Výběr autíčka pomoc
Výběr autíčka pomoc
Zdravím,poradíte s výběrem autí uvažuji o nitru monster truck.Líbí se mě tento zatím - http://www.savage.cz/cz/zbozi/rc-modely ... ravou.html
ale neví jak to je s tou životností.Přemýšlel jsem i o elektru,ale nechci jenom nabíjet hlavně jde o to jezdit.Používat to budu jenom pro zábavu žádné závody.Rád uvítám vaše názory co vybrat jsem začátečník.
ale neví jak to je s tou životností.Přemýšlel jsem i o elektru,ale nechci jenom nabíjet hlavně jde o to jezdit.Používat to budu jenom pro zábavu žádné závody.Rád uvítám vaše názory co vybrat jsem začátečník.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr autíčka pomoc
- Doporučuji něco přečíst - třeba tohle téma: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=29&t=46970
- Pak doporučuji zajít za nejbližším autíčkářem a ujasnit si, kde budeš jezdit (sám před chalupou, to po chvíli omrzí)
- Pokud jsi začátečník a nemáš zkušenosti s nitro motory a budeš na to asi sám, pak rozhodně nitro nedoporučuji - raději kup dvě baterie a dobrou nabíječku. Cenově to vyjde nastejno nebo lépe a na začátek budeš mít o polovinu problému méně.
- A ne, nitro modely určitě nejezdí déle, rychleji ani snadněji než elektro
"Jen" dělají navíc krásný zvuk a vůni.
- Pak doporučuji zajít za nejbližším autíčkářem a ujasnit si, kde budeš jezdit (sám před chalupou, to po chvíli omrzí)
- Pokud jsi začátečník a nemáš zkušenosti s nitro motory a budeš na to asi sám, pak rozhodně nitro nedoporučuji - raději kup dvě baterie a dobrou nabíječku. Cenově to vyjde nastejno nebo lépe a na začátek budeš mít o polovinu problému méně.
- A ne, nitro modely určitě nejezdí déle, rychleji ani snadněji než elektro
-
Toto auto jsem měl,ale v elektro verzi a nedoporučuji ho,akorát se sním budeš trápit a cpát do toho peníze.
Nedávno jsem se bavil se začátečnikem co má nitro a řikal že třeba hodinu ladí a pak chvilinku jezdí,že je to strašně těžký,a vůbec co vím tak nitro je náročné na udržbu aji na finance,
Za mě Elektrický model
Nedávno jsem se bavil se začátečnikem co má nitro a řikal že třeba hodinu ladí a pak chvilinku jezdí,že je to strašně těžký,a vůbec co vím tak nitro je náročné na udržbu aji na finance,
Za mě Elektrický model
Je: E-firestorm flux,Traxxas Summit
Bylo:2x himoto,3x traxxas,4x HPI
http://pavlos12.rajce.idnes.cz
Bylo:2x himoto,3x traxxas,4x HPI
http://pavlos12.rajce.idnes.cz
za me taky
pořid´ něco od traxxas a budeš max spokojenej. taky sem si tady nechal poradit. A opravdu takový e revo co vydrží neskutečný .... a lítá to stejně jak nitro a minimální udržba.....
double horse 9051colibri pro v4,5walkera cb 180dtrAXXAS E REVO VXL
popravdě já se taky rozhodoval mezi nitrem a elektrem a zvolil jsem nitro...už jen proto že mě baví starat se trošku o model a udržovat ho hlavně po stránce motorové...jezdil jsem střídák a bylo to takové nudné...zapojit baterku a jet, potom dát do krabice a hotovo...u spalováku se mi líbí, že tak jak se o něj člověk stará tak se odmění...za mě spalovák je to o dost blíž realitě...zvuk, kouř, servis...a ještě jedna věc asi hodně záleží co si člověk koupí za model...já si koupil Thunder Tiger EB4-S2 a jsem maximálně spokojen...zaběhl jsem, naladil a od té doby jezdím naprosto bez problémů...tohle je věc názoru a požadavků jezdce...
Ja by som snáď len doplnil, že je to tiež otázka penazí.... a určite by som išiel do elektro Traxxas ale určite sa treba s niekym skúseným poradiť (a nekupuj hlavne podľa najnižšej ceny lebo sa Ti to vypomstí neskôr) a čítaj, študuj a pozeraj internet - nájdeš tam veľa dobrých rád....
- Paczqo
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem Savage SS s 4,6 motorem vrazil jsem do toho hromady peněz a času a sice jsem měl krasnej vzuk smrad z vyfuku ale zase tolik jsem toho nenajezdil a docela rychle to šlo z domu prootže mě to spiš štvalo než abych z toho měl radost.
Nedavno jsem pořídil Traxxas E-revo VXL 1/16 trochu zainvestoval do tuningu a jsem maximalně spokojenej a že bych se v tom nemohl hrabat a ladit to na to si stěžovat nemužu a poježdění je s tim naprosto luxusní a rozhodně to neni nabit baterku zajezdit a dát do krabice udržby je na tom taky dost
Nedavno jsem pořídil Traxxas E-revo VXL 1/16 trochu zainvestoval do tuningu a jsem maximalně spokojenej a že bych se v tom nemohl hrabat a ladit to na to si stěžovat nemužu a poježdění je s tim naprosto luxusní a rozhodně to neni nabit baterku zajezdit a dát do krabice udržby je na tom taky dost
Graupner MX-12 HOTT, VA-Models Pegasus, Toro 900 TP
riesil som uplne presne to iste co ty, len mne trvalo menej ujasnit si ci elektro alebo nitro.
ako uz pisali, aj o elektro sa staram, celkom casto sa da povedat.
Neboj, ked to rozstrelis o lampu mas dost roboty to dat dokopy.
A ked nebudes mat co robit, tak to preventivne rozstrel o lampu znova a zas mas robotu.
ako uz pisali, aj o elektro sa staram, celkom casto sa da povedat.
Neboj, ked to rozstrelis o lampu mas dost roboty to dat dokopy.
A ked nebudes mat co robit, tak to preventivne rozstrel o lampu znova a zas mas robotu.
h4Wk píše:...za mě spalovák je to o dost blíž realitě...zvuk, kouř, servis...
OT: kolik znáš reálných terénních aut, které pohání kvičící dvoutakt?
Mira2506 píše:...ale nechci jenom nabíjet hlavně jde o to jezdit...
Asi vychazis z mylne informace o bateriich, ktere vydrzi prilis kratkou dobu. Za me doporucuji koupit 2 sady baterek a uvidis, ze to pro zacatek bohate staci. Ono pokud bys mohl jezdit donekonecna, taky te to nebude bavit porad. Na jedny baterky dneska auta jezdi i hodinu, zalezi na kategorii. Psal jsi o hobby vyuziti a 40 minut by vubec nemel byt problem. Kdyz koupis 3 sady baterek, budes vyjezdeny azaz.
Nitro sice krasne smrdi a dela kraval, ale to je asi tak vse. Stavu musis doplnovat do kazdych 8-10 minut. Nadrze nebyvaji vetsi. Po kazdem jezdeni MUSIS auto vycistit. U elektry se k tomu muzes vratit po, u nitra tak muzes motor i znicit, pokud se o nej nepostaras. Navic to stelovani, jak tu uz nekdo nastinil... Zazil jsem to a nikdy bych to nechtel.
Ja prisel se 4 baterkama a nekdy v pulce druhy prisli kluci s nitrem. Stelovali, stelovali a nekde na zacatku ctvrte baterky zacali jezdit. Pak se manik netrefil na BMX draze, do neceho drcnul, zaseklo se mu servo plynu a bugyna vystrelila jako sip do vzduchu a nabrala silenou rychlosti smer silnice. Je to extremni pripad, ale je.
Pokud nejsi opravdu KOVANY clovek od fochu, ktery beze smradu a kravalu motoru nemuze vydrzet, jdi do elektry. Nebudes litovat.
- Paczqo
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak ja mam nějaky baterky z letadel něco je koupeno od mistniho člena jsou to číny ale dobré + dvě orginal baterky všeho všudy mám 8 baterek a za odpoledne 2 - 3 hodiny stěží vylítám půlku, když jo hodně jezdim a kravím tak vyjedu za tu dobu max 6 baterek a to jezdim většinou na dvě naráz takže strach z neustaleho nabijení a ježdění je zbytečný, samozřejmě chce to nějakou nabiječku ne co je v setu ktera potřebuje pul dne na nabiti, ja jsem specialně pro auto abych nevytahoval velkou co mam kvuli letadlum koupil malou equilibrium mini V2 která bohatě stačí a nabijenim trávim fakt minimum času. taky jsem měl obavy moje posledni elektra byla tamiya TT-01 s jednosměrnym motorem 540 ale od te doby se to fakt hodně změnilo k lepšímu a nelituju koupě.
Každopadně doporučuju zkusit co ti bude vyhovovat ja si nebyl jistej jestli placku nebo nějakej monster jako traxas emaxx ale pak jsem u syna znameho viděl e-revo 1/16 a bylo to jasné s tim revem se dá jak řádit v terenu tak i na asfaltu.
Každopadně doporučuju zkusit co ti bude vyhovovat ja si nebyl jistej jestli placku nebo nějakej monster jako traxas emaxx ale pak jsem u syna znameho viděl e-revo 1/16 a bylo to jasné s tim revem se dá jak řádit v terenu tak i na asfaltu.
Graupner MX-12 HOTT, VA-Models Pegasus, Toro 900 TP
Výběr autíčka pomoc
Kdyz elektro, tak jedine stridavej motor.
Kovboj píše:h4Wk píše:...za mě spalovák je to o dost blíž realitě...zvuk, kouř, servis...
OT: kolik znáš reálných terénních aut, které pohání kvičící dvoutakt?
Myslel jsem to obrazně...princip je stejný(samozřejmě 2T nemůžu srovnávat s 4T, ale chápeš..) Jinak jak jsem psal asi záleží na tom kdo obsluhuje motor...jezdím teď každý den a na motor jsem nešahal...jo samozřejmě třeba 1/8 otáčky sem tam udělám když chci at to jede víc nebo když se moc hřeje tak obohatím směs, ale to je vše, takže by mě zajímalo co tam kluci "seřizovači" pořád ladí...taky asi záleží jaký jezdí motor...já jezdím ThuTiger PRO-21BX-R a je to naprosto bezproblémový motor...kdysi jsem jezdil Tamiyu DF-03RA do které jsem koupi stříďák 10,5 závitu a auto jezdilo cca 2 měsíce a odešly mi všechny unašeče kol, a totálně se vysypal diferák(tím to nechci srovnávat s HPI atd...) ale myslím si že by to taky mělo něco vydržet protože to stálo celkem dost...A samozřejmě netvrdím že je nitro světové oproti elektru...jen třeba mě příjde více zábavné
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Tak se dívám, že k tématu reagují všichni jen ne autor původního příspěvku. 
To h4Wk: Kde ve FM jezdíš? Jezdíš i elektro nebo cesťáky? (Když tak SZ)
To h4Wk: Kde ve FM jezdíš? Jezdíš i elektro nebo cesťáky? (Když tak SZ)
-
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Taky se vyjádřím. Osobně jezdím pouze elektry. Ale pár spalováku už jsem tady u nás klukům pomohl zaběhnout. Když zjistili jen kolik paliva připadlo na záběh motoru, tak se jim protočili panenky v očích, měli představu ýe na jeden kanystr budou jezdit minimálně půl roku
Pak jsem jim předvedl své elektry a ejhle, hned se toho zbavili a pořídili E-Revo. další aspekt je kde opravdu chceš jezdit, spalovák je opravdu dost hlučný a nemusí se to sousedům líbit. Pokud chceš Monstra v měřítku 1:8, máš 3. možnosti: Hpi Savage Flux, Traxxa E-Revo, Traxxas E-Max. Pozor u Traxxase kupuj jen verze se stříďákem. Pokud nechceš investovat tolik peněz, je ještě slušná možnost koupit Traxxas Stampede VXL 4x4, ovšem už je to měřítko 1:10. Když tak napiš PM, něco vyberem.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/