Crack YAK EPP kit

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kissman
Kontaktovat uživatele:

Re: Crack YAK EPP kit

#121 Příspěvek od Kissman »

nevim jestli jste nekdo procitali topic na RCG, ale nektere ty fotky s Crackem jsou vazne sexy :D

Obrázek
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
honzis

#122 Příspěvek od honzis »

V tom CRACK YAK vše od RC Factory a vrtuli od Mamo models
http://www.mamo-modelltechnik.com/prope ... ttern.html.
Já jsem s jejich modely a hlavně službami spokojen.
bub60

#123 Příspěvek od bub60 »

Tak jsem byl dneska poprvé ve vzduchu. Moc mě to zalétat nešlo, foukalo nárazově tak 3m/s. :( Skákalo to nahoru dolu jak splašený kůň. Myslím, že v 8m/s bych ho nedostal proti větru ani k sobě. Ale na takové to kravení to bylo super. Líbí se mě jak to dokáže létat pomalu.
Je lehoučký, i když letovka mě nakonec vyšla i s podvozkem na 195g. Baterka 2s 450mAh mě vydržela asi 6min, ale většinou jsem létal na ¾ plynu. Jsem zvědavý jak se bude chovat v bezvětří.
Honza.V

#124 Příspěvek od Honza.V »

jen pro upřesnění v 8m/s jsem létal s 3s ten 2s by byl asi málo :D
bub60

#125 Příspěvek od bub60 »

Honza.V píše:jen pro upřesnění v 8m/s jsem létal s 3s ten 2s by byl asi málo :D

To jsem si myslel. A je to v pořádku, že mě to ve větru tak skáče a nedá se to seřídit? Přišlo mě to moc uskákaný, ale je to můj první lehoučký model. Do ted jsem létal jenom s cihlama. :lol:
Honza.V

#126 Příspěvek od Honza.V »

Tak podle toho do jaké míry to skáče. Až to seřídíš za bezvětří a budeš mít správné těžiště, tak to bude v pořádku.
mancusco

#127 Příspěvek od mancusco »

to ero je neskutečné, za poměrně velkého větru se s tím dá "létat", i když jenom třeba stát namístě proti větru, ale je to stále ovladatelné, a vzhledem k své malé váze i skutečně nerozbitné. Ale pro začátek to chce brutálně stáhnout výchylky, jinak je z toho doopravdy skákající koza
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
Spar

#128 Příspěvek od Spar »

Ahoj,

tak jsem v pátek neodolal a také jsem si pořidil tohle éro.
Osazení - doporučené Pulso na křidlélkách Hitec - lepší kompromis :-) a na výškovu a směrovku ty číny HXT 500, regl Turnigy. S vrtulí 9/5 to má tah 350g - měřeno s dvoučlánkem hyperion. Nevím, jak jsem to udělal, ale váha mi vyšla na 191g - to jsem se snažil šetřit lepidlem a nakonec jsem zatím nedal podvozek (cca 9-10g navíc).

Moje zkušenost - éro létá opravdu úžasně - mám za sebou 4 starty a je to fakt bomba. Co nedoporučuji je brát do něj ty HXT 500, možná jsem měl smůlu na špatné kusy, ale ty moje "křupou" a hlavně směrovka absolutně nedrží střed. Než jdu létat dotrimuju a po přistání zjistím, že je o cm uhnutá. Hned jsem objednal dvě BMS-306, jako tam má Honza V. Dnes přijdou a vyměním je - snad při tom nezničím letadlo :-(

Tak příjemné polétání se super letadlem!!!
LASER EXP, SU29-1m,08m,IL2 a SE5a na ACES,halolety
bub60

#129 Příspěvek od bub60 »

Spar píše:Co nedoporučuji je brát do něj ty HXT 500, možná jsem měl smůlu na špatné kusy, ale ty moje "křupou" a hlavně směrovka absolutně nedrží střed. Než jdu létat dotrimuju a po přistání zjistím, že je o cm uhnutá.

To mě dělá taky, ale byl jsem přesvědčený, že je to tím jak letadlo tahám z tepla do zimy a EPP se stahuje a roztahuje. :(
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Kissman »

mam 500ky v 5ti z 13ti... ani v jednom se nic takoveho nedeje. Ale vsiml jsem si, ze spousta lidi triskne se smerovkou o zem a pak to svadi na serva ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
mancusco

#131 Příspěvek od mancusco »

já s nimi také nemám problémy, stalo se mi např. asi snad jenom jednou, ale u HXT 900, že bylo vadné, ale to bylo naprosto hned zřejmé, že se nepovedlo, ale to jsem zjistil hned na servotesteru. Ale letadlo obecně moc subtilní není, serva jsou slabá, takže i po týdenním nevhodném skladování to může udělat své, a že taky už udělalo :D ale 0 drží dobře
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
Spar

#132 Příspěvek od Spar »

Je to možné, že je to v rukách - nechci je hanět. Já jsem také tři měl v CLIKOVI 2 a létalo to bezvadně. Co se týče třískání o zem, tak létám s tím, jako s ostatníma letadlama a tohle se mi zatím nestalo ;-) Už kvůli pocitu je vymněním za ty BMS-306.

Kolik vám Crack váží? Já, jak už jsme psal jsem na váze 191g plus minus gram, moje váha není žádný zázrak. Teď se tam bojím dát podvozek, abych éro neproměnil na cihličku. Je mi jasné, že i při 200g to poletí, ale přecijen z haly vím, že méně je více :-)
LASER EXP, SU29-1m,08m,IL2 a SE5a na ACES,halolety
Honza.V

#133 Příspěvek od Honza.V »

Spar píše:Je to možné, že je to v rukách - nechci je hanět. Já jsem také tři měl v CLIKOVI 2 a létalo to bezvadně. Co se týče třískání o zem, tak létám s tím, jako s ostatníma letadlama a tohle se mi zatím nestalo ;-) Už kvůli pocitu je vymněním za ty BMS-306.

Kolik vám Crack váží? Já, jak už jsme psal jsem na váze 191g plus minus gram, moje váha není žádný zázrak. Teď se tam bojím dát podvozek, abych éro neproměnil na cihličku. Je mi jasné, že i při 200g to poletí, ale přecijen z haly vím, že méně je více :-)

Škoda té váhy, SBach mi váží mnohem méně ;) ta váha je vcelku znát, letadlo se chová při menší lépe, a méně se prosedá
bub60

#134 Příspěvek od bub60 »

Spar píše:Kolik vám Crack váží? Já, jak už jsme psal jsem na váze 191g plus minus gram, moje váha není žádný zázrak. Teď se tam bojím dát podvozek, abych éro neproměnil na cihličku. Je mi jasné, že i při 200g to poletí, ale přecijen z haly vím, že méně je více :-)

195g s podvozkem.
Honza.V

#135 Příspěvek od Honza.V »

bub60 píše:
Spar píše:Kolik vám Crack váží? Já, jak už jsme psal jsem na váze 191g plus minus gram, moje váha není žádný zázrak. Teď se tam bojím dát podvozek, abych éro neproměnil na cihličku. Je mi jasné, že i při 200g to poletí, ale přecijen z haly vím, že méně je více :-)

195g s podvozkem.

Jaké baterky tam máš ??? já sem s 3s 450mAh na 169g
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“