Graupner mc 32

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
creagel

Re: Graupner mc 32

#136 Příspěvek od creagel »

Kamca píše:taky jsem zkoušel nějakové hlášky,ale zatím mi nedocvaklo jak je z toho prg.dostat ven.Jinak asi aby bylo prodejné tak to museli někde ořezat viz nějaké pačky plast,knoflíky válečky, jinak soft si myslím je zatím v pohodě.Už teď vím,že nevyužiju všechny možnosti softu!!

pokud pouzijes ten muj program:

ruzne/vdf_maker.zip

Tak muzes puvodni hlasky z VDF souboru exportovat.
Kamca

#137 Příspěvek od Kamca »

jj ten jsem zkoušel :D no jak říkam chce to víc času na prozkoumání.
Kamca

#138 Příspěvek od Kamca »

jak přiřadím danému vypínači hlášku
creagel

#139 Příspěvek od creagel »

Kamca píše:jak přiřadím danému vypínači hlášku

No, ted prave nepriradis. Ted muzes priradit na jeden vypinac zapinani/vypinani varia a na jiny skupinu hlasek.

V menu Telemetry -> Voice Trigger

muzes priradit prepinace pro trigery a vario.

Pres Transfer, Receiver, Vario Modul si muzes zvolit, co vse ti bude hlaseno. Mysleno tak, ze se to hlasi v cyklech.

Napr.

Vyska, max. stoupani, aktualni cas, stopky, napeti prijimace a pak vse znova od zacatku.

Hlaseni muze byt na vyzadani daneho prepinace, nebo v cyklech v urcitych casovych intervalech.

Tohle mne nevyhovuje. Uz jsem probiral s vyvojarema jak by to slo "jednoduse" prepsat tak, aby sis mohl hlasky priradit na ruzne prepinace. Tak uvidime, co prijde v dalsich verzich sw.
Kamca

#140 Příspěvek od Kamca »

aha no to jsem si myslel,že to nebude tak jednoduché.
nikdy jsem to nepotřeboval myslel jsem si,že to přehrává hlášky tak to využiju i tímto způsobem
v aktualizaci SW nemaji problém,tak uvidíme co čas přinese

Díky
jinak lítám velké větroně tak snad využiju konečně 8servové nastavení křídla, no uvidíme :mrgreen:
creagel

#141 Příspěvek od creagel »

creagel

#142 Příspěvek od creagel »

Tak dnes jsem absolvoval prvni let s MC-32. Jeste ze jsem vzal otloukanka Jozina, kteryho jsem se chtel zbavit :) Zatim trochu hledam kniply a napr. po odhozeni modelu jeste porad dlouho tapu :( Navic mam porad jeste asi moc volne kniply - dal jsem si neplanovane s Jozinem touch & go pri pristani (a to ero nema podovzek a ma sklopku). Nastestito odnesli jen prevody v sevu smerovky.

Jinak vario funguje paradne, vcetne nasledneho vycteni pres DataExplorer. Uz se tesim, az to nalozim do Maxiona a zmerim konecne jeho stoupani. Puvodni odhad kde je 100m vysky vzal za sve - je to nize, nez jsem si myslel :)

Trochu me prekvapilo hlaseni aktualni vysky i bez prepnuti navoleneho prepinace. Mam navoleno hlaseni aktualni vysky na vypinaci 9 (momentovy). Ale kdyz ero zacalo stoupat kolmo nahoru, tak se najednou ozvalo "vyska 20 metru", "vyska 40 metru", ... "vyska 100m". To same pri sestupu (tentokrat pozvolnem). Hlaseni "40 metru", "20 metru". Tohle musim nekde vypnout :)
creagel

#143 Příspěvek od creagel »

Napipal jsem dalsi ero do vysilacky a porad nemuzu prijit na par veci:

1) Lze nejak priradit snapflaps na prepinac (ne letovy rezim)? Tzn. abych si je mohl vypnout/zapnout v danem letovem rezimu? Nechci mit dalsi letovy rezim jen kvuli tomuhle.

2) Na pace plynu mam crow mix. Pristihl jsem se, ze si obcas sahnu pri kridelkach do vztlaku (paka i serva jsou dost citliva). Tak jsem chtel na kniplu deaktivovat v nekolika malo procentech pri zavrenych klapkach jeho funkci. Zatim jse to vyresil upravenou krivkou. Jenze prvni bod krivky muzu pridat az na 75% (a to je zase uz moc). Lze to vyresit nejak jinak?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od TomasC »

Předesílám, že MC32 nemám. Nicméně SW dle mě vychází z MC22, kterou mám docela zmáknutou.

1) snapflaps (předpoládám mix VOP do klapek a křidélek) vypínač normálně přiřaditelný byl.

2) tohle bych vyřešil virtuálním vypínačem na páce plynu. Problém ale bude, že pak to naskočí po sepnutí na polohu páky, kde se vypínač sepne. Dle mě je křivka je dobré řešení. To že jde dát od 75% je smutné.

Všechno tohle bych vyřešil letovými režimy. Pouze v režimu Přistání CROW. Jinak páka bez vlivu.
creagel

#145 Příspěvek od creagel »

TomasC píše:Předesílám, že MC32 nemám. Nicméně SW dle mě vychází z MC22, kterou mám docela zmáknutou.

1) snapflaps (předpoládám mix VOP do klapek a křidélek) vypínač normálně přiřaditelný byl.

2) tohle bych vyřešil virtuálním vypínačem na páce plynu. Problém ale bude, že pak to naskočí po sepnutí na polohu páky, kde se vypínač sepne. Dle mě je křivka je dobré řešení. To že jde dát od 75% je smutné.

Všechno tohle bych vyřešil letovými režimy. Pouze v režimu Přistání CROW. Jinak páka bez vlivu.

Zanu od toho jednodussiho.

2) Hodnoty nad 75% a pod -75% jsou brany jako "Point H" a "Point L" (bavime se o krivce kanalu 1 pro klapky). Mozna to pujde menit nad/pod tyto hodnoty v novych verzi fw.

1) Ano, jedna se o mix vyskovpky do cele odtokovky.Jsme ale trochu zmaten.

V menu "Wing Mixers" je moznost "Flaps 6->3 elevator", s moznosti zadaz 2 hodnoty v procentech + priradit vypinac. Pokud tady nastavim jakoukoliv hodnotu (jdou mi menit pouze obe zaroven), tak pri pohybu kniplu to nedela vubec nic.

A pak mam jeste moznost v podmenu "Multi-flap menu" nastavit 4 hodnoty v procentech (2x pro kridilka a 2x pro klapky). U teto moznosti uz neni mozne priradit vypinac.
Tady uz se vse chova jak ma (ale bez one moznosti priradit vypinac). Pouze je moznost to mit v kazdem letovem rezimu jinak.

Muze mi nekdo, kdo se v tom orientuje poreferovat, k cemu je to prvni menu "Flaps 6->3 elevator"? Z manualu ani z chovani era pri testovani jsem to nepochopil :(
creagel

#146 Příspěvek od creagel »

Tak jsem si snap-flap nastavil pres "Wing mixers" -> "Multi-flap menu" a polozku EL->FL (pro kridelka i klapky jsem si nastavil pozadovane hodnoty). Akorat to prirazeni prepinace je trochu nelogicky v radku s "EL->FL offset" :)

Ale porad to neni ono - chtel bych jen pri pritazeni vyskovky dat odtokovku dolu, jenze ted mi jde odtokovka nahoru, pokud potlacim :(

Porad mi ale unika vyznam "Flaps 6-> elevator" a to prirazeni hodnot + prepinace. At se snazim jak se snazim, tak pri nastaveni jakekoliv hodnoty to dle servomonitoru nic nedela. Pritom o radek vyse "Aileron 2->4 rudder" se to chova tak jak ma (tzn. do kridelek to mixuje smerovku).
creagel

#147 Příspěvek od creagel »

Tak snapflaps uz jsou jak jsem potreboval. Asi bug ve fw, protoze ve verzi 1.025 uz jde nastavit snapflaps pro odtokovku nahoru i dolu zvlast (driv to proste neslo, pri pohybu pakou vyskovky to nevybralo potrebnou polozku).
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od TomasC »

Jak je ti příjemná práce s rotačním kalíškem?? Chvilku jsem si s tím hrál a lezlo mi to pěkně na nervy.
creagel

#149 Příspěvek od creagel »

TomasC píše:Jak je ti příjemná práce s rotačním kalíškem?? Chvilku jsem si s tím hrál a lezlo mi to pěkně na nervy.

Mne osobne se s tim pracuje velmi dobre. Znamy, ktery je u MC-24 navyknuty na rotacni kolecko chvilku remcal, ale pak se mu s tim pracovalo lepe, nez s rotacnim koleckem na jeho stare MC-24 :)

Za me je taky fajn, ze jednim ovladacem jde udelat vice fci a nemusi tam byt dalsi zbytecna tlacitka (krom rotacniho ovladace tam funguji ruzne multy stisky).
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od TomasC »

To jsem si tak trošku říkal, že je třeba si na to zvyknout.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“