HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti
Rici: Zkus delsi paku serva vrtulky. Servo pak nebude muset kvuli zmene nabehu vrtulky litat tak dlouhou drahu.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
- chilliheli.com
- Kontaktovat uživatele:
kolaCZek píše:Rici: Zkus delsi paku serva vrtulky. Servo pak nebude muset kvuli zmene nabehu vrtulky litat tak dlouhou drahu.
Tuhle páku nechat! Limity máš okolo 60 na obě strany?
Jestli ano, tak dej gyro 611 a výrazně zvyš delay. Postupně přidávej zisk v rádiu a mělo by se ti to podařit. Nesahej ani na P ani na D ani na Revo mix.
Podle potřeby si stáhni rychlost rotace vrtulky.
Jo z 611 vycházím, ta se chová nejlépe, jen rychlost vrtulky stahuji na 8 či 9. S touhle pákou limity 62 na obě strany, takže to je myslím ok. Budu dále laborovat. Jen me zarazilo, že to překmitává skoro stejně při zisku vrtulky 20 i 40. Jen při 20 je cas navíc gumovej. Když přidávám hodně delay tak zase nejsou konstantní piruety, jakoby se přizasekávaj či jak to popsat. No nic je krásně tak jdu ještě ladit. Díky.
edit:
Takže nastavení vrtulky bylo nakonec velice jednoduché. Stačilo heli na 15min půjčit Pavlovi a ten to vyladil k dokonalosti
. Bez revomixu, pouze úpravou délky táhla a pečlivým nastavením P a D. Vrtulka drží jako přibitá a to má vrtulka celkem slušnou vůli, ale HC3 si s tím hravě poradí. Prostě když se to umí, je to brnkačka a Pavel s tím opravdu umí. Zítra to půjdu ještě pořádně prolétnout a vyzkouším také záchranu. Suma sumárum - HC3 funguje bezvadně a jsem s ním naprosto spokojen
.
edit:
Takže nastavení vrtulky bylo nakonec velice jednoduché. Stačilo heli na 15min půjčit Pavlovi a ten to vyladil k dokonalosti
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Zjednodušeně řečeno: se Spektrum satelity HC3SX nechodí na 100%
Tedy, přesněji, chodí, ale může to někomu cukat, kopat přes všechny osy, případně i cukat s motorem... Což se všechno dělo s mojí heli... 4 týdny laborování, výměny všeho možného, nastavování. Vždycky jsem něco měnil, pár startů v pohodě a pak to náhodně cuklo. Někdy jednou za 3 starty, někdy 3x za jeden start. Někdy do vrtulky, někdy přes celou cykliku. Občas dost stresové... Jinak to ale šlapalo naprosto super, lítalo to dobře, záchrana fungovala. Jen to prostě občas koplo jak když bouchne statika. Užil jsem si s tím svoje...
Nakonec bozzda zjistil přímo od Helicommandu, že je to "známý" problém, jen se o něm nemluví... Do 2-3 týdnů bude nový firmware do HC3SX, který by to měl vyřešit.. Takže jsem tam včera hodil normální přijímač, dneska dal 10 startů a KONEČNĚ to chodí dobře...[/quote]
Tak přesně to co popisuješ, ty kopance do vrtulky nebo cykliky mám a to používám přijímač AR7000 + sat.[/quote]
Minulý týden tento problém v HeliCommandu lokalizovali a cca za 2-3 týdny přijde nový firmware.[/quote]
Tak tím se vysvětluje i moje náhodné kopnutí do vrtulky a 2x do cykliky A to mám Futabu T8fg A přijímač R6208SB připojeno přes sbus. Hledal jsem jak blb jestli to mám všude dobře pozastrkané ,jestli nemám někde předřený kabel. Doufám že to vyřeší no Firmware. To kopnutí se oběví náhodně umě né moc často cca 1 za 5 startů. Ale jednou mě to koplo do cykliky když jsem byl docela nízko na zádech a v tu chvíli bych moch cvkat roxor
Nakonec bozzda zjistil přímo od Helicommandu, že je to "známý" problém, jen se o něm nemluví... Do 2-3 týdnů bude nový firmware do HC3SX, který by to měl vyřešit.. Takže jsem tam včera hodil normální přijímač, dneska dal 10 startů a KONEČNĚ to chodí dobře...[/quote]
Tak přesně to co popisuješ, ty kopance do vrtulky nebo cykliky mám a to používám přijímač AR7000 + sat.[/quote]
Minulý týden tento problém v HeliCommandu lokalizovali a cca za 2-3 týdny přijde nový firmware.[/quote]
Tak tím se vysvětluje i moje náhodné kopnutí do vrtulky a 2x do cykliky A to mám Futabu T8fg A přijímač R6208SB připojeno přes sbus. Hledal jsem jak blb jestli to mám všude dobře pozastrkané ,jestli nemám někde předřený kabel. Doufám že to vyřeší no Firmware. To kopnutí se oběví náhodně umě né moc často cca 1 za 5 startů. Ale jednou mě to koplo do cykliky když jsem byl docela nízko na zádech a v tu chvíli bych moch cvkat roxor
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
tomasvrx1 píše:....... a v tu chvíli bych moch cvkat roxor
tomasvrx1 píše:Zjednodušeně řečeno: se Spektrum satelity HC3SX nechodí na 100%Tedy, přesněji, chodí, ale může to někomu cukat, kopat přes všechny osy, případně i cukat s motorem... Což se všechno dělo s mojí heli... 4 týdny laborování, výměny všeho možného, nastavování. Vždycky jsem něco měnil, pár startů v pohodě a pak to náhodně cuklo. Někdy jednou za 3 starty, někdy 3x za jeden start. Někdy do vrtulky, někdy přes celou cykliku. Občas dost stresové... Jinak to ale šlapalo naprosto super, lítalo to dobře, záchrana fungovala. Jen to prostě občas koplo jak když bouchne statika. Užil jsem si s tím svoje...
Nakonec bozzda zjistil přímo od Helicommandu, že je to "známý" problém, jen se o něm nemluví... Do 2-3 týdnů bude nový firmware do HC3SX, který by to měl vyřešit.. Takže jsem tam včera hodil normální přijímač, dneska dal 10 startů a KONEČNĚ to chodí dobře...
Hmm,takže nejsem sám komu to dělalo na Futabě...
Snad to odladí
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
zbyněk.norny píše:pkotatko a jiné: prosím jakou délku páky serv používáte ve spojení hc3sx a logo 600, v manuálu pro V-bar uvádějí 16mm, bude moc vadit 15mm?
Paku mam podle manualu. Nastaveni drahy serva mi vychazi 90 a 95, takze o milimetr mene by mohlo vadit.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Mám otázku.To škubání to dělá jen na 1,14 nobo i na 1,13.Mám 1,13 a nic jsem zatím nepozoroval.Abych si nevyrobyl zbytečně problém.
kolja píše:Mám otázku.To škubání to dělá jen na 1,14 nobo i na 1,13.Mám 1,13 a nic jsem zatím nepozoroval.Abych si nevyrobyl zbytečně problém.
S Futabou jsem měl 1.13, teď mám 1.14 a zatím to škublo jen jednou.
Bozzda pisal o tom ze sa riesi problem kopania v pripade kombinacie satelity + HC-3X. Ak to kope s beznym prijimacom (je uplne jedno ci to je Spektrum alebo Futaba alebo ci su ku prijimacu pripojene satelity) tak to bude iny problem a aktualizacia o ktorej tu pisete nepomoze.
rcblog.houseofcode.eu
Tak jsem ráno celý natěšený vyrazil prolítnout TRexe (včera mi Pavel nastavil vrtulku). Překvapilo mě, že docela fouká a byla i zima. No nic, první baterka pohoda, vrtulka drží. Jen jsem stáhnul rychlost vrtulky a nasadil další baterku. A ejhle, při loopingu se to celé rozklepalo. Takže opatrně ještě jeden loopiung se stejným výsledkem a rychle na zem. Kontrola heli a nic. Další let a zase se to klepe. Tak jsem stahnul zisk rotorové hlavy o 10, další let, ale stále se to klepe. Takže domů. Sundaná hlava, důkladná kontrola (nic nenalezeno) a znovu lítat. Ale opět se to klepe. Takže jsem ještě snízil zisk o 2 jak na křidélkách, ak na výškovce a najednou to začalo opět chodit. Takže celkove 10 dolu na gyru hlavy + 2 a 2 výškovka a křidélka. Je normální, aby se za větru takto výrazně muselo měnit nastavení nebo to už bylo přegyrované, ale za bezvětří se to neprojevilo? Nebo je to předzvěst nějakého např. mechanického problému? Jo a abych nezapoměl tak jsem také dostal kopanec (mám 2 satelity), stalo se mi to toprve podruhé, ale je to fakt nepříjemné. Poprvé jsem myslel, že na okamžik vypadl regl, tak jsem to nerešil.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Mohlo to byt nastaveno na knop. Vitr tomu taky neprispeje a treba zimou vice utazene kloubky. Pokud ti to ted lita dobre, tak to tak nechej. Nicemu to nevadi. Mechanicky problem bych v tom nehledal. Kdyz jsem dal lehke listy (TB Solid ) tak jsem musel taky se ziskem lehce dolu.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Jasne nechám to. Žádný problém, jen mě překvapilo jak moc dolů jsem se ziskem šel. Ještě si s tím pohraju
.
Rici píše:Jasne nechám to. Žádný problém, jen mě překvapilo jak moc dolů jsem se ziskem šel. Ještě si s tím pohraju.
Ano vítr může mít na zisk vliv. Snížit ho a nechat to tak.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Predpokladam, ze to je jako s gyrem... Budes do toho tak dlouho stourat, az nastouras idealni nastaveni, ktere bude slapat naplno vzdy a za kazdeho pocasi.
A pak s tim jebnes o zem a muzes nastavovat znovu.
A pak s tim jebnes o zem a muzes nastavovat znovu.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC