rc souprava okolo 5000 kč

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět

Která kombinace je lepší?

Turnigy t9x v2
38
60%
Spektrum dx6i + orange přijímač
25
40%

Celkem hlasů: 63

Zpráva
Autor
mike97
Kontaktovat uživatele:

rc souprava okolo 5000 kč

#1 Příspěvek od mike97 »

Ahoj, snad po roce se na foru zase ukazuji. Mám čínskou vysílačku snad hk-t6? Lítám s Easy gliderem pro. A přemýšlel jsem, že si pořídím další model - něco do větru (Funcub, minimag...) No a budu potřebovat novou rc soupravu. Napadl mě optic 6, dx7 nebo dx6i a eclipse 7 pro. Nejvíc se mi líbí optic, protože se dá koupit za 4500 hned s dvěma přijímači. Jakou vysílačku mi poradíte? Nejsem náročný, beru to jako uvolnění při hromadě učení. Takže by mi mohl optic i stačit? Díky za názory .)
Naposledy upravil(a) mike97 dne ned 08.04.2012 10:37, celkem upraveno 1 x.
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
Luky-plane

Re: rc souprava okolo 5000 kč

#2 Příspěvek od Luky-plane »

Ahoj,
Optica se Spectrou 24 mám a jsem plně spokojený. Mám 4 éra (viz. dole) a nenašel jsem nic, co by mi na něm chybělo.

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pajas »

Záleží taky třeba na tom, jestli na tom FunCubu budeš využívat i klapky apod. Potom je lepší DX7 či Eclipse 7 PRO. Pouze na křídélka stačí DX6i či Optic 6. U Spektrumu je výhoda, že se dají zakoupit Orange přijímače, jsou to kopie DSM2, velmi laciné, ale jen do houboletů, kdyby se náhodou porouchaly.. Já mám ve wing-dragonu Orange 6ch a zatím se neporouchal.
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BambiSpP »

A nebilo by rozumnější koupit to rádio na bazaru-dávat za Optica 4500 kč mi nepřijde jako dobrá volba.Ber to jen jako můj názor
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
huja

#5 Příspěvek od huja »

v téhle cenové relaci teď vybírám taky, zatím je favoritem Graupner mx-12, dá se koupit za 4.100 a Optic rozhodně převyšuje. DY7 taky nebude špatná, Eclipsu jsem po konzultacích vyloučil, přijde mi dost zastaralá
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od BambiSpP »

http://inzerce.modelbazar.cz/rc-model/e ... va/?page=2 Úplně dole to by byla asi lepší volba nebo turnigy
Alesmodelar
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Alesmodelar »

vezmi toho optika, taky ho mám a nemůžu si ztěžovat..
jag42

#8 Příspěvek od jag42 »

Já doporučuji T9X. Měl jsem kupu let Eclipse a ta je proti T9X hloupá a zastaralá a za dvojnásobnou cenu. (Jediný plus je u Eclipse displej nahoře) .
Než si koupit Hitec , tak je lepší koupit T9X a k tomu ještě nové letadlo a výjde tě to stejně a budeš mít o třídu lepší rádio.
To je můj názor po 5 letech s Eclipse a 1 roku s T9X.
mike97
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od mike97 »

No jo ale je to zase Čína. Asi bych chtěl něco spolehlivějšího - pro všechny případy :). Ale hk-t6 funguje dobře - až na tu výdrž. A nechci něco "dodělej si sám". Ty klapky bych chtěl využít - pokud to funcub bude. Takže sedmikanál? Ještě myslím na něco bazarového, ale bojím se, aby to nebyl zgarb. Už mě tak jednou vypekl někdo s Easy gliderem. Postupně přestávala jet drahá elektronika a musel jsem vše vyměnit.

Takže starou verzi DX7 nebo http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... lozka=3059 .

Ale také vychází na 5500. Áchjo, tak začínám uvažovat o tom turnigy - nebo něco z bazaru.
jag42

#10 Příspěvek od jag42 »

Snad si nemyslíš, že výrobky Hitec se vyrábějí v Evropě, USA, nebo Japonsku?
:lol: :lol: :lol:
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od BambiSpP »

Jestli chceš turnigy tak doporučuji od Rimra http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kissman »

huja píše:v téhle cenové relaci teď vybírám taky, zatím je favoritem Graupner mx-12, dá se koupit za 4.100 a Optic rozhodně převyšuje. DY7 taky nebude špatná, Eclipsu jsem po konzultacích vyloučil, přijde mi dost zastaralá
Mam takovy jisty pocit, ze 2,4GHz Eclipsa je novejsi jak Optic :D kolem 6k se uz da poridit jeta Aurora :) Jinak bych doporucil Mx-12 ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
mike97
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mike97 »

jag42 píše:Snad si nemyslíš, že výrobky Hitec se vyrábějí v Evropě, USA, nebo Japonsku?
:lol: :lol: :lol:

Nemyslím, ale budou podle mě spolehlivější než turnigy, u které jak někteří říkají - dodělej si sám. Ale zas si turnigy někdo vychvaluje a moje zkušenost s HK - t6 je supr.
Samozřejmě pokud bych nebral Funcub, tak mi stačí nějaký šestikanál. Tak se jdu zeptat do jiného tématu, jaké druhé letadlo. Jinak prosím raďte dál.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kissman »

vim o spouste lidi co lita funcuba na 6ch... nevidim v tom problem ;) pokud ti netreba provozovat vlecnou tak ses v pohode i kdyz prijdes o krapet komfortu, nicmene litat se s tim plnohodnotne da ;) Jinak Hitec a spol. jasne ze se taky neco vyrabi v cine, ale je podstatny pracovni postup a vystupni kontrola :) neznam moc Opticu (vlastne zadneho), u kterych odesli potaky, na druhou stranu znam spousty Turnigy, kde ano ;) ale to je uz na jine tema ;)

Za me stale MX-12 ;)

Dalsi varianta je koupit v ramci co nejvetsich uspor bazarove kvalitni radio at uz 2,4GHz (jak rikam, jeta Aurora se da sehnat uz za 6k) ev. jako posledni moznost 35MHz radio high-end a do toho dat 2,4GHz modul ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
mike97
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mike97 »

Takže používali i u Funcuba vztlak. klapky jo při 6ch? Teď jsem se díval a je na aukru ta turnigy za 2.300 kč. Takže zajímavé a levné. Přemýšlím, jestli turnigy nebo něco z bazaru.

na MX-12 se podívám ještě :). Ale abych zase při té bazarové koupi nenaletěl, ale to asi vyjde nastejno, jestli turnigy či něco z bazaru.
Naposledy upravil(a) mike97 dne sob 07.04.2012 21:41, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“