Kdo nemá 2,4 Ghz

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdo nemá 2,4 Ghz

#16 Příspěvek od Vojc29 »

Tady u nás v opičích horách neregistruju na 35MHZ Graupner mc12 a mc24 ani malinké rušení! takže lítáme. Ale vzhledem k porizeni do budoucna 3m obra budu prechazet na FUTABA 2,4GHZ... :)
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Goose
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Goose »

Taky litam na 35Mhz (Futaba FC-16) a rušení žádné ani u vysokého napětí :)
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Spikyair »

jio píše:
Spikyair píše:Všichni za velké peníze nakoupily moduly, přímače, že jsi nebudou muset hlídat kanály a já si počkal a teď jsem skoro poslední kdo má ještě 35 mhz.

Jen skoro. Já jsem také na 35 MHz a do doby, než toto pásmo pro modely zruší, nemám v úmyslu to měnit.

Proč by tohle pásmo měli rušit?
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
Jiri

#19 Příspěvek od Jiri »

Spikyair píše:Všichni za velké peníze nakoupily moduly, přímače.... mhz.

Nejdražší přijímač mám asi za 23 dolarů, to mi zas jako tak velké peníze nepřijde :-)
Nejen spolehlivost, ale určitě i cena hrála roli v mém přechodu na 2.4GHz - nesnáším přendavání přijímačů z éra do éra, a FM přijímač s funkčnímFailSafe a krystalem by vyšel na několikanásobek - u 10 letadel už je to celkem znát.
A spolehlivost 2.4GHz zatím 100% - to jsem o 40MHz nemohl říct ani u drahých příjímačů jako třeba Schulze.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Lapras

#20 Příspěvek od Lapras »

2,4GHz

Pohodlnost, absolutní jistota při řízení (což jsem měl u MC-22 35 MHz taky), ale hlavně jsem lámal antény na vysílači (někdy i přijímači) :D Strašně mě to sralo...

Přijímače Assan - v číně kupuju levněji než ty přijímače 35 MHz - v česku
Větroně, elektry, . . . RCF Crack Yak*, Toro* . . . Aurora 9* - Assan*. . . Aerofly professional Deluxe*

*maximální spokojenost
frontier
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od frontier »

Spikyair píše:Všichni za velké peníze nakoupily moduly, přímače, že jsi nebudou muset hlídat kanály a já si počkal a teď jsem skoro poslední kdo má ještě 35 mhz.

myslím že si na ničem nevidělal, přijímače 35 (40) Mhz jsou pomalu dražší než přijímače 2,4Ghz :lol:
Woita
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Woita »

Jako pionýr jsem si udělal 2 kanálovou soupravu na 433 MHz, základem byly hotové moduly na ovládání kdovíčeho, na lodičce (rybářský kutr) to vypadalo jako vysílačka ze StarTreku. Zkoušel jsem jak daleko to dostříkne a vůbec jsem nenašel mez dosahu 8O - mobily tenkrát neexistovaly, tak jsem musel koukat jak pomocník mává, a šel tak daleko, na kolik se dá rozeznat že mává. Furt to fungovalo, a nejzajímavější byla spotřeba - měl jsem tam ve vysílačce baterii sestavenou z 10 NiCd knoflíků a nepamatuju si, že bych to kdy vůbec nabíjel :) jen jsem pořád jezdil. Loď jezdila na plochou baterii, jestli to někdo pamatujete 8O .
Takže 433MHZ je taky fajn. Nevím jestli je to povolené pro modely ale řekl bych že ano, protože třeba bezdrátové zvonky se na tom provozujou...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Vety
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Vety »

Já taky nemám 2,4Ghz, ale občas je znát že to trochu trhá..:(
*![>>(Vety)<<]!*
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od pkotatko »

I 2,4GHz se da zarusit tak, ze spadnes. Vlastni zkusenost. Staci aby kolem projela vladni kolona.... :evil:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
zdekar

#25 Příspěvek od zdekar »

Na začátku jsem skoro rok lítal se setovým modelem na 27 Mhz. Na rušení jsem nespadl, ale občas to někde cukalo. Pak jsem přešel rovnou na 2,4Ghz Assan. A to hlavně z důvodu, že kdekoliv si kdykoliv můžu zapnout rádio, aniž bych někoho ohrozil a taky kdokoliv si může zapnout to svoje, aniž by mě to rušilo signál. Takže když se někde za kopcem náhle objeví startující model (někoho o kom nevím), tak můžu být v klidu. :) Jo, horší by to bylo pro něj, pokud by měl Mhz a já vystartoval dřív... ta chvíle nejistoty, jestli se nebudem rušit?...
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Jiri

#26 Příspěvek od Jiri »

frontier píše:
Spikyair píše:Všichni za velké peníze nakoupily moduly...

myslím že si na ničem nevidělal ... :lol:

Ještě pár takovýchto perel, a přesvědčíte i mne, že ta státní maturita je asi opravdu nutná :mrgreen:
Takovéhle chyby neprojdou ve škole ani mému nejmladšímu synovi - aktuálně čtvrtá třída ZŠ!
(Sorry za OT, ale při čtení trpím).
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
corsair
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od corsair »

Jiri píše:Ještě pár takovýchto perel, a přesvědčíte i mne, že ta státní maturita je asi opravdu nutná :mrgreen:
Takovéhle chyby neprojdou ve škole ani mému nejmladšímu synovi - aktuálně čtvrtá třída ZŠ!
(Sorry za OT, ale při čtení trpím).
Tak to jsi na správném místě, tady si počteš a budeš trpět jak sadomaso salonu...bohužel je to tak
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Spikyair »

frontier píše:

myslím že si na ničem nevidělal, přijímače 35 (40) Mhz jsou pomalu dražší než přijímače 2,4Ghz :lol:

Ty co mam my stačí, a ještě dva v záloze
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Spikyair »

[/quote]
myslím že si na ničem nevidělal ... :lol:[/quote]
Ještě pár takovýchto perel, a přesvědčíte i mne, že ta státní maturita je asi opravdu nutná :mrgreen:
(Sorry za OT, ale při čtení trpím).[/quote]

Jé to mam nejradši... v celým internetu se najde vždy nějaký chytrolín který tě opravý když něco špatně napíšeš.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od TomasC »

Jenže ono je to prostě o tom, že když to po sobě nepřečteš, tak tam necháš technickou chybu MHz/GHz a zároveň i gramatické chyby.

Ale k tématu..
Já třeba 2,4GHz používat musím. Tohle je z pozvánky na mistrovství světa.
RADIO FREQUENCY INFORMATION: Only transmitters on 2,4 GHz RC systems are permitted.

A setkávám se s tím na různých jiných akcích.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“