Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Janek78

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#556 Příspěvek od Janek78 »

michalll píše:Já mám na setových baterkách kolem 80ti cyklů a pořád drží. Sice už nemají sílu jako dřív, ale stále jsou použitelné. Pokud by to bylo poklesem napětí, tak by měla, myslím, blikat ta modrá ledka na desce. Možná nějaký špatný kontakt?

Kdyby se ukázalo že je to deskou, tak můžu jednu novou nabídnout. Je to sice z první verze, ale nevěřím, že v nich bude rozdíl.

Já jsem pozoroval pokles už po cca 10 cyklech, po dotazech zde na foru jsem dostal odpověd že je to normální a setovky končí v koši, snížil jsem dobu letu a byl zase na chvilku klid, kontakt si nemyslím, poprvé jsem to zpozoroval před týdnem když jsem heli nechal na zahradě než se nabijou baterky teplota byla taky kolem 5-8, dnes jsem odlítal 6 baterek v rozmezí odpoledne, závada nastala opět až ted v podvečer, přikláním se že něco chladem zatuhne. Kontakty ale taky radši prohlídnu po těch pádech.
Trex 500
Trex 600E Pro
DX 7
Janek78

#557 Příspěvek od Janek78 »

seltino píše:Jak dlouho trvá od zatuhnutí serv k vypnutí motoru? Nedělá ti to náhodou jen při plném kolektivu? Zadní motorek běží normálně, když jsou serva seknutá? Jedna z možností, které by to mohly způsobovat je velký náběh listů. Motor se přetíží vzroste odběr, serva dostanou málo šťávy takže se seknou a nakonec se vypně motor.

Motor vypínám já jinak by mi odletěl do nebes :D
zadní motorek jde normálně, to stím náběhem je docela dost reálný, když pátrám hluboce v paměti stává se to při prudcé změně, poklesne - já mu naložím...
Trex 500
Trex 600E Pro
DX 7
michalll
Kontaktovat uživatele:

#558 Příspěvek od michalll »

Janek78 píše:
michalll píše:Já mám na setových baterkách kolem 80ti cyklů a pořád drží. Sice už nemají sílu jako dřív, ale stále jsou použitelné. Pokud by to bylo poklesem napětí, tak by měla, myslím, blikat ta modrá ledka na desce. Možná nějaký špatný kontakt?

Kdyby se ukázalo že je to deskou, tak můžu jednu novou nabídnout. Je to sice z první verze, ale nevěřím, že v nich bude rozdíl.

Já jsem pozoroval pokles už po cca 10 cyklech, po dotazech zde na foru jsem dostal odpověd že je to normální a setovky končí v koši, snížil jsem dobu letu a byl zase na chvilku klid, kontakt si nemyslím, poprvé jsem to zpozoroval před týdnem když jsem heli nechal na zahradě než se nabijou baterky teplota byla taky kolem 5-8, dnes jsem odlítal 6 baterek v rozmezí odpoledne, závada nastala opět až ted v podvečer, přikláním se že něco chladem zatuhne. Kontakty ale taky radši prohlídnu po těch pádech.

Nikdy jsem nenabíjel proudem 0,7A, jak píšou v manuálu - vždycky 0,2A, párkrát když jsem moc spěchal, tak max 0,5A. Skladuju v chladu vybité na 3,8V.
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
Janek78

#559 Příspěvek od Janek78 »

Já nabíjím pořád 0,7A, dodržuju to nabíjení po cca 15 minutách od letu ale to je tak vše.
Jinak včera jsem to rozdělal a zjištěno jedno ohlé táhlo serva, dost pokroucená příčná hřídel a možná nalomený zadní čep cykliky (nejsem si jist že by prasknul už při tak malém tlaku co jsem na něj vyvinul.
Co je zajímavý že i přes všechny výše uvedené je prcek klidnej a schopen nehnutě zaviset, to prostě z návyků z větších helin nedávám, jestly si to to bezpádlo samo dotrimuje...
Trex 500
Trex 600E Pro
DX 7
morphix69

#560 Příspěvek od morphix69 »

prosim vas poradite jak sparovat Dx7se s Mcpx
predem dekuju za rady
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
Janek78

#561 Příspěvek od Janek78 »

morphix69 píše:prosim vas poradite jak sparovat Dx7se s Mcpx
predem dekuju za rady

Zapnes Mcpx pak Dx7 a drzis to tlacitko zezadu co je na test dosahu, melo by se provest sparovani, kdyz ne postup opakuj, me to slo na prvni pokus.
Trex 500
Trex 600E Pro
DX 7
prochel
Kontaktovat uživatele:

#562 Příspěvek od prochel »

predem dekuju za rady
sem ti to chtěl nastavit ........ ale neboj to zmákněš je to jednoduchý
1. vlezeš do servisního menu . nastavíš heli a jedno servo a taky zapneš FM (letový režimy)
2. v menu nastavíš napípáš MCPX přesně podle návodu krok po kroku
3. aktivuj si trotl hold !!!!! dost důležitý přepínač zapnutí vypnutí motoru
4. zapneš baterku v mcpx letka se rozbliká
5.podržíš čudlík zezadu na rádiu a zapneš vysílač a držíš to tak dlouho až sspáruje vrtulník to poznáš tak že se začnou hejbat serva a hlavně bude svítit dioda na vrtulníku
6. vypneš vrtulník
7. zapneš vrtulník a lítáš :D
morphix69

#563 Příspěvek od morphix69 »

prochel píše:
predem dekuju za rady
sem ti to chtěl nastavit ........ ale neboj to zmákněš je to jednoduchý
1. vlezeš do servisního menu . nastavíš heli a jedno servo a taky zapneš FM (letový režimy)
2. v menu nastavíš napípáš MCPX přesně podle návodu krok po kroku
3. aktivuj si trotl hold !!!!! dost důležitý přepínač zapnutí vypnutí motoru
4. zapneš baterku v mcpx letka se rozbliká
5.podržíš čudlík zezadu na rádiu a zapneš vysílač a držíš to tak dlouho až sspáruje vrtulník to poznáš tak že se začnou hejbat serva a hlavně bude svítit dioda na vrtulníku
6. vypneš vrtulník
7. zapneš vrtulník a lítáš :D

a zdravim
tak se mi to povedlo sparovat ale mam porad cykliku uplne dole v pulce plynu se teprve srovnaj a rozjede se hlavni rotor pricemz ocasni rotor se toci hned od zacatku kdyz se jeste netoci hlavni..
tak nvm asi to bude chtit odbornou pomoc..
nedokazal sem vubec nastavit FM nikde jsem nevidel a trotl hold nasel muzu nastavit -20% az nvm kolik ale v kladnejch hodnotach v %
pak neco s elev rudd a gear a aux myslim ale porad tam ma napsano thortl hold off
vylizplech

#564 Příspěvek od vylizplech »

Doplň si bydliště,třeba ti s tím někdo v okolí poradí a pomůže napípat.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#565 Příspěvek od prochel »

morphix69 píše:

trotl hold nastav na 0 je to zapínání a vypínání motoru a hlavně ho aktivuj v orig je IN dej act a nastav 0
FM se nastavuje v prvním menu projdi si návod tam to najdeš fm je IN musíš dát act a přiřadit přepínač
Janek78

#566 Příspěvek od Janek78 »

Nebo si projeď toto video,ja jsem si to podle něj nastavil a no problema, vše jde jak má.
http://www.youtube.com/watch?v=F2VIJP3OABY
Trex 500
Trex 600E Pro
DX 7
morphix69

#567 Příspěvek od morphix69 »

tak ted se mi povedlo rozhazet menu travel adjustvse jsem tam mel na 100% tak jsem THRO nastavil na H 75% L 100% protoze to L zmenit neslo
AILE L 75% R 100% take slo nastavit jenom L
ELEV D 100% U 75% RUDD L 100% R 75%
PIT H 100% L 75%
myslel jsem ze bude vrtulnik linejsi protoze je hrozne sviznej a nez se s nim naucim tak chci tupejsi ten vrtas jestli to jde
no zmena se projevila akorad tak ze se zvedal kolektiv ale motor nebezel tak sem se pokousel nastavit zpet vse na 100% a kupodivu co neslo nastavit pred tim tak slo ted takze nvm jak vratit vse na 100%
a jeste je normalni mit kolektiv uplne dole a v pulce plynu v rovine ?

diky moc
prochel
Kontaktovat uživatele:

#568 Příspěvek od prochel »

morphix69 píše:tak ted se mi povedlo rozhazet menu travel adjustvse jsem tam mel na 100% tak jsem THRO nastavil na H 75% L 100% protoze to L zmenit neslo
AILE L 75% R 100% take slo nastavit jenom L
ELEV D 100% U 75% RUDD L 100% R 75%
PIT H 100% L 75%
myslel jsem ze bude vrtulnik linejsi protoze je hrozne sviznej a nez se s nim naucim tak chci tupejsi ten vrtas jestli to jde
no zmena se projevila akorad tak ze se zvedal kolektiv ale motor nebezel tak sem se pokousel nastavit zpet vse na 100% a kupodivu co neslo nastavit pred tim tak slo ted takze nvm jak vratit vse na 100%
a jeste je normalni mit kolektiv uplne dole a v pulce plynu v rovine ?

diky moc
když měníš L nebo R tak pohni pákou do Leva a Rprava
kolektiv je správně páka plynu dole kolektiv je v záporu páka plynu uprostřed kolektiv má nulový náběh páka plynu úplně nahoře to je odsebe listy mají největší úhel náběhu

křivku kolektivu musíš nastavit pro každý letový režim zvlášť
morphix69

#569 Příspěvek od morphix69 »

tak dobry to sem pochopil diky
a da se nejak nastavit ten vrtulnik aby nebyl tak sviznej ale pohyboval se spis jak tezka dospela helikoptera takovej linej
tohle je hroznej akrobat ale uz visim v pohode
to vypinani motoru ci co nvm porad budu jeste neco cist..snad na to prijdu
jinak jsem ovladac nastavil podle videa od Janek 78
prochel
Kontaktovat uživatele:

#570 Příspěvek od prochel »

morphix69 píše:tak dobry to sem pochopil diky
a da se nejak nastavit ten vrtulnik aby nebyl tak sviznej ale pohyboval se spis jak tezka dospela helikoptera takovej linej
tohle je hroznej akrobat ale uz visim v pohode
to vypinani motoru ci co nvm porad budu jeste neco cist..snad na to prijdu
jinak jsem ovladac nastavil podle videa od Janek 78
jsem trošku zapátral v historii a tady se sem dával mod KACHNA je to dost tupý nastavení

Ohledně nastavení rádia, napípej si nastavení uvedené v manualu od výrobce a v režimu NORM v kterém budeš stejně začínat létat změň (původní hodnoty jsou v zavorce):

Thro Curve 0,36,50,INH,80 (0,40,60,80,100)

Menu Travel adj.
PITC H,L 65% (75%)

Menu D/R&EXP

POS0-ELEV EXP +35% (+30%)
D/R 60% (+70%)

POS0-AILE EXP +35% (+30%)
D/R 60% (+70%)
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“