Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Tsisters

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#541 Příspěvek od Tsisters »

Krásně zaparkované :mrgreen: ,ocasní tyčku je dobré prodloužit pomocí uhlíkově 2,0 mm tyčky,zlepší se letové vlastnosti prcka :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Hornis

#542 Příspěvek od Hornis »

Tsisters píše:Krásně zaparkované :mrgreen: ,ocasní tyčku je dobré prodloužit pomocí uhlíkově 2,0 mm tyčky,zlepší se letové vlastnosti prcka :-)

kde ji koupit?a na kolik prodloužit? bohužel nemám nikde v okolí modelářské potřeby.... něco už jsem tady o tom četl...

jinač prostě nevím co už víc mám udělat proto aby mi neutekl jak jsem popisoval okamžitě po vzletu mi uteče ( jedno v aké výšce) dozadu doleva a pořád stejně.... :cry: mám s toho dneska uplně odpoledne v pr...
Podle nejnovějších vědeckých studii lítají i tučňaci!
Hk 450gt v2 T-rex 450 se hk 250 gt blade mcpx
Tsisters

#543 Příspěvek od Tsisters »

Koupíš určitě v nějaké modelářské prodejně,pokud ji nemáš nikde poblíž tak skuz něco najít na netu,já mám prodloženou na 130 mm od hrany kostry po střed zadního motorku.Vyplň si bydliště,možá bude někdo s prckem bydlet blízko tebe a jukne se s tebou jestli je někde nějaký problém
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Hornis

#544 Příspěvek od Hornis »

Tsisters píše:Koupíš určitě v nějaké modelářské prodejně,pokud ji nemáš nikde poblíž tak skuz něco najít na netu,já mám prodloženou na 130 mm od hrany kostry po střed zadního motorku.Vyplň si bydliště,možá bude někdo s prckem bydlet blízko tebe a jukne se s tebou jestli je někde nějaký problém

za profil se omlouvám :oops: prcek mě trošku rozesmutnil :cry:
Hornis

#545 Příspěvek od Hornis »

Tak jsem dneska zas nevydržel a prcka vzal ven(oproti včerejšku už se mi ale zas tak moc nechtělo :( )... no nevím jestli to bude prckem nebo rukama ale konečně to vypadalo jako lítání :lol: sice poměrně pofukovalo, ale k mému milému překvapení to prckovi až tak nevadilo... dokonce jsem ho už zvládl minutku udržet ve vzduchu cca. v místech v, kterých jsem ho udržet chtěl... to zdrhání dozadu do leva stále přetrvává ( opravdu už nevím co to může dělat) trimama to vyladit moc nejde ale celkem jsem si na to zvykl takže hned po startu už jsem schopný ho srovnat :D .
ale dvě věci mě štvou a to moc :twisted: ...
a) je normální, že to spodní ozubené kolo po každém pádu povyjede??? uplně to změní chování vrtulníku
b) po každém i sebemenším pádu se pootočí celý ocas ( příjde mi v tom uložení až moc volný) :cry:

ale jo dneska mám usměv od ucha k uchu :lol:
Tsisters

#546 Příspěvek od Tsisters »

Tak to je supr,že začínáš být s prckem spokojený :-).To ozubene kolo když ti při pádu sjede níž vždycky natlač spátky,je to deformační zóna.Já na to používám dutou trubičku,o roh stolu opřu střed hlavy rotoru a trubičku dám na ozubené kolo a něčím lehce po ní klepnu.Co se týče ocasu,tak jsem to řešil zalepením tavnou pistolí,sice to na vzhledu moc nepřidá,ale já ho mám na lítání a ne do vitrínky.Dneska už mám odlítaných 8 baterek,supr počasí :mrgreen: Jo a sundej si ocasní stabilizátor,ať má vrtulka větší účinnost
Hornis

#547 Příspěvek od Hornis »

oka tu ocasku vyhodím.. jako dneska už to fakt šlo ( jako o přesné pilotáži nemůže být řeč :lol: ) ale už to bylo docela slušné... já vylítal jen dvě baterky pač mě ještě nedorazily :( ale i tak ten zmetkouš dokáže na tu jednu baterku s mojím hopsa stylem docela dlouho vydržet :D . a čumím jak docela slušně odolává větru :wink: .

jinač jak jsme se včera bavily byl bys teda ochotný mi říznout dvě ty uhlíkové trubičky???
Tsisters

#548 Příspěvek od Tsisters »

Není problém,domluvíme se přez SZ
kolaCZek

#549 Příspěvek od kolaCZek »

Hornis píše:
kolaCZek píše:Nemuze ciste nahodou za to "dozadu, doleva a do ksa" zadni vrtulka? Ac se to nezda, tak netlaci jenom ocasek do spravne pozice, ale ovlivnuje i chovani celeho vrtasku... :wink:

jak to myslíš s tou zadní vrtulkou? nahradit jinnou nebo jí nějak upravit???jako opravdu už mě to štve pač ať se snažím jak se snažím prostě pořád dělá to samé... hned jakmile se zvedne zdrhne aniž bych stihl něco udělat...

jinač dnes jsem zjistil, že zřejmě z důvodů pádu se mi protáčí oska ocasu :cry: vytáhl jsem jí ven a zjistil, že je prasklá :cry: tak se chcu optat je tohle plněhodnotná náhrada? http://www.rcking.eu/cs/blade-mcp-x-mic ... treme.html ??? popř kde koupit tu tyčinku ( už chci kov) nemám nikde po ruce modelářské potřeby....

E: jsem blb to je uplně k něčemu jinému :)

Tim jsem nemyslel, ze je neco spatne. Ale, ze je to prirozeny jev.
Kdyz se vrtulka toci, tak na ni taky pusobi odpor vzduchu. Stejne, jako hl. rotor otaci ocasem (kvuli tomu je tam vrtulka), tak i vrtulka otaci celou helinou. A kdyz pusobi vrtulka na ocas do strany, tak se to musi projevit ne jenom na zastaveni pohybu ocasu, ale i silou pusobici na helinu jako takovou... Taky vetsina helin visi trochu v naklonu ve smeru pusobeni vrtulky. :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
hawaj

#550 Příspěvek od hawaj »

Takže dneska po 1,5 baterky sem rozlámal povozek a pak postupně ulomil i oba zasouvací kolíky. No nic jinýho jsem od tý sranda-konstrukce teda popravdě nečekal :D
Takže už si hledám plastovou dózu co se obětuje na podvozek. :D
mCPx2 _ DX6i
Tsisters

#551 Příspěvek od Tsisters »

Pak dej foto jak jsi podvozek vykutil,je už tady několik různých modelů :-).Ja když ten svůj ohnu tak stačí malé kleštičky a je zase skoro jako nový :mrgreen:
hawaj

#552 Příspěvek od hawaj »

Akorát musím pořešit připevnění batérie. Sem videěl někoho na youtube jak to vyřešil přilípnutím magnetu :)
mCPx2 _ DX6i
Janek78

#553 Příspěvek od Janek78 »

Zdravim vespolek, resim ted docela zasadni zavadu, po cca 1 minute letu mi zatuhne kolektiv - vzdy do plusu takze heli zacne nabirat vysku, na nic neraguje, konci to vypnutim motoru a padem dolu. Venkovni telota cca +7, jelikoz odchazej setovy baterie (maj cca 30 cyklu) podezrivam je ze nejak rozhodi elektroniku, pred tim nez zasekne kolektiv skoci otacky dolu a zase zpet, jako druhe necistoty v servech ale vsechny najednou??? Pri visu a poletovani doma to nedela. Co si o tom myslite?
Trex 500
Trex 600E Pro
DX 7
michalll
Kontaktovat uživatele:

#554 Příspěvek od michalll »

Já mám na setových baterkách kolem 80ti cyklů a pořád drží. Sice už nemají sílu jako dřív, ale stále jsou použitelné. Pokud by to bylo poklesem napětí, tak by měla, myslím, blikat ta modrá ledka na desce. Možná nějaký špatný kontakt?

Kdyby se ukázalo že je to deskou, tak můžu jednu novou nabídnout. Je to sice z první verze, ale nevěřím, že v nich bude rozdíl.
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
seltino

#555 Příspěvek od seltino »

Jak dlouho trvá od zatuhnutí serv k vypnutí motoru? Nedělá ti to náhodou jen při plném kolektivu? Zadní motorek běží normálně, když jsou serva seknutá? Jedna z možností, které by to mohly způsobovat je velký náběh listů. Motor se přetíží vzroste odběr, serva dostanou málo šťávy takže se seknou a nakonec se vypně motor.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“