F1E volne magnetom riadené modely
Re: F1E volne magnetom riadené modely
zdravim,
po rokoch som sa nedavno vratil k modelarstvu(hlavne historiky), a chcel by som si vyskusat postavit magneta. Na F1E sa este necitim, ale ta mini kategoria ma zaujala. Nemate k tomu neake blizsie informacie? Zistil som, ze v rc revue 2/2012 bol neaky plan na nieco take. nemozete mi to niekto oskenovat? Pripadne napisat kontakt na vyrobcu magnetoveho riadenia?
po rokoch som sa nedavno vratil k modelarstvu(hlavne historiky), a chcel by som si vyskusat postavit magneta. Na F1E sa este necitim, ale ta mini kategoria ma zaujala. Nemate k tomu neake blizsie informacie? Zistil som, ze v rc revue 2/2012 bol neaky plan na nieco take. nemozete mi to niekto oskenovat? Pripadne napisat kontakt na vyrobcu magnetoveho riadenia?
Ahoj.
Plánek na malého magneta je ve Volném letu 1/2010 včetně popisu a plánku na řízení. Nejlepší by bylo napsat Pepíkovi Kubešovi, který je autorem a vydavatelem VL na j.kubes@centrum.cz. Spíše bych Ti doporučil postavit nejakého magneta juniorského typu, Pepa by Ti též poradil, s plnokrevným řízením. Přeci jenom se to lépe zalétává a reaguje. Ty prcky jsme uvažovali pro žáky jako prvního magneta v kroužku a tam jim můžeš poradit a pomoct při zalétání.
Držím palce ať Ti zájem o F1E vydrží. Nakonec asi nejlepší je přijet na závody. Jirka
Plánek na malého magneta je ve Volném letu 1/2010 včetně popisu a plánku na řízení. Nejlepší by bylo napsat Pepíkovi Kubešovi, který je autorem a vydavatelem VL na j.kubes@centrum.cz. Spíše bych Ti doporučil postavit nejakého magneta juniorského typu, Pepa by Ti též poradil, s plnokrevným řízením. Přeci jenom se to lépe zalétává a reaguje. Ty prcky jsme uvažovali pro žáky jako prvního magneta v kroužku a tam jim můžeš poradit a pomoct při zalétání.
Držím palce ať Ti zájem o F1E vydrží. Nakonec asi nejlepší je přijet na závody. Jirka
Mne tato kategorie také začala zajímat...budu se muset zajet podívat na závody na Ranou... 
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Že by se začal rozšiřovat tým magnetářů? Jen houšť. Tato kategorie se ještě pořád vyznačuje tím, že je možné porazit i ostřílené borce jako Jaromír Orel, Ivan Crha, Vojta Zima a třeba Vašek Levý s jednoduchým érem. mě se to už povedlo a berou mě vážně, když se na závodech objevím. Velký prostor je tu pro juniory, kterých je poskrovnu. Ono totiž je jednoduší pilotovat plastolet než postavit F1Ečko. Mrknu na závody na rané a dám sem termíny. Jinak k dotazu na mini F1E ještě. Pokud si ze SR tak v Liptovském Mikuláši je Ivan Trégr, výborný modelář a MS v F1E.
Na sutaze urcite nepomyslam. Skor si chcem splnit detsky sen, ked som ako chlapec listoval modelarom a strasne chcel postavit toho magneta. No a nedavno na nete narazil na video F1Ecka a zase som sa namotal. Aj preto som rozmyslal nad niecim mensim. Teraz som nasiel plan na Mini loudu. To by mohlo byt velkostne tak akurat.
To já znám. Přesně takto jsem uvažoval ale pak mě to nedalo a nechal se přemluvit od Kubeše a jel na soutěž a už to dělám pár roků a líbí se mě to čím dál více.
smarja, ja musim udelat ten casovac ... sliboval jsem a jeste nic ... :-(
jyrry.webnode.cz
No důležité je, že sis vzpoměl 
no, ted jeste vyckat na nocni smenu, mel jsem to v posledni dobe desne rozhazene a stav vyvoje PICovych aplikaci je silne pozadu proti planu :-D :-D
jyrry.webnode.cz
Ahoj
Chcel som vas poprosit o radu pri zaciatku v tejto kategori .mam zopar otazok a budem velmi vdacny za kazdu odpoved .
- Kde sa daju zohnat vhodne ticove magnety pouzivane na riadenie
- Co sa tyka samotneho ulozenia riadenia mam nejake nakresi , vyrabate si vsetko sami alevbo sa daju jednotlive komponenty niekde kupit , napriklad safirove lozisko , myska v ktorej je magnet ulozeny v hlavici
-aky je vhodny model nazaciatok nieco univerzalne s klasickou konstrukciou ,su dostupne nejake plany
Dakujem vopred za odpovede
Chcel som vas poprosit o radu pri zaciatku v tejto kategori .mam zopar otazok a budem velmi vdacny za kazdu odpoved .
- Kde sa daju zohnat vhodne ticove magnety pouzivane na riadenie
- Co sa tyka samotneho ulozenia riadenia mam nejake nakresi , vyrabate si vsetko sami alevbo sa daju jednotlive komponenty niekde kupit , napriklad safirove lozisko , myska v ktorej je magnet ulozeny v hlavici
-aky je vhodny model nazaciatok nieco univerzalne s klasickou konstrukciou ,su dostupne nejake plany
Dakujem vopred za odpovede
Ahoj je toho více pro vysvětlování. možná by bylo dobré komunikovat přímo na mail jiri.rudolf@gmail.com pokusím se Ti odpovědět na všechny otázky.