Pacer G007-H Composite High Performance Glider 2240mm

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: Pacer G007-H Composite High Performance Glider 2240mm

#76 Příspěvek od RiMr »

Děkuju, je to přesně jak říkáš, 600ot/V.
A jaký motor s jakými otáčkami na Volt (při 4S) s jakou vrtulí, resp jaké rozmezí by bylo vhodnější?
Rád si nechámn poradit.
Ještě mám velký 850ot/V motor, ten má udávaných (na 6S) hrubě přes 1kW, tak že bych ho na těch cca 600W příkonu používal, s 4S accu...?
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Doktor »

Záleží hrozně na tom, jakou budeš mít letovku. Ale do takhle velkého éra a s nemalou hmotností (kolik to vůbec vážilo?) to chce už větší motor a hlavně výkon. Jestli je ten motor s KV 850 ta "vrtulníková" oběžka velikosti 2826, tak to při napájení 4S pošli odběrem klidně na 1kW. Motor to podrží bez problému. Vrtulí bych začal 12/8. Když by byla do té 1kW stále rezerva, tak 12/9. Tim získáš jednak výkon, a druhak výkon na rychlosti. Bez jednoho ani druhého to fungovat nebude. Pokud ten model bude vážit ke dvoum kilům, tak to ani ta 1kW nevytrhne. Seš na příkonu 0.5kWPin/kg. Tedy asi vůbec použitelné minimum pro takové svižnější polétání. Jestli ten Pacer vážil cca 2kg a tys měl na motoru 550W, tak máš poměr 275WPin/kg. To je dobrý tak pro nějakého termika jako výtah nahoru. Ale pro něco co má létat už nějak svižně je to sakra málo. A ještě ke všemu to bylo zabitý totálně nevhodnou vrtulí 16/6.
pitridom
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od pitridom »

RiMr píše:Krasavec, to je škoda... :(
Ještě vím o jednom nabouraném hydroplánu (Icon) včera, tak to víme už o pěti včerejších šupách.
No nic, jdou to rozlítat s Twisterem...

Naštěstí to není moje nejlepší letadlo, je to spíš tak na trénink, rozlítání, blbnutí a tak. Na sezónu mám připravena 3 nová éra, tak jsem chtěl trochu potrénovat. Rozbít nové éro, to by mě štvalo daleko víc.
Takže začátek sezóny dopadl poněkud depresivně.
Pavel
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=489
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od TERAZKY »

RiMr
Hádzal si si to sám a bez rozbehu?
Tá pomalá vrtuľa spoločne s prípadným slabým hodom sa na páde podľa mňa podpísali najviac. Krídlo si jednoducho ešte "nesadlo do vzduchu".
Ale po vojne je každý generál... a nechcem písať, na tému kúpy niečoho v praxi overeného.

Držím Ti do budúcna palce.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od JirkaA »

Přesně tohle se mi stalo při prvním odhodu Iona (1,5kW na vrtuli 14,5/10), naštěstí jsem to vybral.. Od té doby start pěkně piánko na půl plynu a přidat až se křídlo chytne ;)
OK2WY
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od RiMr »

Jojo, házel jsem si to sám. Nejsou lidi :)
Navíc bylo bezvětří, takže jsem to nemohl ani proti "něčemu" hodit.
Díky za rady, zkusím tedy víc otáček na Volt, menší a rychlejší vrtuli a neházet na plný plyn.
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od mihlit »

RiMr píše:Krasavec, to je škoda... :(
Ještě vím o jednom nabouraném hydroplánu (Icon) včera, tak to víme už o pěti včerejších šupách.

Šest, vadný konektor :roll: Včera byl nejspíš nějaký smolný den
Maximo

#83 Příspěvek od Maximo »

sedm....lítal jsem se samokřídlem a při jednom z obratů se mi asi v 30ti metrech odporoučela baterka z éra, jen jsem koukal jak sedá do zahrady domu opodál
Swift 2, FunCub by Multiplex, Blade mSR, T-rex 250, Losi XXX-S/G, TRF415 MSX, SCX-10 a další
pepin

#84 Příspěvek od pepin »

RiMr píše:Tak jsem dneska "rozsekal" i toho svého, pravděpodobně moje chyba - dal jsem při startu plný plyn - 16" vrtule na 2,2m rozpětí a cca 550W. Přetočilo se to a za dvě vteřiny bylo po všem. No, chtěl jsem to hned zapálit, ale, uklidím to někam do kouta a časem až trochu vychladnu tak to možná opravím (a udělám klasické ocasky).
Škody - ulomené ocasky, ruplá 8mm uhlíková kulatina, křídlo (je v pohodě, není mu nic kromě omačkaného kořenového žebra) se "protlačilo" do trupu, jinak trupu nic není, motor i sklopka, vše přežilo.
Ale nevím, jestli má cenu ten trup opravovat, v místě toho promáčknutí je vidět dovnitř a ta tkanina je tam skoro suchá...
Ale co, chtěl jsem to zkusit, tak jsem to zkusil. Kdo chce kam... :)
Možná koupím za litr nějaký vhodný trup od Reicharda a bude... Protože té práce by na tom bylo moc...

tak to je fakt beznaděj,nic horšího,nežli nést domu trosky po záletu,který vubec neproběhnul,já si to odbyl loni na jaře s 4 metrovkou,doma vše tisíckrát přezkoušený,to samý u auta na svahu a když jsem to donesl na start a znovu zapnul,tak jsem si nevšiml,že zamrzlo servo na křidélku,jen mě to obkroužilo rameno a šel jsem do dílny lepit přeražený křídlo.Hold to asi k tý modelařině patří.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“