rozbít (i když velmi nerad), abych měl kam dát další :wink: .
Hitec Aurora 9X
geo
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od geo »

Čau DAFíku, tak už ho mám taky doma, jen dotaz - nemám u něj svíci :cry: . Tys ji měl nebo taky bez?
Když tak jakou kluci doporučujete pro tenhle motor?
Díkes
geo
DAF
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od DAF »

Abych pravdu řekl, tak zatím nevím :lol: . Já totiž ten motor teprve "dostanu", konci měsíce mám půl dne svátek 8) . Páč tomu manželka nerozumí, tak si tyhle věci objednávám sám, a páč je to dárek, tak to samozřejmě nesmím do té doby vidět :wink: . Kupoval jsem to v předstihu právě proto, že nikdy netuším, jak dlouho ta jejich akce bude trvat. Až to rozbalím, ozvu se. Ale myslím, že jsem si k motoru vždycky svíčku dokupoval, tady jí tedy, pokuzd máš pravdu, mít nebudu. Tak že k Houškovi a koupit pěknou OS Maxáckou pro 4T, myslím, že je to F.
Hitec Aurora 9X
StB

#29 Příspěvek od StB »

Borci, máte k motoru návod? Prosím o kopii :wink: moc dík.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od DAF »

A chceš to švabachem, v rozsypaném čaji, nebo tschechisch? 8) Mám od Pelikána jeho jakýsi (český) universální návod na motory ASP. Tam jsou obecně známé "kecy" a popis kroků, jakýsi vývojový diagram, že když je krok OK, máš postupovat dál, není-li, máš se vrátit na první políčko a hrát znovu (jako Člověče nezlob se! :lol: ), akorát u toho nemusíš házet kostkou :wink: . Jinak motory značek ASP, SY, P.H., Magnum a SC, mají být identické, pouze s jinou značkou. Myslím, že nějaké návody má na svých stránkách Libor Kolman (je zde jako Libor), pokud bys ten návod nenašel tam, nebo u "svého" prodejce, napiš SZ, zkusím to nascannovat a poslat mailem.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“