Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Hornis

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#526 Příspěvek od Hornis »

Tsisters píše:A bude hůř až bude venku krásné slunečné počasí a ty budeš mít menší zásobu baterek :mrgreen:

baterky jsem dnes přikoupil po přečtení pár stran :D

akurát mi je divné, že brťas se vzedne a aniž bych šáhl na ovládaní tak jde okamžitě na stranu a prchá do kšá :?:
Podle nejnovějších vědeckých studii lítají i tučňaci!
Hk 450gt v2 T-rex 450 se hk 250 gt blade mcpx
vylizplech

#527 Příspěvek od vylizplech »

Hornis píše:
Tsisters píše:A bude hůř až bude venku krásné slunečné počasí a ty budeš mít menší zásobu baterek :mrgreen:

baterky jsem dnes přikoupil po přečtení pár stran :D

akurát mi je divné, že brťas se vzedne a aniž bych šáhl na ovládaní tak jde okamžitě na stranu a prchá do kšá :?:

a to prchání do kšá právě ty musíš zastavit,to není koaxiál,který visí na fleku,ale na to aby visel na fleku už mu musíš domluvit ty páčkováním :)
Hornis

#528 Příspěvek od Hornis »

akurát mi je divné, že brťas se vzedne a aniž bych šáhl na ovládaní tak jde okamžitě na stranu a prchá do kšá :?:[/quote]
a to prchání do kšá právě ty musíš zastavit,to není koaxiál,který visí na fleku,ale na to aby visel na fleku už mu musíš domluvit ty páčkováním :)[/quote]
To vím měl jsem jednorotor :D nic zítra ho vezmu ven a budu trenovat venku :)
vylizplech

#529 Příspěvek od vylizplech »

Taky to chci vzít zítra ven,konečně by snad mělo být počasí bez větru,už mám docela absťák :)
Hornis

#530 Příspěvek od Hornis »

vylizplech píše:Taky to chci vzít zítra ven,konečně by snad mělo být počasí bez větru,už mám docela absťák :)

ty máš absťák já mám nervy pač nevím jestli něco dělám špatně já nebo je chyba v vrtulníku :cry:
Tsisters

#531 Příspěvek od Tsisters »

Já jsem dal 6 baterek už dneska venku na zahradě :-) a 5 po práci v hale mezi El.rozváčema,tak že supr strávené odpolko :-)
Ps. neboj to dáš,taky mi chvíli trvalo než jsem ho ukočíroval aspoň do visu
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
kolaCZek

#532 Příspěvek od kolaCZek »

Nemuze ciste nahodou za to "dozadu, doleva a do ksa" zadni vrtulka? Ac se to nezda, tak netlaci jenom ocasek do spravne pozice, ale ovlivnuje i chovani celeho vrtasku... :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
hawaj

#533 Příspěvek od hawaj »

Klikouš už je doma, rádio DX6i po delším čekání taky, první polet venku za mnou (sotva 2 baterky, víc nebyl čas). Moje moc nad strojem je minimální, ale stejně je to parádní pocit jak se vznese a drží to perfektně ve vzduchu mrška jedna UÁÁÁÁÁ :D
... no a pak s tím chci něco províst a letí to krásně pryč a nebo se to stočí a můj mozeček se namáhá na kerou stranu že to mám vlastně tím kniplem švenknout abych to nepoto :mrgreen: :mrgreen:

Takže zatím bych měl pár dotazů co mi vrtá hlavou:
1. Pro dobíjení originál Lipo je v manuálu doporučeno 0,7 amps, ale u Hyperionek 250mAh píšou nepřekročit 6C. Jedná se to stejné hodnoty čili že 0,7 amps = 7C apod?
2. Kolik voltů by mělo mít max. nabitý aku a kolik min.?
mCPx2 _ DX6i
Rici

#534 Příspěvek od Rici »

C je kapacita baterky. Takže 6C pro 250mAh Hyperionku znamená, že můžeš dobíjet maximálním proudem 1,5 (6 * 250). Nabitý li-pol článek má 4.2 V. Minimum bude někde pod 3V, protože 3V bývá hodnota omezení na regulátorech, ale já lítam u Blada tak, aby po dolítání měl článek alespoň 3.6-3,7V. Když má míň, mohou nastat problémy - nedrží tak dobře ocas, klepou serva.
baui

#535 Příspěvek od baui »

Pozor, C baterek neni kapacita, neplest si to :!: Kapacita je to cisilko uvadane v mAh a urcuje, kolik muze byt v baterce v urcitem idealnim pripade ulozeno energie - tedy kolik miliamper muze dodavat po dobu jedne hodiny. C-rating urcuje proudovou zatizitelnost toho zdroje.

Na jednu stranu je to parametr pro vybijeni - tedy ve vztahu ke kapacite, kolik muzes z baterie bezpecne odebirat amper.

Priklad:
Baterie 250mAh 25C - z baterie lze odebirat 250mA po dobu 1 hodiny - tedy proudem odpovidajicim 1C. Pokud je maximalni zatez 25C, znamena to, ze lze odebirat 25C x 250mAh = 6,25A. Samozrejme je nutne pocitat s tim, ze pri tomto proudovem odberu musim touto proudovou konstantou podelit i cas - tedy 60min / 25C = 2,4min do mrtve baterie.

Nabijeni je opacny priklad:
Baterie Hyperion lze nabijet maximalne 6C (uvazujme porad 250mAh pack). Tedy 250mAh x 6C = 1,5A maximalni nabijeci proud. 1C nabijeni znamena plne nabiti cele kapacity clanku po dobu 1 hod. Tedy nabijeni 6C nam da plnou nabitou kapacitu za 60min / 6C = 10min.

Vsechny pripady uvazuji idealni clanek, idelani podminky atd a jak rikala moje profesorka, ve skole je vse idealni. Venku uz ne. Takze tyto priklady neberte jako tesane do kamene, zvlast u cinskych baterek.

Na mCPX je LVC nastavene na 3.2V a staci bez problemu. Osobne mam radeji minimalne 20-30s rezervu na casovaci na jakekoli heline. Pokud mas zatim problemy pristavat, hod si na stopky radeji minutu :)
Tom
Rici

#536 Příspěvek od Rici »

Máš pravdu, ale bavili jsme se o nabíjení 6C a pro výpočet se písměno C nahradí kapacitou baterky tedy 6*250 a je to. Na tom jsme se myslím shodli. Ty to vysvětluješ odborně a jistě správně, já to vysvětlil laicky a prakticky, což myslím vzhledem k povaze dotazu byla dobrá volba :).
baui

#537 Příspěvek od baui »

Slo o to, ze C neni kapacita, tak aby se to nepletlo. Vysvetlil jsem to spis aby mel dotycny celou informaci. Muze to mit totiz implikace v bepecnosti pouzivani lipolek, coz nekoho muze stat strechu nad hlavou ;)
Tom
Hornis

#538 Příspěvek od Hornis »

kolaCZek píše:Nemuze ciste nahodou za to "dozadu, doleva a do ksa" zadni vrtulka? Ac se to nezda, tak netlaci jenom ocasek do spravne pozice, ale ovlivnuje i chovani celeho vrtasku... :wink:

jak to myslíš s tou zadní vrtulkou? nahradit jinnou nebo jí nějak upravit???jako opravdu už mě to štve pač ať se snažím jak se snažím prostě pořád dělá to samé... hned jakmile se zvedne zdrhne aniž bych stihl něco udělat...

jinač dnes jsem zjistil, že zřejmě z důvodů pádu se mi protáčí oska ocasu :cry: vytáhl jsem jí ven a zjistil, že je prasklá :cry: tak se chcu optat je tohle plněhodnotná náhrada? http://www.rcking.eu/cs/blade-mcp-x-mic ... treme.html ??? popř kde koupit tu tyčinku ( už chci kov) nemám nikde po ruce modelářské potřeby....

E: jsem blb to je uplně k něčemu jinému :)
erotel

#539 Příspěvek od erotel »

Tak jsem dnes přijel domů z práce a řekl jsem si že dám aspoň baterku.
No a takhle to dopadlo.

20120302_171605[1].jpg
LOGO 600 SE ,MPX Gemini,DX8,Phoenix 3.0,Protos 500 stretch FBL Beastx
no jo začínám
Hornis

#540 Příspěvek od Hornis »

erotel píše:Tak jsem dnes přijel domů z práce a řekl jsem si že dám aspoň baterku.
No a takhle to dopadlo.

20120302_171605[1].jpg

ale alespoň ho máš v kuse... já mu amputoval ocas :D
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“