Optic 6 a problém se signálem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
nabijecka

Optic 6 a problém se signálem

#1 Příspěvek od nabijecka »

Mám vysílačku optic 6 společně s orig. přijímačem v letadle, z toho přijímačový kabel mám pověšený volně, aby neměl přijímač problém signál od vysílačky pochytit, letadlo pouštím nad údolím kde je jen pár rodinných baráků a v blízkosti pouze dráty vysokého napětí, takže by zde nemělo být žádné rušení, avšak jakmile zajedu s letadlem určitou vzdálenost od sebe-takových 100+ metrů moc nemám odhad :D tak vidím, že je nějaký problém, jelikož letadlo začíná občas vynechávat, cukání serv atd. takže se raději vždy vrátím, neboť bych velmi nerad spadnul např. na jeho pozemek. Zajímalo by mě kde může být problém, přece jenom by s dosahem neměl být problém.....(jedině ty dráty vys. napětí, že by to rušily?)
Robinsson

Re: Optic 6 a problém se signálem

#2 Příspěvek od Robinsson »

2.4 to jistí
mnov

#3 Příspěvek od mnov »

nabijecka píše:Mám vysílačku optic 6 společně s orig. přijímačem

To je co? Dnes se to prodává na 35 Mhz, 40Mhz a taky na 2,4 Ghz, vše je to originál.
kudr

#4 Příspěvek od kudr »

Takové problémy jsem měl taky s Opticem 6 na 35 MHz, předělal jsem to na 2,4 GHz a konec problémů. :)
nabijecka

#5 Příspěvek od nabijecka »

mám ho na 40Mhz, takže může to být "ztráta signálu"? Moc se mi na 2,4 GHz přecházet nechce, přece jenom létám rekreačně, avšak někdy mě ty chvilkové výpadky docela dost štvou....
steno1883

#6 Příspěvek od steno1883 »

kudr píše:Takové problémy jsem měl taky s Opticem 6 na 35 MHz, předělal jsem to na 2,4 GHz a konec problémů. :)

To jsem si spokojeně říkal taky. Ale jen do včerejšího dne. Klidně jsem si poletoval lehkou akrobačku, najednou palubní elektronika ztichla a letadlo bylo rázem na kousky. Když jsem to ohledával, tak vůbec nic nefungovalo. Vše bez problému naskočilo po odpojení a následném připojení baterky. No a teď můžu rozmýšlet nad tím, čím to bylo. 8O
walter2

#7 Příspěvek od walter2 »

nabijecka píše:, přece jenom by s dosahem neměl být problém.....(jedině ty dráty vys. napětí, že by to rušily?)

Zkoušel jsi dosah na zemi v podobné vzdálenosti? Zkoušel jsi dosah na jiném místě bez drátu? To by tu mohlo odpovědět zda to je prostředím nebo rc vybavením.
tester1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od tester1 »

Pouze 2.4 :!: :!: :!:
Úplně jinak se ti bude lítat, právě hlavně proto, že lítáš pouze rekreačně.
Mig 15 (Alfamodel), FW 190A (LM model), Fokker Dr.1 (VA models), Twinstar (Multiplex), Supermarine Spitfire (FMS), BF 109G (Parkzone), P-47 Thunderbolt (E-flite)
nabijecka

#9 Příspěvek od nabijecka »

no tak já tedy pouvažuji o tom přechodu na 2,4 ghz, avšak co bych si musel pořídit? nový přijímač a...?
coro

#10 Příspěvek od coro »

Ak to nie je Optic Sport ale normálny Optic, tak k príjmaču už len modul do vysielača.
Nemusíš to mať od Hitec Spectra/Optima, možno by stačil FrSky (radšej tú trchu drahšiu verziu s telemetriou). Samozrejme, príjmač a modul vo vysielači musia byť spolu kompatibilné (čo znamená že od jedného výrobcu, ale niekedy aj ešte aj rovnaké nejaké označenie).

No myslím že by pre tvoj prípad mohlo byť aj dobrým nápadom overiť či vysielač vysiela normálne - stačil by niekto ochotný s dobrým príjmačom, najlepšie takým so syntézou kde by nebolo treba zháňať správny kryštál.

Keby vysielač bol v pohode, príjmačov sú plné bazary a občas sa tam nájdu aj naozaj špičkové za smiešnu cenu.
Alebo nejaká Corona DS, vraj bol prekvapivo dobrý príjmač na MHz.. Ale brr, na 40 MHz pozor na čínske príjmače, ich 40MHz pásmo má kanály posunuté o pol kanálu a teda nesedí ani nižší, ani vyšší a nemôže to fungovať dobre.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“