Na rušení jsem asi nikdy nespadl, ale teprve s 2.4kou si člověk všimne, jak najednou ubylo různých poryvů apod. Neledě na to, že přijímače jsou vesměs menší, chytřejší, podstatně menší spotřeba vysílače (větší výdrž) apod...
Kdo nemá 2,4 Ghz
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Kdo nemá 2,4 Ghz
Hlavně je to opravdu nebe a dudy
.
Na rušení jsem asi nikdy nespadl, ale teprve s 2.4kou si člověk všimne, jak najednou ubylo různých poryvů apod. Neledě na to, že přijímače jsou vesměs menší, chytřejší, podstatně menší spotřeba vysílače (větší výdrž) apod...
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Spikyair píše:Jé to mam nejradši... v celým internetu se najde vždy nějaký chytrolín který tě opravý když něco špatně napíšeš.
Mne to príde ako keby si sa iba prišiel pochváliť ako si so všetkými krásne vydr...
Také se přidám. Do Tx Graupner MX 12 - 40MHz sem před 2 roky za pomoci zde na mánii přidělal modul FrSky s telemetrií. Mělo to jednoduchý důvod.Občasné rušení , i pád. Občas mě to rušení dělal i lacinější regl. Od té doby mám pokoj. Ta telemetrie je u mě v podstatě takový bonus,neplánoval sem nějaké velké hlídání čehokoli,nicméně za pomoci kolegů cevaro.sk (jejich stránek) sem si zbastlil hlídání napětí aku (nejsem zrovna elektro šikula) a doteď hlídá dobře. Létám jen kuličkoidy pro potěchu a relaxaci. Takže já sem za 2,4GHz.
Focus,Mustang-Šad model, Mustang-Hacker combat,Lazy Sparow,Easy-FunCub,LazyBee,MX 12 s FrSky
Já stále létám na 35MHZ a to s veteránským vysílačem Hitec Focus 4 a zatím v pohodě. Létám pro potěšení, pohodu a odreagování...prostě rekreačně a to hlavně, když nemůžu létat v aeroklubu na svém oblíbeném VT 16 Orlík...modelařinu beru jako takový doplněk a trenažer pro skutečné létání. Jo, ale už pošilhávám po jiném vysílači s více funkcemi, protože bych si rád postavil model i se vztlakovkama, brzdama....atd...Asi půjdu do Optic 6. Ale nechci zase do toho vrážet moc peněz...to je raději prolétám 
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Jiri píše:Hlavně je to opravdu nebe a dudy.
kolego máte tam chybu
Nehledě na to, že přijímače jsou vesměs menší, chytřejší, podstatně menší spotřeba vysílače (větší výdrž) apod...
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
MX-16, 35mhz a zatím v poho. Dřív bly problém u Hitec Flash a rex4, ale jak se ukázalo problém byl jen u RX.
Až mě zbydou zbytečný peníze, tak plánuji přechod na 2.4ghz, ale to spíš kvůli telemetrii... (ale mě jen tak korunky nepřebejvaj, takže je to ve hvězdách
) Navíc pokud k tomu dojde, tak to bude Duplex. nebo Twin..
Až mě zbydou zbytečný peníze, tak plánuji přechod na 2.4ghz, ale to spíš kvůli telemetrii... (ale mě jen tak korunky nepřebejvaj, takže je to ve hvězdách
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
-
banderas
- Kontaktovat uživatele:
Spikyair píše:Jé to mam nejradši... v celým internetu se najde vždy nějaký chytrolín který tě opravý když něco špatně napíšeš.
Ano, je to hrozné, člověk se jednou překlepne a hned tě někdo opravÝ
ZIPP píše:Já stále létám na 35MHZ a to s veteránským vysílačem Hitec Focus 4 a zatím v pohodě. Létám pro potěšení, pohodu a odreagování...prostě rekreačně a to hlavně, když nemůžu létat v aeroklubu na svém oblíbeném VT 16 Orlík...modelařinu beru jako takový doplněk a trenažer pro skutečné létání. Jo, ale už pošilhávám po jiném vysílači s více funkcemi, protože bych si rád postavil model i se vztlakovkama, brzdama....atd...Asi půjdu do Optic 6. Ale nechci zase do toho vrážet moc peněz...to je raději prolétám
Focus 4 jsme měl taky, mě se líbí že ty vysílače jsou jednoduchý na elektroniku takže čím méně věcí tím menší pravděpodobnost že se něco porouchá, když jsem poprvé otevřel MC-15 od Graupnera tak jsem se až zhrozil kolik tam toho je málo a docela jsme to musel rozdýchat, docela šok jak tak málo může fungovat.
jó telemetrie je dobrá věc...ale ta cena... 
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
To byly časy když jsme všechno štelovaly na Focus 4, pěkně mechanicky táhlama v modelu všechno do nuly a na devadesát stupňů a taky to šlo. To jsme měli jen reverzy a velikost výchylek to byla modelařina, tedˇ už to stojí za prd....
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
Taky se musím hlásit k "proutkařům" 
Mám Optic6 40mhz a budu brzy předělávat na 2,4GHZ protože jsem nedávno spadl na rušení. Naštěstí to byl můj srandaakro Edge540 RCF takže jen vylomení přepážky.
Ale taková ta bezmoc že neřídím model je příšerná.
Co myslíte že je lepší pro Optica6...
FRSKY, ASSAN, MZKTwin
FRSKY - super systém ale sehnat to v ČR? Nemožné... Nenakupuji přes HK a neptejte se mě proč. navíc ta orientace anténky je trochu divná. Ale je asi nejlevnější z té trojky.
ASSAN - anténka jde napíchnout místo původní, v ČR celkem sehnatelné, velice levné, spolehlivé a provařené.
TWIN - to už je opravdu hranice kam jsem ochoten zajít. V ČR má velikou podporu ale jestli se vyplatí pro Optica?
Mám Optic6 40mhz a budu brzy předělávat na 2,4GHZ protože jsem nedávno spadl na rušení. Naštěstí to byl můj srandaakro Edge540 RCF takže jen vylomení přepážky.
FRSKY, ASSAN, MZKTwin
FRSKY - super systém ale sehnat to v ČR? Nemožné... Nenakupuji přes HK a neptejte se mě proč. navíc ta orientace anténky je trochu divná. Ale je asi nejlevnější z té trojky.
ASSAN - anténka jde napíchnout místo původní, v ČR celkem sehnatelné, velice levné, spolehlivé a provařené.
TWIN - to už je opravdu hranice kam jsem ochoten zajít. V ČR má velikou podporu ale jestli se vyplatí pro Optica?
x krát sem proletěl nejakym kopancem atp.
já na 35 ce přišel o
1 model vlivem rušení tak že sem ho nenašel (komplet osazen novou eletronikou)
1 modelem sem majznul o asfaltovou cestu jak se syrotkem (podvozek vylomenej, kompozitová vrtule rozlámaná přímu ukázkově)
1 model málem, že sem o 1 metr minul auto (lítal sem naprosto bezpečně do doby než sem přestal řídit a letadlo letělo v maximálnim kluzu po přímce a zrovna náhodou po polní cestě projíždělo to jedno auto, co tam za den projede ... minul sem ho o metr, to byl den, kdy sem naposled letěl na 35 ce ... sebral sem se i s modelem a jak sem přišel domu - objednal Assana
já na 35 ce přišel o
1 model vlivem rušení tak že sem ho nenašel (komplet osazen novou eletronikou)
1 modelem sem majznul o asfaltovou cestu jak se syrotkem (podvozek vylomenej, kompozitová vrtule rozlámaná přímu ukázkově)
1 model málem, že sem o 1 metr minul auto (lítal sem naprosto bezpečně do doby než sem přestal řídit a letadlo letělo v maximálnim kluzu po přímce a zrovna náhodou po polní cestě projíždělo to jedno auto, co tam za den projede ... minul sem ho o metr, to byl den, kdy sem naposled letěl na 35 ce ... sebral sem se i s modelem a jak sem přišel domu - objednal Assana
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Zwobot píše:Taky se musím hlásit k "proutkařům"
FRSKY, ASSAN, MZKTwin
tak tohle je otazka .. za mne bych tu nekoho poprosil aby ti to objednal z HC, urcite to nekdo pro tebe udela ... tuplem kdyz reknes ze mu neco za to das ...
pokud se rozhodnes pro tuhle variantu, di do FRSKy ... budes spokojenej a budes mit i telemetrii
Assan je uz dneska asi prekonanej, na tom sem lital ja, nalital stovky letu bez nehody, takovej etalon spolehlivosti, za mne vetsi jak Spectrum V1 ... na tom sem zazil padu vic ... a u aut i na vlastni kuzi se ztratou signalu
Twin .. urcite super ale otazka jestli ted nejit do Frsky ... a pak pokud te to chytne tak treba Optica s Frsky s minimalni nebo zadnou ztratou neprodat a nekoupit treba Futabu ... nevazat se uz ted systemem ...
SOVA is YouR CO-pilot
http://www.modelmania.cz/index.php?page ... E1XzkxMw==
DIY modul môžeš napasovať niekam dnu a anténku si dať namiesto pôvodnej..
Ale možno by najjednoduchšie bolo nacvaknúť modul (pre futabu) a neriešiť detaily..
Alebo je možno dobrý nápad pridať displej hore (obsahuje vysielací modul) DHT-U, http://www.modelmania.cz/index.php?page ... g0XzYwOQ== ktorým sa dá aj nastavovať/pozerať tá telemetria.
Kolega raz lietal s pískajúcim vysielačom lebo mal nastavený alarm nejak nevhodne pre model čo zobral na svah, a nemal to tam ako zmeniť..
DIY modul môžeš napasovať niekam dnu a anténku si dať namiesto pôvodnej..
Ale možno by najjednoduchšie bolo nacvaknúť modul (pre futabu) a neriešiť detaily..
Alebo je možno dobrý nápad pridať displej hore (obsahuje vysielací modul) DHT-U, http://www.modelmania.cz/index.php?page ... g0XzYwOQ== ktorým sa dá aj nastavovať/pozerať tá telemetria.
Kolega raz lietal s pískajúcim vysielačom lebo mal nastavený alarm nejak nevhodne pre model čo zobral na svah, a nemal to tam ako zmeniť..
Já zatím zůstávám na 35MHz, ale o 2,4GHz delší dobu uvažuju.
coro: je možný tu krabičku s displejem připíchnout vhodně upraveným kabelem na konektor učitel-žák?
coro: je možný tu krabičku s displejem připíchnout vhodně upraveným kabelem na konektor učitel-žák?