rc souprava okolo 5000 kč

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět

Která kombinace je lepší?

Turnigy t9x v2
38
60%
Spektrum dx6i + orange přijímač
25
40%

Celkem hlasů: 63

Zpráva
Autor
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

Re: rc souprava okolo 5000 kč

#31 Příspěvek od ČKALOV »

Já mám dojem že s tou T9x je to asi jako s ČZ na střeleckých forech některými vychvalovaná, jinými zatracovaná ale jako u všeho bude pravda někde mezi. Jinak si ale myslím že nejvíc by pomohlo mike97 pokud mu napíšete mám Tx XY a její klady a zápory a ne psát něco ve smyslu mám to a to a sem spokojenej ostatní je šmejd ( nemám na mysli nikoho konkrétně), to mu moc nepomůže.
mike97
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od mike97 »

Vy jste mi zamotali hlavu zase :D . Teď opravdu nevím, cenově to vyjde stejně a u dx6i mám plnohodnotnou záruku, kdežto na turnigy se záruka někde na aukru nekoná. Moc by mně pomohli pro a proti a také dám asi hlasování.
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
Drondys

#33 Příspěvek od Drondys »

ČKALOV píše:Já mám dojem že s tou T9x je to asi jako s ČZ na střeleckých forech některými vychvalovaná, jinými zatracovaná ale jako u všeho bude pravda někde mezi. Jinak si ale myslím že nejvíc by pomohlo mike97 pokud mu napíšete mám Tx XY a její klady a zápory a ne psát něco ve smyslu mám to a to a sem spokojenej ostatní je šmejd ( nemám na mysli nikoho konkrétně), to mu moc nepomůže.

Pro začátek doporučuji k přečtení článek od RiMra Turnigy T9x Plečka nebo bomba viz tento odkaz.

Programovatelnost

Rozdíly v původním firmware (dále jen FW) mezi Turnigy 9X a FS-TH9X jsou jen v drobnostech, které zatím nikdo přesně nezmapoval, ale obecně jsou o něco málo horší možnosti v tom FW co je dodáván k FS-TH9B. Podstatně lepší možnosti poskytuje až FW ER9X, který je možné flashnout jak do Turnigy 9X tak i do FS-TH9B.

Turnigy 9X s původním firmware:
Některé záležitosti popsané v návodech k původnímu FW v Turnigy 9X nemusí být zcela funkční s původním FW dodaném ve FS-TH9B.
Vybrané položky nabídky Systém: viz tento odkaz
Vybrané položky nabídky Funkce: viz tento odkaz

Firmware Er9x:
O co vlastně jde? viz tento odkaz
Základní seznámení s funkcemi: viz tento odkaz
Modelové situace a mixy krok za krokem: viz tento odkaz
F3K - 4 letové režimy: viz tento odkaz
Možnosti offline editace v eePe: viz tento odkaz
Učitel-žák v novém lesku: viz tento odkaz
Úprava podsvícení z HK pro ER9x od Skinera: viz tento odkaz

Doplňující informace

Volitelné příslušenství viz tento odkaz.
Párování (bindování) přijímače viz tento odkaz.

T9X i FS-TH9X se dá používat tak jak je bez úprav. Pokud však někdo bude mít zájem může si různé úpravy buď zrealizovat sám podle návodu a nebo pokud se na to necítí tak se může na jejich realizaci domluvit s někým z lidí kdo to umí. Takže i když třeba někdo nemá patřičné technické znalosti a bude chtít nějakou úprav je to možné provést. Kdo provádí nahrání firmware ER9X a případně i jiných úprav a vylepšení na této RC soupravě to je uvedeno viz tento odkaz.

Zevrubné porovnání hardware mezi Turnigy 9X a FS-TH9B je uvedeno viz tento odkaz.

Kdo by měl zájem o pult pak je k dispozici Pult na T9x od Argo22 viz tento odkaz.

Různá další vylepšení T9X viz tento odkaz.
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od ČKALOV »

Stránkám RiMra sem věnoval dost času a musím napsat klobouk dolu, podle mě sou vyčerpávající odpovědí na otázku T9x. :) Díky RiMrovi sem se dal na cestu dobrodružství s T9x a Frsky. :wink:
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od ČKALOV »

mike97 píše:Vy jste mi zamotali hlavu zase :D . Teď opravdu nevím, cenově to vyjde stejně a u dx6i mám plnohodnotnou záruku, kdežto na turnigy se záruka někde na aukru nekoná. Moc by mně pomohli pro a proti a také dám asi hlasování.

No ono to hlasování dost závisí na tom jestli mají hlasující osobní zkušenost s oběma Tx. :wink:
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Pajas »

Stejně nejvíc záleží na tom, jestli budeš chtít T9x upravovat a věnovat jí čas ;-). Co se týče DX6i:
+Nemusí se nijak upravovat, aby spolehlivě fungovala
+Je lehčí než T9x
+Pohon 4AA tužkovými bateriemi (a stejně nevím o nikom, komu by to nefungovalo!!, je to pohodlnější než akupack)
+Výhody přenosu Spektrum (dají se dokoupit laciné Orange z hobbykingu, Spektrum má modelmatch, což znamená, že se nestane, že omylem s nastavením pro Easy Glider poletím s FunCubem - přijímač prostě nenaskočí a bude ve failsafe, větší paleta přijímačů než má Turnigy, možnost spárovat s modely ve verzi BNF)
+Plnohodnotná záruka, když se koupí nová
-Může se stát, že praskne trim, v tom případě je jedna z možností to otevřít a vyndat tu páčku a našroubovat tam šroub, nebo ji vyztužit, případně vyrobit kopii

Rozhodně se v DX6i nemusí nic dodělávat, aby byla spolehlivá, u Turnigy se musí minimálně zkontrolovat, jestli jsou pájené spoje k potenciometrům v pořádku...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od arda1 »

jag42 píše:Snad si nemyslíš, že výrobky Hitec se vyrábějí v Evropě, USA, nebo Japonsku?
:lol: :lol: :lol:

Nejde o to kde se dělaj - ale jak se dělaj (kvalita, výstupní kontrola.....) a tam jsou sakra rozdíly -Radek
ICQ 638556901
dokken

#38 Příspěvek od dokken »

ježíš to je furt dokola, hele lidi nekupujte si jí, stejně ji neseženete, páč je imrvére vyprodaná..je to šmejd, ty tisíce lidí co na ní čekaj v backorderu jsou asi padlí na hlavu.. :roll:
mike97
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od mike97 »

No sepsal jsem si pro a proti

DX6i
Pro
simulátor, plnohodnotná záruka

Proti
jen 6 kanálů (ale klapky můžu spojit V kabelem),
vypadávající trimy, menší vybavenost

cena 3300 + přijímače

Turnigy
Pro
Lepší vybavenost
honza it poskytuje také prý 2 roční záruku
a nahraje tam i sw er9x.

Proti
Může být poruchová, ale je tam záruka a má prý i dílnu, kde to spravuje.
Nejde bez zásahu simulátor (vím jak to tam funguje)

Cena 2300, popřípadě er9x - 400 kč a možnost akupacku 400 kč, takže 3100 i s přijímačem a se všemi funkcemi. (S led podsvícením je to 3300)

hmm, vychází mi líp ta turnigy, když si to tak všecko kolem vezmu.
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Kissman »

pokud pouzijes prijimac s PPM vystupem, jde i simulator bez jakehokoliv zasahu do Tgy ;) jinak osobne preferuji spolehlivost... to ze ma nekdo dilnu kde muze neco spravit je sice fajn, ale budu radeji, kdyz nebude muset spravovat nic, protoze v 99% se ti to stane za letu a posles treba ero do zeme.
Naposledy upravil(a) Kissman dne ned 08.04.2012 15:29, celkem upraveno 1 x.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od ČKALOV »

No, hlavně nehleď na nějakou stokorunu mohlo by tě těch pár kaček pak dost štvát. Ber to rozumem. :wink:
Louda

#42 Příspěvek od Louda »

Jestli se díváš na použité pak proč ne
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Fu ... ac/428452/

a za par let když tak vyměníš vysílač za FG 8 když by ti tento neměl stačit.
Drondys

#43 Příspěvek od Drondys »

Kissman píše:pokud pouzijes prijimac s PPM vystupem, jde i simulator bez jakehokoliv zasahu do Tgy ;) jinak osobne preferuji spolehlivost... to ze ma nekdo dilnu kde muze neco spravit je sice fajn, ale budu radeji, kdyz nebude muset spravovat nic, protoze v 99% se ti to stane za letu a posles treba ero do zeme.

No tak to doporučuji se opět zeptat RiMra. Pokud už se vyskytují vady u T9X jsou obecně v menšině oproti tomu množství co se jich prodává (jen pro zajímavost na LeaderHobby je v současnosti cca 700 předplacených kusů) a z té menšiny, u které se vyskytne nějaká závada pak většinou nikoli za letu, ale už na zemi při uvádění do provozu. Samozřejmě, že nic není 100% a ani DX6 není ve 100% případů bez vad.

Pokud chce mít někdo opravdu větší jistotu z hlediska kvality atd., pak lze konstatovat jen to, že dobrou volbou v takovém případě není ani T9X, ale ani DX6.
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od ČKALOV »

Myslim že pokud půjde vývoj stejným tempem jako teď tak za pár let si koupíš něco docela jiného a nebo taky nic. :D
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Pajas »

mike 97: Výše jsi psal, že máš nějaký vrtulník, se kterým by se teoreticky dal spárovat Spektrum vysílač. Je pravdou, že co do vybavení, tak DX6i není tak dobrá, jako třeba Optic 6, na který se ale úplně zapomnělo. Takže pokud ti nejde o Orange a ani o Spektrum, tak je tu ještě Optic 6, který má o něco málo více výhod než DX6i v programovém vybavení, nikoliv však v technologii přenosu, tam se nedají použít Orange, jen originální přijímače.
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“