HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
- chilliheli.com
- Kontaktovat uživatele:
Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti
Nové informace o problémech se signálem.
HeliCommand má právě v testování nový firmware, který tyto problémy řeší. Znamená to tedy, že tak 2 týdny to budou testovat, aby si byli jisti, že je to vyřešeno a pak jej vyšlou mezi nás. Myslím, že to je velmi dobrá zpráva!
Tento nový firmware bude řešit problémy s kopáním do kanálů bez ohledu na připojený přijímač. Takže od satelitů Spektrum přes S.BUS až po libovolné přijímače jiných značek.
Problém s kopáním do signálů jak ho tady kluci popisují je jen kombinace určitých vysílačů a přijímačů. Není to tedy problém všech! Jak jsem byl informován, tak tento prolbém aktuálně zaznamenali i jiní výrobci bezpádlových systémů, takže to není PROBLÉM JEN S HC3.
Vydržte to chvíli. Je to na dobré cestě.
HeliCommand má právě v testování nový firmware, který tyto problémy řeší. Znamená to tedy, že tak 2 týdny to budou testovat, aby si byli jisti, že je to vyřešeno a pak jej vyšlou mezi nás. Myslím, že to je velmi dobrá zpráva!
Tento nový firmware bude řešit problémy s kopáním do kanálů bez ohledu na připojený přijímač. Takže od satelitů Spektrum přes S.BUS až po libovolné přijímače jiných značek.
Problém s kopáním do signálů jak ho tady kluci popisují je jen kombinace určitých vysílačů a přijímačů. Není to tedy problém všech! Jak jsem byl informován, tak tento prolbém aktuálně zaznamenali i jiní výrobci bezpádlových systémů, takže to není PROBLÉM JEN S HC3.
Vydržte to chvíli. Je to na dobré cestě.
Naposledy upravil(a) chilliheli.com dne čtv 29.03.2012 18:38, celkem upraveno 1 x.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Pavle prosím Tě, mohu poprosit o bližší informace? Co a o jakém kopání mluvíte? To jsou jako nějaké přenosové chyby signálu ne bo co je ten problém?
Mluvil jsi o ostatních bezpádlo jednotkách. A koho všeho se to týká?
EDIT:
Aha tak jsem to dočetl celé, stornuji otázku. No je to zajéímavý co se na tom světě děje. Ale i tak by mne zajímalo koho dílšího se tohle týká. A proč k tomu dochází i v přípdě použití klasických přijimačů a u uplně jiných systémů přenosu, než je spektrum.
Mluvil jsi o ostatních bezpádlo jednotkách. A koho všeho se to týká?
EDIT:
Aha tak jsem to dočetl celé, stornuji otázku. No je to zajéímavý co se na tom světě děje. Ale i tak by mne zajímalo koho dílšího se tohle týká. A proč k tomu dochází i v přípdě použití klasických přijimačů a u uplně jiných systémů přenosu, než je spektrum.
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
boZZda - chilliheli píše:Nové informace o problémech se signálem.
Problém s kopáním do signálů jak ho tady kluci popisují je jen kombinace určitých vysílačů a přijímačů. Není to tedy problém všech! Jak jsem byl informován, tak tento prolbém aktuálně zaznamenali i jiní výrobci bezpádlových systémů, takže to není [b]PROBLÉM JEN S HC3.
Vydržte to chvíli. Je to na dobré cestě.[/b]
Sláva sláva sláva. Kéž byto pomohlo, tento problém byl i u 3g a byl to jeden z mála důvodů proč jsem od toho utekl. Pavle tento víkend to ladění asi nevýjde vid. Počasí je hrozný... Jinak ložiska mám vyměněny.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
- chilliheli.com
- Kontaktovat uživatele:
Mělo by to být zase brzy OK. Firma HeliCommand je na trhu už velmi dlouho s velmi dobrou pověstí a věřím, že nás v tom nenechají!
Proč tomu tak je a proč jen u některých vysílaček vs. přijímačů netuším. Já jen chci, aby tento problém nebyl a víc mě celkem nezajímá. Moje zprávy jsou, že to je na dobré cestě a brzy nás čeká nový firmware.
Jaká další bezpádla mají s tímto také problém nevím a ani po tom nepátrám. Prý to jsou ale skoro všechny kdo to teď aktuálně řeší...
Proč tomu tak je a proč jen u některých vysílaček vs. přijímačů netuším. Já jen chci, aby tento problém nebyl a víc mě celkem nezajímá. Moje zprávy jsou, že to je na dobré cestě a brzy nás čeká nový firmware.
Jaká další bezpádla mají s tímto také problém nevím a ani po tom nepátrám. Prý to jsou ale skoro všechny kdo to teď aktuálně řeší...
Naposledy upravil(a) chilliheli.com dne čtv 29.03.2012 18:56, celkem upraveno 1 x.
- chilliheli.com
- Kontaktovat uživatele:
Rici píše:Takže nastavuji vrtulku a stále se mi nedaří. Vrtulka neustále při zastavení zakmitne. Zkoušel jsem měnit všechny parametry ale stále zakmitává (i při nastavení podle pkotatka). Dokonce i při nízkém zisku gyra - pak je to navíc ještě takové gumové. Nějaký nápad nebo postup jak to nejlépe odladit. Připomínám že je to na setově vybaveném TRex450. Na servu vrtulky není páka ale ten kroužek a použit nejbližší otvor. (délku přesně nevím).
Nevím proč to sem Rici nenapsal, ale jeho problém je vyřešen a vrtulka chodí. V návaznosti na tento problém se napíši co jsme udělali a jak se nám podařilo to vyřešit.
Důvod:
Nejdřív nastavil Revo Mix na 3, protože to krásně drželo vrtulku při lomcování s kolektivem.
Problém ovšem je, že jakmile se použije Revo Mix a teprve potom se ladí zisky, tak to nemáte šanci vyladit.
Nejdřív tedy vyladit zisky a až když to nepomůže, tak jako poslední přichází na řadu Revo Mix.
Jeho aktuální nastavení je P = 15, D = 6, zpoždění = 3, zisk v rídiu podle diagnózy 43% a Revo Mix = 0!
Možná, že by mohl dát Revo Mix = 1, ale podle mě to nebylo potřeba, protože ocas držel moc hezky i bez něj.
Předtím nemohl se ziskem víc jak 35%, jinak se to klepalo a pořád ocas lítal ze strany na stranu.
Takže pozor na Revo Mix. Je to dobrý sluha, ale špatný pán!!!
- chilliheli.com
- Kontaktovat uživatele:
swalko píše:Bozzda pisal o tom ze sa riesi problem kopania v pripade kombinacie satelity + HC-3X. Ak to kope s beznym prijimacom (je uplne jedno ci to je Spektrum alebo Futaba alebo ci su ku prijimacu pripojene satelity) tak to bude iny problem a aktualizacia o ktorej tu pisete nepomoze.
Nový firmware bude řešit kopance ve všech systémech!
Rici píše:Jo z 611 vycházím, ta se chová nejlépe, jen rychlost vrtulky stahuji na 8 či 9. S touhle pákou limity 62 na obě strany, takže to je myslím ok. Budu dále laborovat. Jen me zarazilo, že to překmitává skoro stejně při zisku vrtulky 20 i 40. Jen při 20 je cas navíc gumovej. Když přidávám hodně delay tak zase nejsou konstantní piruety, jakoby se přizasekávaj či jak to popsat. No nic je krásně tak jdu ještě ladit. Díky.
edit:
Takže nastavení vrtulky bylo nakonec velice jednoduché. Stačilo heli na 15min půjčit Pavlovi a ten to vyladil k dokonalosti. Bez revomixu, pouze úpravou délky táhla a pečlivým nastavením P a D. Vrtulka drží jako přibitá a to má vrtulka celkem slušnou vůli, ale HC3 si s tím hravě poradí. Prostě když se to umí, je to brnkačka a Pavel s tím opravdu umí. Zítra to půjdu ještě pořádně prolétnout a vyzkouším také záchranu. Suma sumárum - HC3 funguje bezvadně a jsem s ním naprosto spokojen
.
Já to ale psal, že už to chodí a bez revomixu. Jen jsem nepopsal přesné hodnoty nastavení, které jsou ale myslím individuální pro každou helinu, proto jsem je nepovažoval za důležité napsat. Každopádně Pavel přesně popsal postup nastavení mé heli a tímto mu ještě jednou děkuji
- chilliheli.com
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem jenom chtěl napsat, že se to povedlo a co bylo příčinou.
Ano, hodnoty jsou pro každý vrtulník jiné, ale princip je stejný a hlavně se z toho nechá poučit.
Ano, hodnoty jsou pro každý vrtulník jiné, ale princip je stejný a hlavně se z toho nechá poučit.
boZZda - chilliheli píše:swalko píše:Bozzda pisal o tom ze sa riesi problem kopania v pripade kombinacie satelity + HC-3X. Ak to kope s beznym prijimacom (je uplne jedno ci to je Spektrum alebo Futaba alebo ci su ku prijimacu pripojene satelity) tak to bude iny problem a aktualizacia o ktorej tu pisete nepomoze.
Nový firmware bude řešit kopance ve všech systémech!
Ty sam si pisal ze sa riesi problem kopania pri HC-3X a satelitoch! Neskor z toho bolo riesenie kopancov na HC-3X vseobecne a to uz je nieco uplne ine. Nechcel som to sem pisat, je fajn ze si za HC-3X stojis a fandim tvojmu pristupu ku obchodu, ale trochu uprimnosti a kritiky by nezaskodilo ...
Ja som vystriedal niekolko fbl systemov a jedine pri Logu 600 s VStabi 4 s nenastriekanym remenom a neuzemnenym chvostom som pri viseni niekolkokrat zbadal maly kopanec do cykliky, ale ziadne krizovky to nesposobovalo. VStabi 5, CGY750, Microbeast, G-T5 na T10C, FX-30 a T14MZ s prijimacmi R617FS, R6008HS, R6203SB ... ziadne kopance!
rcblog.houseofcode.eu
boZZda - chilliheli píše:Já jsem jenom chtěl napsat, že se to povedlo a co bylo příčinou.
Ked sa to prehna s revo mixom tak aj toto moze byt vysledok, v podstate sa vrtulka pri zatazi pretlaca sama so sebou.
rcblog.houseofcode.eu
- chilliheli.com
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem vývojář a tedy jak dostávám informace z HeliCommandu, tak je sem dávám.
Takto to šlo chronologicky za sebou, aby jste si nemysleli, že si něco nechávám pro sebe, nebo že upravuji informace tak, jak se mi hodí.
Dozvěděl jsem se o problému se satelity -> zjistil jsem, že se do 2-3 týdnů připravuje nový firmware -> zeptal jsem se na S.BUS a jestli to je obecný problém a prý ne -> následně jsem dostal informaci, že se tento problém lokalizoval i jinde, takže i u S-BUS -> napsal jsem to sem -> dozvěděl jsem se, že nový firmware bude obsahovat obecnou opravu kopanců -> napsal jsem to sem.
Tvůj příspěvek jsem využil, abych dal najevo, že to bude firmware řešící nejenom satelity. Prostě aby to bylo jasné.
Takto to šlo chronologicky za sebou, aby jste si nemysleli, že si něco nechávám pro sebe, nebo že upravuji informace tak, jak se mi hodí.
Dozvěděl jsem se o problému se satelity -> zjistil jsem, že se do 2-3 týdnů připravuje nový firmware -> zeptal jsem se na S.BUS a jestli to je obecný problém a prý ne -> následně jsem dostal informaci, že se tento problém lokalizoval i jinde, takže i u S-BUS -> napsal jsem to sem -> dozvěděl jsem se, že nový firmware bude obsahovat obecnou opravu kopanců -> napsal jsem to sem.
Tvůj příspěvek jsem využil, abych dal najevo, že to bude firmware řešící nejenom satelity. Prostě aby to bylo jasné.
Naposledy upravil(a) chilliheli.com dne čtv 29.03.2012 20:44, celkem upraveno 1 x.
- petrct
- Kontaktovat uživatele:
Nedělej si starosti
sleduji toto vlákno a žádný prodejce nemá tak otevřený přístup k uživatelům jako ty. Takový přístup jistě nemá ani výrobce loga. A to kope skutečně akorát všichni se tváří že ne. 
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
hlavne klid 
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
boZZda - chilliheli píše:Já jsem jenom chtěl napsat, že se to povedlo a co bylo příčinou.
Takže k poučnosti mého nastavení musím dodat zásadní informaci. Před samotným nastavováním parametrů P,D.... Pavel upravil délku táhla vrtulky a to podle chování heliny. Neřešil ani polohu neutrálu ani nastavení střihu v neutrálu. Limity serva vrtulky pak vyšly na jednu stranu přes 40 a na druhou cca 70 (nevím úplně přesně), což je v rozporu s návodem a takového mechanické nastavení jsem předtím vůbec nezkoušel. Já striktně dodržoval návod a měl jsem nastavené stejné limity na obě strany a zároveň "předstih" vrtulky v neutrálu. Je tedy vidět, že každý vrtulník je jiný a někdy je nutné se trochu odchýlit od obecného návodu.