Jak na nácvik visení
Jak na nácvik visení
Rád bych se naučil visení EPP modelu "BLADA". Učím (spíše se pokouším) se na simulátoru Aerofly Prof. D. Jaký volit postup učení? Zatím umím jen přemety, let na zádech,výkrut venku a nožový let jen na simulátoru.Naděje umírá poslední.
Re: Jak na nácvik visení
nízkej průlet kolem sebe,éro zlomit do svíčky a ubrat plyn, raději ve větší výšce.
Zkoušej,pozoruj,až se éro zastaví přidej a visíš.
nejlepší je mít éro kabinou k sobě
Zkoušej,pozoruj,až se éro zastaví přidej a visíš.
nejlepší je mít éro kabinou k sobě
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
DX7
a co křidýlka, doprava? když visí proti tobě, nebo to záleží na letadle?
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
Ja se to taky ucim. Vis je tezkej. Musis stale korigovat. Smerovka a vyskovka. Nedrzi to jen tak samo.
vis je uplně jednoduchej,chce si to do něj dobře naletět,proto říkám letět z nízkýho průletu ve svíci ,hodně vysoko mezi tím si éro uplně srovnáš,začneš ubírat a najednou visíš, co zkusit posunout těžiště na ocas?
éro bude obratnější a vis snadnější,,vodorovnej let budeš muset trochu řídit.
na visu se pozná jak moc dobře máš motor vyosenej.
éro bude obratnější a vis snadnější,,vodorovnej let budeš muset trochu řídit.
na visu se pozná jak moc dobře máš motor vyosenej.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
DX7
1) zkousej na simulatoru
2) vem ero, chyt za kabinu a s plynem si vyzkousej jak se chova (co a kam se otaci)
3) zacni zkouset venku... ve vetsi vysce, vodorovny let, ubirat plyn, pritahovat vop do harieru... pak uz je jen krucek od dotazeni vop a do visu
2) vem ero, chyt za kabinu a s plynem si vyzkousej jak se chova (co a kam se otaci)
3) zacni zkouset venku... ve vetsi vysce, vodorovny let, ubirat plyn, pritahovat vop do harieru... pak uz je jen krucek od dotazeni vop a do visu
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
no mě se težíště až zase tak dozadu moc neosvědčilo protože směrovka a vyškovka jsou pak tupější... ale je rpavda že to byl jeden z prvních 3D prvků které sem se naučil a dnes mi nedělá problém lízat směrovkou zem.. přijdme mi jednodušší jak zaletět např přesný pomalý výkrut a nebo výkruty do kruhu atd...
Chce to trénink a přijít tomu na kloub
ale ne každý to má v sobě a zvládne to si myslím.
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Základ je mít správně seřízené éro..
Asi nejvíce ovlivnující vis je správně vyosený motor a mít dobře stanovenou polohu těžiště.
Potom je vis rozhodně jednoduší (éro je v něm klidnější
)
Nejlépe začít na simu a když to zvládnš v něm, tak teprve po té bych se pustil do reálu. Výška nic neřeší, protože je už na éro špatně vidět.
Vis ( a nejen ten) je o "práci" všech kormidel a také plynu! Krátké prudké přidání pomůže
éro opět srovnat. (a jsme u toho správného vyosení
)
Asi nejvíce ovlivnující vis je správně vyosený motor a mít dobře stanovenou polohu těžiště.
Potom je vis rozhodně jednoduší (éro je v něm klidnější
Nejlépe začít na simu a když to zvládnš v něm, tak teprve po té bych se pustil do reálu. Výška nic neřeší, protože je už na éro špatně vidět.
Vis ( a nejen ten) je o "práci" všech kormidel a také plynu! Krátké prudké přidání pomůže
éro opět srovnat. (a jsme u toho správného vyosení
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Děkuji za množství dobrých rad. Budu snažit jimi řídit. U mne to je běh na dlouhou trat´. Dám vědět až pokročím.
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
fin píše:Děkuji za množství dobrých rad. Budu snažit jimi řídit. U mne to je běh na dlouhou trat´. Dám vědět až pokročím.
Bud v klidu, učenej z nebe nespad...
Chce to jen lítat, lítat a zase jen lítat... někdo to zmákne dříve někdo později,
někdo vůbec a ti pak tvrdí, že se jim 3D nelíbí a lítají jen "klasickou" .....
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Bud v klidu, učenej z nebe nespad... 
Chce to jen lítat, lítat a zase jen lítat... někdo to zmákne dříve někdo později,
[/quote]=
Jéé jako by si mi mluvil z duše

Jéé jako by si mi mluvil z duše
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m