Blade mCPX II - tuning, upgrady

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
marunka

Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady

#946 Příspěvek od marunka »

Niky Boom píše:Co konkrétně ti přijde vtipné? :D Ono já se snažím být k zákazníkům férový, ovšem například vysvětlit nezainteresovanému zákazníkovi že by bylo fajn aby si pořídil simulátor a pořádný vysílač celkem za cca 5700,-Kč je nadlidský úkol :D Hold prodám to, co si myslím že je pro zákoše ideální - ale rozhodně ne hned to nejdražší a myslím že to nedělá většina prodejců RC Kinga (i když ručit za to nemůžu). Ono firemní filozofie je jasná. Pokud prodám začátečníkovi drahý model který rozseká tak už se mi nevrátí - ale spokojený zákazník se vrátí.

Co se týče T-Rexe - nemá pro nás význam je prodávat když je prodává každý. Každopádně díly v budoucnu mít budeme. Už se na e-shopu objevily nějaké díly na 250 :-)

Tak nevím, co myslíš pod pojmem pořádný vysílač a SIM za 5700. U mě byly tyto 2 položky za 11k, ale vůbec toho nelituju :)
Spectrum DX8 | Phoenix 5.0 | Blade mCP X | T-REX 500 ESP | Fokker E.III | FOX 2300
vylizplech

#947 Příspěvek od vylizplech »

Mám blbý dotaz,řekněte mi "PROČ" se cena za zajištovací gumičky na kabinku MCP X pohybují kolem 80kč a na MSR kolem 45 kč,když jsou úplně stejné? :roll:
corona

#948 Příspěvek od corona »

vylizplech píše:..."PROČ" se cena za zajištovací gumičky na kabinku MCP X pohybují kolem 80kč a na MSR kolem 45 kč,když jsou úplně stejné? :roll:

Protože jde o originální díl pro daný model... :lol:

Pohoda, znám tyhle případy u autodílů, kde se cena liší třeba pětinásobně (třeba těsnící O-kroužky, vyrobené na stejné lince, ovšem každý s přebalem pro jinou značku vozu).
prochel
Kontaktovat uživatele:

#949 Příspěvek od prochel »

corona píše:
vylizplech píše:..."PROČ" se cena za zajištovací gumičky na kabinku MCP X pohybují kolem 80kč a na MSR kolem 45 kč,když jsou úplně stejné? :roll:

Protože jde o originální díl pro daný model... :lol:

Pohoda, znám tyhle případy u autodílů, kde se cena liší třeba pětinásobně (třeba těsnící O-kroužky, vyrobené na stejné lince, ovšem každý s přebalem pro jinou značku vozu).
no asi bych to neřešil a koupil ty na msr ne :D
prochel
Kontaktovat uživatele:

#950 Příspěvek od prochel »

tak pro ty kdo pořád váhají s přestavbou na střídavý pohon
akorát jsem jednoho dodělal pro zákazníka
doba přestavby cca 2 hodky i s přestávkou na kávu po zalepení pastorku
je to už strašně jednoduchý regl je kompletně připraven na motor HP05s se jen zalepí pastorek 8z nebo 9z , upraví se rám a jeto žádné pájení teda kecám jedno pájení je konektor na motor :D
RadekCe

#951 Příspěvek od RadekCe »

Čauvec, teda tady se to nějak rozjelo ... hlavně dialog v sekci tipy a triky. :-D
Tak jsem se po třech měsících dočkal hlavy od RKH - nepřišla, pak pár mailů a poslali novou :-). Ta už dorazila do týdne. Takže když vám něco z Vietnamu nepřijde, tak to nevzdávejte :wink:. Ale nastala mi řetězová reakce odcházení dílů: po půl roce jsem měnil ozubené kolo, to nové bylo na hřídeli hodně natuho, tak mi praskla hřídel, udělal jsem novou a po týdnu mi praskla i ta včetně jednoho gripu :-(. Zlaté dobré ozubené kolečko, které se na hřídeli jen sesunulo a já ho zatlačil zpět nezávisle na výřezu. Nechápu ty, co si to přišroubují. :idea: Takže novou hřídel už udělám udělám z tyčky (ne trubky) a zbrousím to tak, aby šlo ozubené kolo nasadit bez vůlí, ale né silou. Další podíl na prasklém gripu měla i ta RKH hlava, která táhlo nenechala vypadnout. Takže jak už se tu hodněkrát psalo: Kromě kovové desky nemá smysl u ss verze nic jiného nahrazovat :wink:.
PS: Jinak uvažuju, že půjdu znova do nového prcka, protože serva už blbnou všechny i po vyčištění a motorky toho mají po půl roce taky dost. :)
Přílohy
praskla_hridel.jpg
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Tsisters

#952 Příspěvek od Tsisters »

to:RadekCe tos musel dát pěknou ránu,že jsi ho tak rozstřelil.Mi poslední dobou odchází akorát kabinky,ale to tak nějak neřeším :mrgreen: a táhla ke gripům.Co se týče ozubeného kolečka,to že se vysune je určitě brané jako deformační zóna :-).Jsem se díval na toho mojeho prcka a mám vychýlený zadní motorek asi o 20 mm proti ose,ale dá se s tím lítat :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
baui

#953 Příspěvek od baui »

RadekCe: Ty kraso, to nebyla zadna amaterska rana 8O Pekne dilo.
prochel: To uz je skoro nuda, ne? :lol: To v nasich pyyyjonyrskych casech.... :mrgreen:
Tom
RadekCe

#954 Příspěvek od RadekCe »

baui píše:RadekCe: Ty kraso, to nebyla zadna amaterska rana 8O

To si piš, byla to profesionální rána! :lol: Taky jsem na ni půl roku trénoval. :mrgreen:
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
ciko7

#955 Příspěvek od ciko7 »

To si piš, byla to profesionální rána! :lol: Taky jsem na ni půl roku trénoval. :mrgreen:[/quote]

Dávám za 10.... :D :D :D
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
keras

#956 Příspěvek od keras »

Ahoj. Vyřešil jsem chlazení zadního ss motorku.
Pokud už to tu někde bylo tak mě omluvte. Fakt je to můj nápad :wink:

Po několika baterkách je jen mírně vlažnej... Je použitý hliníkový plech z plechovky od piva. Z jedné strany je seškrábanej lak aby dobře přenášel teplo z motoru. Jsou to 4ks obdelníčků o velikosti 9x13mm. Jsou zasunuty pod černou plastovou mřížku. Jeden konec úplně zahnutý přes mřížku 1,5mm a druhý je ohnutý o 90° což je ta ploutvička chladiče. Vše je přetřenou červenou a černou centrofixou.
Funguje to fakt výborně!!! Letové vlastnosti nezměněné...
Možná by kvůli vzhledu mohly být chladiče i kratší - dejme tomu 9x10mm :wink:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
keras

#957 Příspěvek od keras »

Neměřil jste někdo teplotu hl. ss motoru??? Ocas jde lehce poznat, ale k hlavnímu motoru se dostat nejde.
Možná by mu také pomohlo nějaké chlazení. .. Ta změť drátu co je nad ním mu na chlazení moc nepřidá :( Zdá se mi po 10min. letu dooost horkej. Když přes něj fouknu tak jde od něj pěkný teplo.
Přemýšlím o laserovém teploměru. Dal by se použít i jinde...

(Já vím - použí "hledat", ale tady je to tak hrozně velké, že něco najít je fakt problém!)
Indycz

#958 Příspěvek od Indycz »

Caute,
pri prohlizeni helifreaku jsem narazil na tema papirovych kabinek a zaujal me post od jednoho uzivatele co zacal pracovat na Mi24 na mcpx, bohuzel uz to nedokoncil a zustal tam jen obrazek rozpracovane verze. Tak jsem si ji vypujcil a zkusil zvetsit, obrazek byl dost maly a zvetseni na 210% tomu moc neprida. Padly asi tri trupy nez jsem doladil ulozeni ale nastesti se to podarilo a dokonce to cele do uzkeho trupu 24ky vlezlo.
Byla to jen zkusebni verze jestli to vubec pujde tak je cernobila a vrtulnik ma lyziny (pro rejpali :))
Jinak zalet probehl vpoho, nevypada to spatne, jen je tam problem s zadni vrtulkou-je to nejspis tim ze ten zadni ocas trupu ji skoro celou prekryva, takze obcas blbe zabere.
Mel jsem ztoho blby pocit tak jsem trup radeji sundal, ale porad mi to jaksi neda spat.
No tot asi vse, jen sem se svama chtel podelit o obrazky :)

[album]1147[/album]
[album]1146[/album]
Blade mCP X, Blade 130X, T-Rex 500 ESP, Protos 500 Brain FBL
Spektrum DX8
keras

#959 Příspěvek od keras »

no to je nádhera. Ještě kamufláž a nemá to chybu. Šikula.
petsild
Kontaktovat uživatele:

#960 Příspěvek od petsild »

Ahoj,
koukám kolik je člověk ochotný nacpat prachů do takového prcka, když ji miluješ není co řešit :) taky rád vylepšuju, ale tuning díly jsou naněho nechutně předražené proti větším kvedlákům.

Schválně pište kolik jste za celou dobu do Xka investovali a jestli přidala na letovém projevu k lepšímu.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“