StanleyT28 píše:Spise nez polemizovat nad pouzitim syntetiky vs. ricin, mimochodem u 4T mi to prijde v pohode, protoze motor neni tesny jako 2 T, me zarazi spise to, ze tazatel motor zabihal na volnobeh a pridaval otacky soupatkem karburace. Nebo to tak z prispevku vypliva. To je chyba nejvetsi, zabiha se s plne otevrenym soupatkem a otacky se reguluji obohacovanim jehlou. Ale jestli to tak delal, beru zpet.
Ano je to přesně tak jak píšeš. Takže jsem to dělal hodně blbě. V návodu o tom, jak má být otevřené šoupě nic není. Píšou jen, že má být hlavní jehla o 1.5 otáčky otevřená, to by ale znamenalo, že motor bude běžet v hodně vysokých otáčkách. Aby mohlo být šoupě naplno otevřené, musí být přece jehla povolena o hodně víc.
Jinak se spouštěním motoru to dopadlo včera stejně a musím se přiznat, že si připadám jako úplná trubka
Co se týče paliva, tak jsem namíchal tuto směs na zabíhání (někde jsem to tu četl). Do 1l Rapiconu 10% nitro jsem přimíchal 50 ml ricinu (takže +-5%). V tom snad problém být nemůže.
Luky-plane