Zasychanie prstolepu
-
iwojima1
- Kontaktovat uživatele:
Zasychanie prstolepu
zdravym co robite proti zasychaniu prstolepu v spicke lepidla? skusal som ju odkladat aj hore dnom a spendlik som tam mal pichnuty a nic...ide ma z toho urvat
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zasychanie prstolepu
to by me taky zajmalo 
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
Prstolepem myslis vterinak? Pouzivam lahvicky z HK a uz tri roky jsem nezazil, ze by me prstolem zaschnul 

a taky samozrejme nezapomenout se o nej starat, tzn. oblepenou lahvicku nestrcim do supliku ale ocistim ji atp...

a taky samozrejme nezapomenout se o nej starat, tzn. oblepenou lahvicku nestrcim do supliku ale ocistim ji atp...
Naposledy upravil(a) Kissman dne ned 11.03.2012 21:36, celkem upraveno 1 x.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Hodně létat a opravovat, nebo pilně modelařit, aby nestihlo zaschnout.

Skladovat v ledničce místo vajček, sice trochu stuhne ale po chvíly se s ním dá lepit normálně. Minule jsem ho tam po lepení zapoměl dát a hned zatuhl. Jednoznačně lednička
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
Taky jsem s tím zápasil, ale od tý doby co požívám tohle http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=0574 tak mám klid. Občas se mi stane, že se udělá špuntík ve špičce aplikátoru, ale stačí odříznout 2mm a je to 
zkus tohle:
Odstraň kryt a trochu zmáčkni lahvičku se špičkou nahoře a drž. Pak zalep co potřebuješ, otoč lahvičku špičkou nahoru a povol stisk. Tím se nasaje ze špičky lepidlo zpět...Pak utři hadříkem špičku a ...nemám probémy
Odstraň kryt a trochu zmáčkni lahvičku se špičkou nahoře a drž. Pak zalep co potřebuješ, otoč lahvičku špičkou nahoru a povol stisk. Tím se nasaje ze špičky lepidlo zpět...Pak utři hadříkem špičku a ...nemám probémy
-
iwojima1
- Kontaktovat uživatele:
aby bolo jasno... mne zaschne aj za 2 minuty co je to zatvorene
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
Mě se osvědčilo na lahvičku z HC nasadit černou injekční jehlu,
Pokud se zalepí vezmu zapalovač zapálim 2mm na konci a všechno zatuhlé lepidlo odhoří a lepí se dál.
Navíc díky jehle dokážu lepidlo dostat na místo kam chci a samozřejmě ještě ušetřím neboť se to dobře dávkuje.
Používám řídké.
Pokud se zalepí vezmu zapalovač zapálim 2mm na konci a všechno zatuhlé lepidlo odhoří a lepí se dál.
Navíc díky jehle dokážu lepidlo dostat na místo kam chci a samozřejmě ještě ušetřím neboť se to dobře dávkuje.
Používám řídké.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
DX7
nic
... aby som to upresnil, pouzivam na klasickej plastovej nadobke tie tenke plastove nastavce ... novu flasticku zrezem a nasadim nasadec ... normalka lepim a davam pozor len na to aby som flasku neostriekal aktivatorom ani nahodou, to je potom prd robota ... normalne flasku odkladam a neriesim
az dolepim, flaska ide do chladnicky ... normalne dole dnom ... to spomenute miestecko na vajicka je ako stvorene ... nic mi nezasycha
... fakt som nike nenapisal (a vobec nie nahodou) ze by som ho niecim uzatvaral
... zopakujem postup pre tubu ... kupim, az potrebujem prepichnem, nasrobujem nastavec, vrchnak zahodim do smeti a odkladam do vrchnacika od spreja nastavcom hore ... po pouzivani v chladnicke
... tajomstvo je, ze ako sa tuba ochladi udeju sa 2 veci 1/ chlad vcucne lepidlo z nastavca do tuby cim sa vycisti 2/ v zime a s tak malym otvorom to lepidlo nema snahu ani tuhnut ani vysychat
... aby som to upresnil, pouzivam na klasickej plastovej nadobke tie tenke plastove nastavce ... novu flasticku zrezem a nasadim nasadec ... normalka lepim a davam pozor len na to aby som flasku neostriekal aktivatorom ani nahodou, to je potom prd robota ... normalne flasku odkladam a neriesim
az dolepim, flaska ide do chladnicky ... normalne dole dnom ... to spomenute miestecko na vajicka je ako stvorene ... nic mi nezasycha
... fakt som nike nenapisal (a vobec nie nahodou) ze by som ho niecim uzatvaral
... zopakujem postup pre tubu ... kupim, az potrebujem prepichnem, nasrobujem nastavec, vrchnak zahodim do smeti a odkladam do vrchnacika od spreja nastavcom hore ... po pouzivani v chladnicke
... tajomstvo je, ze ako sa tuba ochladi udeju sa 2 veci 1/ chlad vcucne lepidlo z nastavca do tuby cim sa vycisti 2/ v zime a s tak malym otvorom to lepidlo nema snahu ani tuhnut ani vysychat
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Žiadna univerzálna rada, len môj postreh. Zo sekunďákmi od pelikána aj HVP (hoci inak dobrými) som mal stále tie isté problémy. Čínu som neskúšal, nemám dôvod. A Flash (Bolt) ani BSI mi takéto problémy nikdy nerobí a to mám momentálne tri otvorené už vyše roka normálne v dielni na polici. Hrot stále utieram handričkou a na konci lepenia dám vždy pozor na to, aby v hrote neostalo lepidlo. Poklepem fľaškou, stlačením hrot "prefuknem", utriem a odložím. Pozor na špendlíky, neviem čo je na tom pravdy, ale zdá sa mi že to pravda je. Kov vraj funguje ako akýsi katalyzátor a už po jednom použití špendlíka bude hrot zasychať a robiť problémy stále.
Čína mi nikdy "nezaschla", lepidlá z našich predajní mi vytvrdli aj zatvorené na poličke, aj zatvorené v chladničke. Fakt je že neopravujem a potrebujem len občas kvapku a potom zas dlho nič.
Kupujem si 3g balenia Soudal, a povežujem ich za "jednorázovky", alebo tie z číny.
Na použitie aktivátoru ale dávam pozor, snažím sa ho použiť niekde inde než kde otváram lepidlo (napr. idem streknúť aktivátor na balkón), aj tak to strašne smrdí keď sa použije v byte..
Kupujem si 3g balenia Soudal, a povežujem ich za "jednorázovky", alebo tie z číny.
Na použitie aktivátoru ale dávam pozor, snažím sa ho použiť niekde inde než kde otváram lepidlo (napr. idem streknúť aktivátor na balkón), aj tak to strašne smrdí keď sa použije v byte..
Rada kolegy - sekunďák se nezajištťuje špenlíkem , přestože mnoho výrobců je k sekunďákům dodává .
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
mykoc píše:Rada kolegy - sekunďák se nezajištťuje špenlíkem , přestože mnoho výrobců je k sekunďákům dodává .
a prooc ?
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Tu velkou "petflašku" z HC jsem spotřebova jednu střední, jednu hustou, objednal jsem další a ty mi zgelovatěly během měsíce... Jinak jsem je používal na takové plošné spoje, nic kritického, zdále se mi, že je ten spoj dost "perníkový".
Výborné zkušenosti mám s tímto "růžovým":
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8448
S tímto "zeleným"
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8447
a s tuším Boltem od Pecky (střední lahvička "MADE IN USA" vyyysoký zelený vršek), to je naprosto vynikající lepidlo (aspoň mě se zdá).
A k tomu zasychání, jak píše Maroš, oklepat, profouknout a utřít
Výborné zkušenosti mám s tímto "růžovým":
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8448
S tímto "zeleným"
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8447
a s tuším Boltem od Pecky (střední lahvička "MADE IN USA" vyyysoký zelený vršek), to je naprosto vynikající lepidlo (aspoň mě se zdá).
A k tomu zasychání, jak píše Maroš, oklepat, profouknout a utřít